Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Gość Katarynek21Pzn
cześć dziewczyny, powiedzcie mi, czy tylko ja tak źle znoszę ten okres początkowy? nic mi przez gardło nie chce przejść, cały czas jestem zmęczona i jest mi po prostu niedobrze... ;/

iskiereczka31..........31......Rzeszów.............11.01.20 14 terra_rosa26...........26......Braniewo............ 05.01.2014 xxmyszka................28.......Szczecin................ 05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22......Mrągowo.........07.01.2014 justyna29................28......Hamburg...............07 .01.2014 monbiaa....................20.......Jarosław............ ...12.01.2014 ania_sz.....25.....DąbrowaTarnowska.........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22.......Kielce............10.01 .2014 malinowaaa................25.........Wrocław........23.0 1.2014? Gabrysia_Wroc .............22........Wrocław....20.01.2014

Dopisuje sie do tabelki. Co do samopoczucia to mnie mdli caly dzien I nie moge patrzec na slodkie, nawet zwykla woda niegazowana jest dla mnie za slodka-pije z plastrem cytryny. I caly dzien. bym spala. iskiereczka31..........31......Rzeszów.............11.01.20 14 terra_rosa26...........26......Braniewo............ 05.01.2014 xxmyszka................28.......Szczecin................ 05.01.2014 Dziewczyna- malina.....22......Mrągowo.........07.01.2014 justyna29................28......Hamburg...............07 .01.2014 monbiaa....................20.......Jarosław............ ...12.01.2014 ania_sz.....25.....DąbrowaTarnowska.........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22.......Kielce............10.01 .2014 malinowaaa................25.........Wrocław........23.0 1.2014? Gabrysia_Wroc .............22........Wrocław....20.01.2014 slodka cytryna100........32.....Wlkp............06.01.2014

terra_rosa26...........26......Braniewo............ 05.01.2014 xxmyszka................28.......Szczecin................ 05.01.2014 slodka cytryna100........32.....Wlkp............06.01.2014 Dziewczyna-malina.....22......Mrągowo.........07.01.2014 justyna29................28......Hamburg...............07.01.2014 ania_sz.....25.....DąbrowaTarnowska.........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22.......Kielce............10.01.2014 iskiereczka31..........31......Rzeszów.............11.01.2014 monbiaa....................20.......Jarosław...............12.01.2014 Gabrysia_Wroc .............22........Wrocław....20.01.2014 malinowaaa................25.........Wrocław........23.01.2014?

Gość Gabrysia_Wroc
Dziś przespalam prawie cały dzień ;))

a tak swoją drogą to xxmyszka też jestem ze Szczecina:) z prawobrzeża ale pozdrawiam Was wszystkie Dzieczynki - rzecz jasna ;))

Hej :) Jestem i ja. Przy dwójce dzieci kiepsko z czasem, aby móc wejść częściej i zobaczyć co u Was Wiecie co ja to wogóle nie czuję, żebym była w ciąży. Objawów zero prócz mniejszego apetytu. Troszkę się martiwię ponieważ w obu ciążach tak wymiotywałam, że leżałam z tego powodu w szpitu. A może teraz to córeczka będzie i stąd inne objawy? :D MIŁEJ NIEDZIELI

Hej dziewczynki ;) Nie miałam jak Wam tu odpisać przez dwa dni, ale muszę się pochwalić - studia nieoficjalnie zakończone ;) Pozostała tylko obrona za miesiąc :) Więc niedługo dołącze do grona tych leniuchujących w domu :) Nie odpisze Wam dziś wszystkim, ale generalnie gratulacje dla nowych przyszłych mamusi!! Mnie też te wzdęcia nie dają spokoju, brzuch rośnie od nich strasznie! No i waga też idzie w górę już praktycznie 2 kg od 1,5 tygodnia przez ten wzmożony apetyt, ale to nieważne. Najważniejsze żeby z dzidzią wszystko byłlo ok ;) Teraz lece już spać, jutro na bete!!! Ale od jutra będę mieć więcej czasu i będę pisała na bieżąco ;) 3majcie się i dobrej nocki!! :)

Cześć dziewczyny, ja dzisiaj jakoś średnio się czuję, mdli mnie i ledwo z łózka się dzisiaj zwlekłam, a jutro idę na 8 do lekarza więc nie wiem jak tego dokonam. Najchętniej w ogóle nie wychodziłabym z łóżka.:O Wczoraj prawie cały dzień przespałam, jedynie popołudniu się ogarnęłam i wyszłam z mężem na spacer, ale o 21 znów leżałam w łóżku. Dzisiaj siedzę w pracy i nic mi się nie chce a gdzie tam 17-nasta :O

Matko ja umrę z tych mdłości! Zawsze jak mi było nie dobrze to szłam do toalety dwa palce i jakoś była ulga a teraz ani w tą strone ani w tą w glowie sie kreci i te mdłości mnie wykończą ;/ Ale woda z cytryna mi pomaga ;)

Hej dziewczyny :) widzę , że nie tylko ja męczyłam się z mdłościami , ze 4 dni tak źle się czułam , myślałam ,że się wykończę . Ale od wczoraj mi przeszło i w miarę normalnie jest :) a powiedzcie boli was może brzuch na dole? Coś troszkę podobnie jak na @ ?

Gość Gabrysia_Wroc
Byłam dziś u lekarza - sprawdził zasinienie pochwy, dał mi skierowanie na krew i mocz i wróciłam do domku .. Zaraz wracam na uczelnię - wczoraj wstałam o 9, pochodziłam półtora godziny, położyłam się , spałam do 17, potem zrobiłam naleśniki, zaczęłam ziewać , leżałam w łóżku i co prawda do 00:30 nie mogłam zasnąć, ale w końcu się udało - wstałam dziś o 7 i znów bym najchętniej wlazła do łóżka ..j. oprócz tego żadnych objawów nie mam ... i może zgaga - wczoraj jedyny dzień bez niej :) Zrobiłam drugi test po tygodniu od pierwszego - druga kreska wyszła po 3 sekundach :)

Gość Gabrysia_Wroc
Co do bólu, to ja wczoraj podczas spaceru odczuwałam taki ciągnący ból co chwila, dlatego szybko wróciłam do domku odpoczywać ... Tylko taki ból odczułam - innego póki co nie :) Jeśli można to nazwać mdłościami - to cofało mi się treścią żołądkową po trochu - nie były to wymioty tylko .... nie wiem co i po tym ogromna zgaga ... To nazywacie mdłościami ? :))

Gość Gabrysia_Wroc
Co do bólu, to ja wczoraj podczas spaceru odczuwałam taki ciągnący ból co chwila, dlatego szybko wróciłam do domku odpoczywać ... Tylko taki ból odczułam - innego póki co nie :) Jeśli można to nazwać mdłościami - to cofało mi się treścią żołądkową po trochu - nie były to wymioty tylko .... nie wiem co i po tym ogromna zgaga ... To nazywacie mdłościami ? :))

Ja mdłości odczuwam tak, że nie za dobrze mi, czuje się jakby bardzo pojedzona, dodatkowo odbija mi się i ciągle kotłuje się w brzuchu jak na wymioty. Jeśli chodzi o bóle po bokach brzucha ja miałam tak w 5 tym tygodniu przez jakieś 4 dni taki mocny ból, prawie jak na zapalenie jajników, ale teraz jestem w 7 tyg i ustało, jedynie od czasu do czas coś strzyknie, wczoraj np jak kichnęłam albo jak gwałtownie wstaje, raz aż gwiazdki zobaczyłam :P. Ogólnie ze 3 razy już mi się zdarzyły zawroty głowy.

dziewczyna -malina, ja mam czasami takie bole jak na miesiaczke - np. dzisiaj od rana mnie tak boli i jeszcze plecy dokuczaja.

witam,wczoraj caly dzionek sie nie meldowalam bo pojechalam na basen.pojechalam tylko dla towarzystwa bo nie mialam zamiaru sie kapac ale wkoncu wyszlo tak ze nie moglam sie powstrzymac i wskoczylam do wody.czulam sie swietnie jak sobie tak poplywalam. ogolnnie to objawow brak, no z tym wyjatkiem ze piersi mnie bola troszke no i wieczorem sa zawsze wieksze :)takie jakby lekko opuchniete. salodka cytryna bety nie robilam bo mi lekarka nie kazala ona uznala chyba ze w szystko jest w normie.w tym tygodniu tak pod koniec postaram sie wcisnac do innego lekarza. mam nadzieje ze mnie uszczesliwi.zycze milego dzionka

witam,wczoraj caly dzionek sie nie meldowalam bo pojechalam na basen.pojechalam tylko dla towarzystwa bo nie mialam zamiaru sie kapac ale wkoncu wyszlo tak ze nie moglam sie powstrzymac i wskoczylam do wody.czulam sie swietnie jak sobie tak poplywalam. ogolnnie to objawow brak, no z tym wyjatkiem ze piersi mnie bola troszke no i wieczorem sa zawsze wieksze :)takie jakby lekko opuchniete. salodka cytryna bety nie robilam bo mi lekarka nie kazala ona uznala chyba ze w szystko jest w normie.w tym tygodniu tak pod koniec postaram sie wcisnac do innego lekarza. mam nadzieje ze mnie uszczesliwi.zycze milego dzionka

Hej dziewczyny ! Zniknęłam znowu na chwilę, ale już jestem w domu to powinnam być na bieżąco:) dzagatka - ja też się dziwię, bo mój brzuch podobnie wygląda na 5-ty m-c conajmniej, a nie 6-ty tydzień nie wiem czy to normalne? *Katarynek - ja dopiero zaczęłam mieć ten nieprzyjemny okres mdłości leżę tylko bezczynnie :) Dzisiaj byłam na pobraniu krwi i jak to zwykle je prawie mdlałam... może jak będę chodzić co miesiąc to się w końcu przyzwyczaję..:) i do tego jeszcze te mdłości... Leżę cały czas w domu i w sumie tylko odpoczywam i jem , ale jeszcze trochę znajdę sobie jakieś zajęcie, żeby nie zwariować :)

Cześć dziewczyny. Ja wczoraj też byłam na basenie, pogoda wczoraj była świetna. Dzisiaj rano zrobiłam drugi test i w 5 sekund były dwie grube krechy:) zadzwoniłam też do położnej umówić się do ginekologa i mam przyjść 10 czerwca, powiedziała ze to najlepszy czas na pierwszą wizytę, no i ostrzegła mnie że jeszcze z dwa tygodnie może mnie bardzo boleć brzuch i jakby pojawiło się nie daj Boże jakieś krwawienie to nie zwlekać tylko jechać na pogotowie. No i kazała w dalszym ciągu brać tylko kwas foliowy. Ale jestem szczęśliwa:))))

Gość Gabrysia_Wroc
malinowaaaa - gdzie we Wrocławiu chodzisz do ginekologa? Mój, do którego chodzę nie ma USG u siebie i zastanawiam się, jak to będzie wyglądać - będę dostawać skierowania na USG, czy jak ?? Czy któraś z Was miała/ma podobnie? jeśli chodzi o takie mdłości, to owszem - odbija mi się treścią żołądkową i w brzuchu mi bulgocze ;-) Nie boli mnie brzuch, wczoraj ciągnięcia jak pisałam, przez pół godziny .... wizytę mam na 10 czerwca umówioną :)

Gość Gabrysia_Wroc
malinowaaaa - my to jakieś podobne jesteśmy :D Też robiłam dziś drugi test - dwie krechy od razu i też mam wizytę na 0-go, ha ha ... Tyle samo się starałyśmy o dzidzię ;-) I jeszcze obie z Wrocławia ! Jak pisałam wcześniej - musimy się ( jak już będzie na to czas ) umówić na wspólne zakupy :)

Gabrysia ja jestem z okolic Wrocławia i do ginekologa chodzę do przychodni do Kątów Wrocławskich, tam przyjmuje doktor Zborowski, pracuje gdzieś w szpitalu we Wrocku, kiedys na Dyrekcyjnej a teraz to nie wiem, ale się dowiem. Rzeczywiście wiele nas łączy:)

Hej ;) Ja też mam tak jak Wy, no może poza mdłościami jak narazie ( i mam nadzieję że się nie pojawią), też uczucie 'ciągnięcia' w brzuchu i podbrzuszu, też mam zgage okropną i mój brzuch też wygląda na 5 miesiąc przez to uczucie pełności. Ja miałam dziś bete zrobić, ale niestety w laboratorium zmieniali jakis system i było nieczynne, a nie chciałam jechać do innego, żeby wynik był wiarygodny, wiec jutro pojade no i w środe do ginekologa ;) Dziś kolejne 3 osoby dowiedziały się o mojej ciąży, ale rodzice wciąż nie wiedzą, choć korci mnie strasznie żeby im powiedzieć, ale obiecałam sobie że do dnia mamy wytrzymam :)

*Gabrysia nie wyobrażam sobie, że Twój gin nie ma USG, a dawno już tam chodzisz? To ja muszę przyznać, że póki co na sprzęt nie narzekam, bo wszystko jest i to pełna profeska.:) *szczesliwa - u mnie też już sporo osób wie, ale to dlatego, że to wielka radość:), a poza tym to moje zwolnienie, że siedzę w domu...:( Nie mogę się doczekać środowej wizyty mam nadzieję, że gin przy założeniu karty ciąży powie mi przewidywany termin :)

Hej;) ja mdlosci nadal nie mam i cieszy mnie to niezmiernie;) Żadne tez inne objawy sie nie pojawiły. Nie mogę sie juz doczekać środowej wizyty i USG ;) Dziewczyny, robiłyscie juz jakies badania, które zlecił wam ginekolog? Ja jak byłam u lekarza potwierdzic ciąże, to od razu załozyla mi lekarka kartę ciąży i dała liste badan do zrobienia na przyszły raz. Dziś własnie byłam w przychodni - oddałam mocz :D i krew. Z krwi mają mi zbadac: morfologie, TSH, cukier, toksoplazmoze (IGg i IGm) i cytomegalie (IGg i IGm). A Wy jakie badania macie zrobic? Dziwie sie ze nia kazała mi zrobić badania na różyczę... mam nadzieje że jeszcze da. Bo pracując w przedszkolu, to ja spotykam duuużooo różyczek ;/

Gość Gabrysia_Wroc
Kasiax - no nie ma, byłam na NFZ, ma tylko dopochwowe z tego, co mi wiadomo - na pierwsze usg wystarczy, na 27 czerwca już sobie "Zaklepałam internetowo " wizytę u Gina ... Zobaczymy, co się do tego czasy wydarzy - to będzie mój 11 tc. Dziś po wypiciu kubusia miałam okropne mdłości przez chwilę, jestem dosyć senna, ale spałam 2 godzinki w ciągu dnia i już jest lepiej - wczoraj było gorzej ... Zgagi póki co też na szczęście nie mam - moje najbardziej wyraźne objawy to okropne rozdrażnienie ( wystarczy, że mój M. coś do mnie powie, to mam ochotę go zadrapać :-P - wczoraj, a dziś znów miałam dzień miłości ) i generalnie nie mam w ogóle ochoty na seks, a jeszcze nie tak dawno musiałam mojego M. chwilami zmuszać do tego ! :P ania_sz - ja dziś też robiłam badania krwi i moczu - poszłam po wyniki, ale nie wiedząc czemu pielęgniarki zaniosły je do gabinetu ginekologa, który już w tej chwili był zamknięty, więc muszę się jutro po nie pofatygować ;-)) u mnie wie 6 osób - te, którym najbardziej ufam ... z resztą poczekam do dnia 10-czerwca, kiedy to mam wizytę u Gina i założę kartę ciąży :-) Kiedy wszystko dokładnie potwierdzi za pomocą USG ... nie chcę jeszcze zapeszać Może to głupie, wmówiłam sobie, że powinny mnie boleć piersi - nie bolą i się denerwuję, że coś jest nie tak, choć moja mama mówi mi, że ani bólu piersi, ani mdłości nie miała ... Moja przyjaciółka, która urodziła 06.05 także mówi, że ją piersi nie bolały ... ale ja sobie coś wmówiłam i koniec :)

Gość Gabrysia_Wroc
Kasiax - no nie ma, byłam na NFZ, ma tylko dopochwowe z tego, co mi wiadomo - na pierwsze usg wystarczy, na 27 czerwca już sobie "Zaklepałam internetowo " wizytę u Gina ... Zobaczymy, co się do tego czasy wydarzy - to będzie mój 11 tc. Dziś po wypiciu kubusia miałam okropne mdłości przez chwilę, jestem dosyć senna, ale spałam 2 godzinki w ciągu dnia i już jest lepiej - wczoraj było gorzej ... Zgagi póki co też na szczęście nie mam - moje najbardziej wyraźne objawy to okropne rozdrażnienie ( wystarczy, że mój M. coś do mnie powie, to mam ochotę go zadrapać :-P - wczoraj, a dziś znów miałam dzień miłości ) i generalnie nie mam w ogóle ochoty na seks, a jeszcze nie tak dawno musiałam mojego M. chwilami zmuszać do tego ! :P ania_sz - ja dziś też robiłam badania krwi i moczu - poszłam po wyniki, ale nie wiedząc czemu pielęgniarki zaniosły je do gabinetu ginekologa, który już w tej chwili był zamknięty, więc muszę się jutro po nie pofatygować ;-)) u mnie wie 6 osób - te, którym najbardziej ufam ... z resztą poczekam do dnia 10-czerwca, kiedy to mam wizytę u Gina i założę kartę ciąży :-) Kiedy wszystko dokładnie potwierdzi za pomocą USG ... nie chcę jeszcze zapeszać Może to głupie, wmówiłam sobie, że powinny mnie boleć piersi - nie bolą i się denerwuję, że coś jest nie tak, choć moja mama mówi mi, że ani bólu piersi, ani mdłości nie miała ... Moja przyjaciółka, która urodziła 06.05 także mówi, że ją piersi nie bolały ... ale ja sobie coś wmówiłam i koniec :)

witam,a ja mam dzis jakis kiepski dzien od rana jako tako ale od 17 leze w lozku i nic mi sie nie chce iwszystko mnie drazni a najbardziej moj maz.nie wiem nic mi nie pasuje i doszukuje sie wad ktorych w nim do tej pory nie dostrzegalam. wieczorami za to mam ogromna chec na igraszki w lozku ale w dzien jestem nie do zniesienia.czy to juz tak musi byc?no i pojawil sie bol piersi. mam nadzieje ze jutro bedzie lepszy dzien :)