Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Dziewczyny jakieś dołki łapie, nie wiem czy to hormony czy moja sytuacja :-( Teraz teściowa wZiela malucha i odpoczywamy po nocce. Iskierke a Ty masz jakaś pomoc na co dzień?

ita3 i hormony i twoje zmeczenie wplywaja na twoje dolki.trzymaj sie kochana i choc to trudne mysl tylko pozytywnie. mimo ze moja cora ma juz 9 lat to ja tez martwie sie jak ja dam rade z malenstwem:) dasz rade i basta.nie smutaj

Gość Gabrysia_Wroc
Kochana Justynko, nic się nie martw - a też nie mam specjalnych objawów - piersi mnie nie bolą, nie mam wzmożonego apetytu ... czuje się normalnie... ostatnio trochę bolał mnie krzyż, ale i to ustało - każda kobietka jest inna ! Nie stresuj się, nie ma sensu, to na pewno nie pomoże fasoleczce ! głowa do góry, bo przez Ciebie i ja się zaczynam denerwować ;/ Wszystko będzie dobrze ! :*

Gość Gabrysia_Wroc
nie my pierwsze mamy "spokojną ciążę " :P

Gość Gabrysia_Wroc
mam nadzieję, Justynko, że chociaż TROSZKĘ udało mi się Ciebie uspokoić :)) Jak widać to nawet dobrze, że nie ma szczególnych objawów, bo to znak, że organizm sobie dobrze radzi z nową sytuacją ! :) Głowa do góry ! :*

ania_sz, ita3-84, kasiax,monbiaa, slodka cytryna100 dziękuje dziewczyny. Cały czas do mnie nie dociera i juz sobie wkręcam ze moze test się pomylił, ale w tą stronę raczej się nie myli:) poza tym nie mam @ i temp.37. W styczniu mam urodziny to super prezent będzie, mam nadzieję ze z dzidzią będzie wszystko ok. Gabrysia_Wroc gratulacje :) ja też starałam się 7 miesięcy,tzn. to był siódmy cykl i się udało:) test również wsadziłam do torebki i bede go miec przy sobie haha a póki co, co chwile na niego spoglądam z niedowierzaniem. :)))

Gabrysia_wroc masz racje uspokoilas mnie chyba powinnam sie zaczac cieszyc ze nie mam puki co tych dobrze mi znanych z poprzedniej ciazy dolegliwoswci.puki dziekuje i jeszcze raz dziekuje,a ja robie wlasnie jedzonko,dzis tylko dla siebie bo maz w pracy:)

oj dziewczynki chyba pozasypialy bo nic nie piszecie. nudno :( pogoda do kitu, pada i znowu lapia mnie jakies smutki a najgorsze ze nie wiem co jest ich powodem :P po co czlowiekom te hormony?

U nas teraz zaczelo padac, pewnie burza bedzie. Ale co fakt to fakt, prawie caly dzien przsspalam:)

Justynka to tak jak ja :-) nie martw sie u mnie w pierwszej ciąży jak nie było zarodka to odrazu ginekolog powiedziała ze nic z tego nie bedZie

ita3 no mi nic takiego na szczescie nie powiedziala,powiedziala ze pecherzyk ladnie urosl w ciagu 4 dni i ze 16 czerwca mam przjsc ale ja wiem ze ja tyle nie wytrzymam.moja ginekolog bedzie na urlopie tak wiec pojde do innego.

Gość iskiereczka31
iskiereczka31..........31 lat.......Rzeszów...........................11.01.2014 terra_rosa26...........26 lat.......Braniewo..........................05.01.2014 xxmyszka................28 lat.......Szczecin..........................05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22 lata......Mrągowo.........................07.01.2014 justyna29.................28 lat.......Hamburg.........................07.01.2014 monbiaa....................20 lat.......Jarosław........................12.01.2014 ania_sz.....................25 lat........Dąbrowa Tarnowska........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22 lata.......Kielce.........................10.01.2014 malinowaaa.................25 lat.........Wrocław....................23.01.2014? Gabrysia_Wroc .............22 lat ...................... Wrocław ......................... 20.01.2014

Gość iskiereczka31
Gabrysia ja w życiu nie zapomnę jak robiłam test rok temu, jak zobaczyłam 2 krechy to się tak rozryczałam i roztrzęsłam że nikt i nic nie było mnie w stanie uspokoić ;-) po prostu nie mogłam uwierzyć że to prawda ;-) staraliśmy się 9 miesięcy ;-) w drugiej ciąży już nie ma takiej euforii..;p

Iskiereczka wiem co mówisz ;-) A pytałam czy na co dzień masz jakaś pomoc? Albo czy będziesz miała potem?

Gość Gabrysia_Wroc
O, malinowaaa z Wrocławia jesteś widzę - możemy razem na zakupy pójśc w odpowiednim czasie, ha ha :) ja się starałam też 6 cyklów, za 7 się udało :)) Póki co żadnych objawów szczególnych brak - oprócz braku miesiączki, dwie wyraźne krechy, tempki 37,0 / 37,1 codziennie i zgagi to właściwie żyć - nie umierać:) Rozmawiałam dziś z koleżanką - położną - ponoć z braku objawów należy się cieszyć, bo to oznacza, że organizm dobrze znosi zmiany ;-) A skoro organizm ma się ok, to maleństwo także ! :)) Iskiereczka31 - ja zrobiłam ten teścior w dni spodziewanej @, bo temperatura była ciągle wysoko i zawsze przed @ bardzo boli mnie krzyż, a teraz był spokój - nawet się nie spodziewałam pozytywnego wyniku, zaczęłam lać sobie wody do wanny ( w ogóle, to robiłam test wieczorem z rozcieńczonego moczu i wyszedł bardzo wyraźny ), zobaczyłam, jak pojawiła się kreska testowa T i nie zwracałam na to uwagi, kiedy odwróciłam się, by zwrócić uwagę na test na moich oczach druga krecha zaczęła się robić coraz grubsza :) Wzięłam ten test do ręki, roztrzęsiona, zaczęłam płakać i poleciałam do mojego chłopa, a ten z przerażeniem: - Czemu płaczesz, przecież chyba tego chciałaś ?! Na co ja go po prostu pocałowałam, bo nie byłam w stanie użyć jakichkolwiek słów :) Cudowna chwila , do tej pory nie mogę w to uwierzyć , W poniedziałek mam wizytę u Gina ... Kupiłam sobie wodę - Ustronianka z jodem - koleżanka mi poleciła, bo ponoć nie tylko kwas foliowy trzeba dostarczyć, ale także jod, więc i ja Wam polecam ! :)

Qrde Dzieweczyny... Mam do Was pytanie. Odpiszcie tylko zaraz jak przestaniecie się brechtać. Dzisiaj rano kichnełam... tak. dokładnie. Kichnęłam i tak mnie brzuch zabolał, że masakra ale zaraz przeszlo. Przed chwilą mąż mnie rozśmieszył i jak śmiechem buchnełam to znowu tak mnie zarwało i zabolało w brzuchu, ze nie mam pytań;/ Miałyście coś podobnego? Zauważyłam, że jak nagle, niespodziewanie napnę brzuch to właśnie taki ból mnie łapie. Shizę złapałam, że coś mi się tam "oderwie" albo jakąś krzywdę zrobię. Wiem, że to brzmi tak jak brzmi ale przestraszyłam się nie na żarty;/ a tak w ogóle to wiam wszystkie świeżo upieczone Ciężarówki;)

Gość Gabrysia_Wroc
ja się chwalę swoim testem :-) Kochana, no ja tak nie mam niestety, więc nie potrafię Ci pomóc :(

Dzagatka - ja tez tak mam !! a często kicham i też mnie tak zaboli wtedy w dole brzucha, tak najczesciej w okolicy ktoregos jajnika. Raczej nigdy sie tym nie zamartwialam, bo przed ciążą tez sie tak zdarzalo.Czasem tez przy kaszlu. Mam nadzieje, ze to nic nie zrobi złego naszym fasolkom...

Gość bhhhbjh
njnjn

Dzagatka, spokojnie - mi tez tak sie Zdarzyło :-) Kasiax, mi wzdęcia towarzysza prawie od- z ranna sa lekkie, a od ok 15-16 brzuch mam juz tak napięty ze mam wrażenie ze zaraz pękne, no i wygladam jak w 5 m-cu ciąży

iskiereczka31..........31......Rzeszów.............11.01.2014 terra_rosa26...........26......Braniewo............ 05.01.2014 xxmyszka................28.......Szczecin................05.01.2014 Dziewczyna-malina.....22......Mrągowo....07.01.2014 justyna29................28......Hamburg...............07.01.2014 monbiaa....................20.......Jarosław...............12.01.2014 ania_sz.....25.....DąbrowaTarnowska.........08.01.2014 szczesliwa_onaaa.........22.......Kielce............10.01.2014 malinowaaa................25.........Wrocław........23.01.2014? Gabrysia_Wroc .............25........Wrocław....20.01.2014

sorry dziewczynki za mieszanie z tabelka ale probuje ja troche uestetycznic, tyle ze jak juz wysle wypowiedz to mi sie wszystko rozjeżdza! Cierpliwosci a napewno mi sie to uda ;-)

Gość Gabrysia_Wroc
xmyszka - Ty chyba poprawiałaś tabelkę - ja mam 22 lata :P Dzień dobry kochane ! Ja też mam ciągłe wzdęcia, nawet po wypiciu wody mineralnej bez gazu ;-) To więc chyba normalne ... Wczoraj na wieczór miałam tak okropny humor - nie mogłam się opanować, żeby nie krzyczeć - czyżby hormony dawały o sobie znać?:))

Justyna-a robilas przyrost bety? Mi gin kazal zrobic bete raz I drugi raz po dwoch dniach I jezeli jest przyrost bodajze dwukrotny to ponoc ciaza prawidlowo sie rozwija. Dla porownania robilam tydzien temu w pobniedzialek mialam 250 a w czwartek(w tym samym tygodniu) wzrosla mi do 2550.

uffff... Dziekuję Dziewczyny bo już kręćka dostawałam heh można z troski w paranoje popaść, serio... :P Ja też mam tak, że po południu to już mam taki brzuchol, że w życiu nikt by nie powiedział, że to 8 tydzień a właśnie gdzieś tak na 5ty m-c wygląda hehh. a wczoraj to miałam taki humorzasty smak , że tragedia;/ nic mi nie smakowało!! ;/ dopiero wieczorem... bułka z żółtym serem i ketchupem hahah taki o to rarytas heh a o krewetkach o to wystarczy, że pomyśle i odrazu mnie mdli. Dziwne to wszystko co się z nami dzieje ale jednocześnie tak ciekawe:)