Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Gość kama 29
jedyny obiaw to latanie do ubikacji .niestety ....ide rocic obiat bo moja corka wraca ze szkoły za godzinke ....a ja jeszcze w sklepie nie bylam...dziewczyny a jak wasi mezowie reagują na wiesc ze zostaną tatusiami ..bo muj to oszalal wczoraj jak pokazałam mu wynik pozytywny to już niepozwolil mi luzka scielic odkurzac itp. smieszny jest ale chociaż mam lajt ..hehe pozdrawiam was wszystkie odezwe się później

Gość Interesantka25
teacherka23 hehe,no to wygląd na to ze w podobnym terminie nabroiłyśmy.....ale tak pozytywnie,mam nadzieje ze wszystko bd dobrze tak samo u ciebie jak i u mnie jak i u reszty dziewczyn.....teraz czeekam też na wizyte i na pozytywne potwierdzenie ciązy no i na bicie serduszka....jesli wszystko bd dobrze to chyba upije sie ze szczęsia herbatką oczywiscie....ja puki co o ciąży jeszcze nie mówiłam nikimu...prócz partnera i mojej mamy.....reszcie powiem jak bd na 100% pewna..jak zobacze usg.....dopiero wtedy sama w to uwierze.....bo do tej pory to do mnie nie dochodzi.....pomimo pozytywnej bhcg,mam wiele obaw....bo tak cięzko było.....tym bardziej ze mój luby pracuje we francji i rzadko jest w domu ale tak sie złożyło ze ostatnie 2 miesiące był w domu bo mieli mniej pracy...i udało sie...to prawdziwy cud....!!!! a ty bete robiłaś juz?

Ten nowy look kafeterii aż dziwny, no ale pewnie się przyzwyczaimy z czasem:). U mnie standard: mdłości rano, mdłosci popołudniu, też mam ochotę coś zjesc ale jem połowe i mam dośc, po obiedzie od razu do łózka i spać.Schudłam kg przez te mdłości ale to pewnie dobrze. Od dzisiaj w lidlu są ubrania dla przyszłych mam, mam zamiar się wybrać, gdyż bardzo dobre ceny a może akurat jakieś spodnie przypadną mi do gustu:)

Ja też nie mówie na razie. A jak się czujesz Interesantko? Ja w dniu spodziewanej @ czyli w pon. miałam okropny ból brzucha, duszności, poty i w ogole osłabienie. We wtorek myślałam, że już mnie zaleje więc chodziłam w podpaską. Ale pod wieczór jakoś tak dziwnie - NIC. I wczoraj rano zatestowałam. Pierwszy raz miałam taką sytuację, predzej raczej regularnie wszystko, a starałam się 18 cykli. Byliśmy nawet już w klinice na szczegółowych badaniach. Wczoraj pod wieczór też czułam brzuch i miałam taki brudnawy śluz. Teraz znowu cisza....wykończe się :( wiem, że panikuje a najgorsze jest uczucie bezradności, co ma być to będzie - natura.....

Gość Interesantka25
ania_sz dziekuje za miłe przywitanie.... taka grrupa wsparcia to bardzo pozytywna sprawa.... widze ze to stosunkowo świeży wątek...do tych starych juz istniejących cięzko sie przebić bo dziewczyny juz sie znają i raczej nie zauważają nowych dziewczyn,choć ten w którum uczestniczyłam poprzednio i dalej oczywisie uczestnicze...jest swietny.....dziewczyny cudowne....bardzo pomocne bardzo sie z nimi zżyłam.....także wam również dziekuje za ciepłe przyjęcie.życze samych pięknych chwil w ciąży.....

Gość Interesantka25
teacherka23 no ja sie czuje wsumie bardzo normalnie...nawet nie tak zle jak przed @ zawsze było...brzych boli czasem ale nie tak mocno jak przed @ tak samo piersi nie takie jakie były przed okresem....troszeczke białego sluzu...ale nie tyle jak to piszą ze jest na początku ciązy.....ze potoki płyną...może potem bd wiecej...u mnie narazie bardzo pozytywnie i normalnie....2 razy zwymiotowałam...ale na nudności za wczesnie wieć to pewnie z nerwów bardziej niz jakiś objaw ciązowy...ogólnie jest super.....jakoś dziwnie spokojna jestem....nie biegam sprawdzać czy czasem okres nie przyszedł....może dzieki tej becie bardziej wieze w ciąże.....choć ostatecznie zaczne wariować jak zobacze serduszko na usg-to bd piękny dzień....

Gość kama 29
teacherko 23 niewyliczalam jeszcze na kiedy przypada mi termin nawet nie wiem w sumie jak się go robi...hehe a ty masz jakies objawy oprócz braku okresu ?dziewczyny a biezecie jakies witaminy czy tylko kwas foliowy ? bo ja wczoraj sobie kupiłam femibion 1 to jest dla kobiet planujących w ciąży do 12 tyg zaiera oprócz kwasu oczywiście jod metafoline i inne składniki mineralne

Gość kama 29
a wy cos biezecie jeszcze?

Gość kama 29
mi termin według ostatniej miesiączki i według kalendarza ..........18 stycznia teraz robiłam a o ciąży wie tylko muj maz i tesciowa może dziś powiem mamie jeszcze nikt nic niewie mojej corce na pewno jeszcze nie powiem bo za wcześnie

Gość terra_rosa26
ja biore witaminy ladee vit-takie polecił mi lekarz i znajoma:)

Gość Interesantka25
ja biore puki co folik...jest on najczęsciej polecany przez dziewczyny na forach....nic poza tym chyba ze lekarz zaleci co innego.

witam nowe ciezaroweczki :) fajnie ze jest nas tak duzo.narazie nie moge sie za bardzo ogarnac w imionkach ale z czasem mysle ze dam rade. U mnie mdlosci praktycznie od rana, ale sa znosne i mam ochote na kwasne.dzis juz moge to sprecyzowac ze wszystko co kwasne smakuje mi najlepiej.kiedys bylam ogromna zwolenniczka czekolady i lodow a teraz ogorki :D Mialam dzis wizyte u dentysty,bylo ciezko przez te wymioty a tym bardziej ze dentystka zostawila mnie na kilka minut z szeroko otwarta buzia i glowa do doly. Myslalam juz ze zle sie to skonczy. pozatym to samopoczucie w miare,czasem pojawiaja sie tylko watpliwosci i przemyslenia a czasem nawet smutki.ale chyba tak to juz musi byc. Zycze wam milego dzionka.

Gość kama 29
a ja normalnie ciagle bym spala jestem ciagle senna i ciagle bym lezala

Gość kama 29
ale musze się ogarnąć ide teraz do mamy dobze ze mieszka obok hehe może jej powiem ze test pozytywny.......ciekawe jak zaraguje

Gość niutkaaa23
Super ze mozna sie przylaczyc:)juz chcialabym miec wizyte za soba...brzuch czasem pobolewa. Ale nie jest to straszny bol. Mam duzo bialego sluzu i bola mnie piersi. Fakt jestem zmeczona i kreci mi sie w glowie. Zadnych mdlosci narazie brak(i oby nie bylo)a tak pozatym to czuje sie ok. I jestem szczesliwa:)

ho ho ale nas tu przybyło:) super:) witam nowe koleżanki niutkaaa23, teacherka23, kama29 i interesantka25. Może dopiszcie się do naszej tabelki będziemy troszkę więcej o sobie wiedzieć. U mnie na razie bez zmian, tylko trochę piersi bolą (zwłaszcza jak muszę podbiec) i czasami kuje w prawym boku, chyba jajnik.

Gość iskiereczka31
witamy nowe ciezarowki ;-)) kama...bardzo ci współczuje utraty maleństwa, nie potrafię sobie tego nawet wyobrazić, dużo zdrówka ci życzę i fasolce tez ;-) u mnie dziś tez mdłości, już nie pamiętam kiedy zjadłam coś ze smakiem, jem bo muszę ;/ dobrze ze niunia chociaż grzeczna jest, właśnie siedzi mi na kolanach i patrzy znudzona jak mama pisze ;-) i okrzykiem 'aaaaaaa' pozdrawia wszystkie dziewczyny ;-))

Witajcie ! Właśnie jestem po wizycie u lekarza :) 7tydz3dz 12,8mm. Echo płodu uwidocznione :) Dostałam zlecenia na badania w tym na badania prenatalne(to mnie martwi trochę). Dostałam to skierowanie z racji wieku tj w momencie porodu będę miała 35 lat. Dlatego łapię się na refundowane. A i termin porodu mam na 5 stycznia. Czyli pewnie będzie grudzień.

Dziewczyny jestem już po moim 'pierwszym dniu nowej pracy' :) nie ma porównania - praca siedząca, w miare cicha przyjemny chłodek a nie te upały 35 st na hali produkcyjnej :) myśle że jeszcze troche popracuje :) ja jem wszystko co mi popadnie okropny mam apetyt ;/ mam nadzieje ze mo przejdzie to :) od 15 leze w łóżku bez siły i juz śpiąca :) Miłej nocki :)

Gość gość
terra_rosa26...........26.....Braniewo................... 05.01.2014 xxmyszka................28.....Szczecin.................. . 05.01.2014 titi...........................34.....Opole.........................05.01.2014 slodka cytryna100.....32.....Wlkp.........................06.01.201 4 Dziewczyna-malina.....22.....Mrągowo...................0 7.01.2014 justyna29................28.....Hamburg.................. ..07 .01.2014 ania_sz...................25.....DąbrowaTarnowska......0 8.01.2014 szczesliwa_onaaa......22......Kielce..................... .10.01 .2014 iskiereczka31...........31......Rzeszów................. .11.01 .2014 monbiaa..................20......Jarosław.............. ...12.01.2014 aizuz.....................25.......Kraków............... ....19.01.2014 Gabrysia_Wroc ........22.......Wrocław.................20.01.2014 malinowaaa..............25.......Wrocław................ .23.0 1.2014?

terra_rosa26...........26.....Braniewo................... 05.01.2014 xxmyszka................28.....Szczecin.................. . 05.01.2014 titi...........................34.....Opole.........................05.01.2014 slodka cytryna100.....32.....Wlkp.........................06.01.201 4 Dziewczyna-malina.....22.....Mrągowo...................0 7.01.2014 justyna29................28.....Hamburg.................. ..07 .01.2014 ania_sz...................25.....DąbrowaTarnowska......0 8.01.2014 szczesliwa_onaaa......22......Kielce..................... .10.01 .2014 iskiereczka31...........31......Rzeszów................. .11.01 .2014 monbiaa..................20......Jarosław.............. ...12.01.2014 aizuz.....................25.......Kraków............... ....19.01.2014 Gabrysia_Wroc ........22.......Wrocław.................20.01.2014 malinowaaa..............25.......Wrocław................ .23.0 1.2014?

Witam nowe koleżanki! x Aniu sz, ja tez sie zastanawiam kto wymyslil termin poranne mdłosci! Rano to ja żyje :-) choc z kazdym kolejnym dniem ciąży moje gorsze samopoczycie zaczyna coraz wcześniej - jeszcze tydzien temu byla to godzina 16, teraz juz od 13 czuje sie napompowana, zemdlona - niewiem czy to z przejedzenia czy jednak jestem glodna :-/ Ale w sumie wole chyba tak, bo jak 2 tygodnie temu byłam bez objawowa to się martwilam czy napewno ktoś we mnie rosnie :-) x kama, moj mąż się bardzo ucieszył, trochę zdziwił ze tak szybko poszło (w 2 cyklu) i specjalnie sie nie staraliśmy, tzn. nie liczylam dni plodnych i wykorzystywalismy kazdego wieczora na robienie malutkiej :-) Z witamin to na chwile obecną tylko kwas foliowy - jakis zestaw włacze dopiero po 12 tyg x Pase i co znalazlas cos fajnego w tym lidlu? powiem ci ze te jeansy całkiem całkiem, ale u nas jak o 7 nie staniesz w kolejce to nic z promocji ubraniowych nie dostaniesz x titi, szczesliwa_ona, ciesze sie z z waszymi maluchami wszystko na właściwej drodze. Ja jutro do lekarza sprawdzic co z moim pecherzykiem , i szczerze powiem ze mam ogromna nadzieje ze juz wszystko bedzie dobrze, ze okaże sie ze pecherzyk juz ma regularny kształt no i ze z malutka wszystko bardzo dobrze - trzymajcie za nas kciuki dziewczyny! x monbia, fajnie ze w "nowej - starej" pracy tak ci dobrze i ze masz możliwość pracowania bo to chyba ważne moc cos z sobą zrobic przez te pierwsze tygodnie kiedy to jeszcze ciezko uwierzyc ze jest sie w ciazy.

Gość malinowaaa
Ale mi się dłuży ten czas, chciałabym żeby już był ten 10 czerwca, żeby iść do tego ginekologa i zobaczyć maleństwo. Wiecie co tak mnie dzisiaj naszła myśl żeby zacząć pisać pamiętnik,tzn.kiedyś pisałam ale przestałam parę lat temu. Miło by było kiedyś poczytać,powspominać jak miało pojawić się na świecie nasze pierwsze maleństwo,co o tym myślicie? Pisze któraś z Was taki pamiętnik?

Gość malinowaaa
Ale mi się dłuży ten czas, chciałabym żeby już był ten 10 czerwca, żeby iść do tego ginekologa i zobaczyć maleństwo. Wiecie co tak mnie dzisiaj naszła myśl żeby zacząć pisać pamiętnik,tzn.kiedyś pisałam ale przestałam parę lat temu. Miło by było kiedyś poczytać,powspominać jak miało pojawić się na świecie nasze pierwsze maleństwo,co o tym myślicie? Pisze któraś z Was taki pamiętnik?

Gość malinowaaa

Witam z rana wszystkie ciężąróweczki :) właśnie się wybieram do pracy - jak dobrze ze o 14 juz weekend ;p troche sobie odpoczne i sie wyspie a nie pobudka o 4,20...

Gość gość
Malinowa, ja w pierszej ciazy prowadzilam taki pamiętnik - powiem ci ze teraz fajnie poczytać, porownac co nie co :-)