Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

ania_sz

Styczeń 2014 :)) zapraszam świeże ciążarne :)

Polecane posty

Cześć dziewczyny. Wklejam naszą tabelkę bo się zapodziała gdzieś daleko w tyle. Witam nowe przyszłe mamusie - wpiszcie się do tabelki. terra_rosa26...........26.....Braniewo................... 05.01.2014 titi...........................34.....Opole.........................05.01.2014 slodka cytryna100.....32.....Wlkp.........................06.01.201 4 Dziewczyna-malina.....22.....Mrągowo................... 07.01.2014 justyna29................28.....Hamburg....................07.01.2014 ania_sz...................25.....DąbrowaTarnowska......08.01.2014 szczesliwa_onaaa......22......Kielce......................10.01.2014 iskiereczka31...........31......Rzeszów..................11.01.2014 monbiaa..................20......Jarosław.................12.01.2014 aizuz.....................25.......Kraków....................19.01.2014 Gabrysia_Wroc ........22.......Wrocław.................20.01.2014 malinowaaa..............25.......Wrocław.................23.01.2014? Monobia i na kiedy masz termin? na 12.01? To musi być cudowne uczucie, zobaczyć swoje maleństwo i usłyszeć serduszko. Mam nadzieje ze u mnie wszystko ok i niedługo tez będę mogla to przeżyć. A który to u Ciebie teraz tydzień?

Dziewczyny mam pytanko. Czy Wasi lekarze zapisują w Waszych kartach datę następnej wizyty? Bo jak byłam tydzień temu to doktor kazał mi przyjść za dwa tygodnie, a ja w całym tym radosnym zamieszaniu nie spojrzałam nawet na datę jaką mi napisała na kartce pielęgniarka i teraz okazuje się że mam tam datę 12 czerwca, czyli 3 tygodnie od ostatniej wizyty. I zastanawiam się jakbym poszła na rejestracje i poprosiła o wgląd do karty czy będzie tam zapisany termin następnej wizyty? Bo pamiętam że dwa razy pytałam lekarza czy na pewno za dwa tygodnie i dwa razy potwierdzał, że za dwa. Nie chce wyjść na maniaczkę, jak przyjdę za tydzień a nie za dwa (zgodnie z terminem).

Gość gość
602

Gość kama 29
czesc dziewczyny ja dziś po wizycie pierwszej wszystko ok widziałam male serduszko to 6 tydz termin na 22 stycznia pozdrawiam

Witam Karolina83 :) Po wizycie u lekarza dopisz sie do naszej tabelki, którą zaraz spróbuje odnaleźć i ją tu wrzucić. Też mam wizyte 5 czerwca, ale to bedzie juz moja 2. I wtedy to bedzie tydzien 10 bodajże :) Jejku ja nie wiem czy to co ja czuje mozna nazwac mdłosciami... nie ciągnie mnie na wymioty, ale po zjedzeniu sniadania, obiadu czy czegokolwiek, jest mi niedobrze i mam ochotę cały czas... bekać ;/ to obrzydliwe... mąż juz nie wytrzymuje:D Poza tym jak robie się głodna to czuje sie tak samo. A głodna jestem często... a chwila od małego głodu do dużego jest maleńka:P w mig robie się mega głodna... eh.. ja nie wiem czy ten brzuch mi rośnie od ciazy czy od jedzenia:P A czy Wy też macie zachcianki i smaki na ... same niezdrowe rzeczy?? ja mam taką ochotę na słone! poprocn, paluszki, chipsy, frytki... ;/

Gość kama 29
ja już dziś po mojej pierwszej wizycie .......jest wszystko super !!!!!!!!!!!!6 tydz termin na 22 stycznia ,serduszko slicznie bilo ciałko zulte w porządku bardzo się ciesze .ktoś tam pytal o badania prenatalne nieinwazyjne ja będę mieć ale pierwsze się robi ok 11 tyg pozdrawiam sczesliwe mamy ...myszko super postawa tak trzymaj

Malinowa termin mam na 12.01 nic się nie zmieniło :) a według obliczeń lekarza 7 tydz 5 d :) więc prawie 8 ;)

Gość kama 29
imteresantko nie stresuj się u mnie tez mało objawow a wszystko ok

Gość kama 29
nie wiem co się dzieje z tym kaffe to jakies chore nic nie widać zadnych nowych wpisow !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Szczesliwa_ona u mnie jest tak, że date nastepnej wizyty Pani w rejestracji zapisuje na kartce i Ci ją daję ale nie mam pojęcia czy data rowniez jest zaspisana w karcie... Dzień wolny od pracy a ja już nie śpie pobudka po 6.. mój mąż śpi po nocy a ja bede siedziala na komputerze do 11 :)

hejka, nie chce zapewszac ale dzis pierwszy dzien bez tych obrzydliwych nudnosci.mam nadzieje ze juz tak zostanie :) zjadlam normalnie sniadanie i czuje sie rewelka. jesli chodzi o zachcianki to tez ciagnie mnie do slonego i kwasnego.wczesniej bylam zwolenniczka slodyczy a teraz wrecz odwrotnie. dzis rano czytajac pewien temat na kafeterii bardzo sie rozczarowalam. jest to temat dotyczacy mam z zagranicy. zalozycielka topiku pisze jak bardzo nie lubi kobiet ktore maja mezow obcokrajowcow, ze sa puszczalskie i nawiazuje do jakiejs kobiety z innego tematu ktora przyznala ze jest z cudzoziemcem. Powiem wam ze jest mi przykro, moj maz rowniez nie jest Polakiem. Czy z tego powodu jestem gorsza?

Justyna 29 - nie przejmuj się takimi komentarzami bo piszą je osoby które mają niską samoocene i chca sobie ją jakoś podbudować :) niestety nie wychodzi im to dobrze. Jaka jest różnica między Polakiem, Niemcem czy Rosjaninem? Tu nie chodzi o pochodzenie wyglad czy inne czynniki ale o to jakim się jest człowiekiem :) następnym razem ignoruj takie wypowiedzi wiedz tym, że ta osoba ma nie równo po sufitem :)

dziekuje monbiaa :) masz racje nie warto sie przejmowac. tylko wiesz obawiam sie ze nigdy nie mozna byc do konca szczerym,skad niby mamy wiedziec ze ktos od nas(mam nadzieje ze tak sie nie stanie) sie wylamie i bedzie nas obsmarowywal w innym temacie. ja jestem osoba szczera i niepotrafie klamac. to dobra cecha ale czasem mowie za duzo a pozniej otrzymuje w zamian zaplate. stad moje obawy.

Cześć Dziewczyny;) Nie pamiętam kto pytał o badania prenatalne;/ w każdym razie my idziemy 20.06. i juz sie doczekać nie mogę bo moja gin ma słabe USG więc na prenatalnych pewnie więcej zobacze. aahhhhh ta ciekawosc heh terra_rosa26...........26.....Braniewo.................. . 05.01.2014 titi...........................34.....Opole............. ............05.01.2014 slodka cytryna100.....32.....Wlkp.........................06.01.201 4 Dziewczyna-malina.....22.....Mrągowo................... 07.01.2014 justyna29................28.....Hamburg................. ...07.01.2014 ania_sz...................25.....DąbrowaTarnowska...... 08.01.2014 dzagatkaa...............28.......Szczecin....................08.01.2014 szczesliwa_onaaa......22......Kielce.................... ..10.01.2014 iskiereczka31...........31......Rzeszów................ ..11.01.2014 monbiaa..................20......Jarosław.............. ...12.01.2014 aizuz.....................25.......Kraków.............. ......19.01.2014 Gabrysia_Wroc ........22.......Wrocław.................20.01.2014 malinowaaa..............25.......Wrocław............... ..23.01.2014?

Gość iskiereczka31
czesc Dziewczyny jak któaś z was już pisała wypowiedzi są, tylko NIE WIDAĆ NUMERACJI PODSTRON, na każdej podstronie forum jest 30 wypowiedzi, jeśli w linku końcówka jest np 610, a ty nie widzisz aktualnych to dodaj 30 czyli zmień końcówkę linku na 640, daj enter i już widać co do tematu....u mnie od paru dni troszkę lepiej z samopoczuciem, dziś śniadanie zjadłam ze smakiem, wczoraj nawet był seks pierwszy od miesiąca (bo w końcu się dobrze czułam hehehe) no a jutro mam pierwszą wizytę u gin i troszkę się stracham czy wszystko OK z maluszkiem, zrobiłam sobie już sama morfologię i badanie ogólne moczu i jest ok, odezwę się jutro i zobaczymy czy gin potwierdzi moje wyliczenia na 11 stycznia pozdrowienia dziewczyny ;)

Titi - ja też się zastanawiam nad badaniami prenatalnymi. Rozmawiałam już o tym z lekarzem, niestety ja na NFZ się nie dostanę bo jest od 35 rż refundowane. Lekarz powiedział, że mogę wykonać test podwójny z krwi, ale to nie daje 100% pewności bo podane wyniki to tylko statystyki, a kosztuje to 200zł. Na pewno będę miała robione usg na przezierność karkową i czy o czasie jest kość nosowa w 12-13 tygodniu ciąży, ale to jest standardowe badanie. Po niedzieli będę dzwonić z zapytaniem o test podwójny i chyba się na niego zdecyduję. Dodam, że mam 32 lata i to moje pierwsze dziecko.

Gość gość
ale lipa to forum

iskiereczka31 to ja trzymam kciuki za jutro.ohhhh ja mam termin dopiero 16 czerwca to jeszcze tak dlugoooo:( ale nic na to nie poradze,puki sie nic nie dzieje nie moge isc do innego lekarza tylko musze czekac na powrot mojej gin z urlopu. ja sie dzis tez chwalilam rano dobrym samopoczuciem ale podczas dnia troszke sie pogorszylo no ale ostatecznie mdlosci nie sa juz takie straszne. dzis dokonalam wspanialego odkrycia,otoz odnalazlam w domu torebke barszczu czerwonego winiary i wypilam juz dwa kubki.chyba nic innego nie smakuje tak wspaniale jak Polski barszczyk:) niestety do polski pojade dopiero w sierpniu a u nas w polskim sklepie Majonez Winiary i Barszczyk Czerwony w mgnieniu oka znikaja. i jeszcze teskni mi sie za serkiem wiejskim z biedronki :) iskiereczka31 to sie maz napewno ucieszyl skoro po miesiacu wkoncu mialas ochote na male co nie co ;) u mnie ochota na seks jakos nie zmniejszyla sie. ogolnie to uprawiamy seks codziennie, ale powiem szczerze ze czasem mam jakies tam obawy zeby fasolce zbytnio nie zaklucac zycia.pytalam lekarza i przeciwskazan nie ma, tak wiec narazie jest jak jest zobaczymy pozniej jak brzusio bedzie duzy czy bede miala tez taka ochote.

szczerze mówiąc ja też od kiedy dowiedziałam się początkiem maja o dziecku to do tej pory nie dopuszczałam męża do siebie :) ale skoro wiem ze wszystko jest wporzadku to napewno go zbałamuce :P

witam :) szkoda ze tak malo piszecie:( u mnie nudnosci powrocily niestety .dzis piatek czyli dzien wielkiego sprzatania w domu.zawsze generalki robie w piatki a w tygodniu to takie male prace:) Maz w pracy,wroci dopiero jutro, tak wiec caly dzien dla mnie. wczoraj dwa razy wysmarowalam sie tym balsamem brazujacym tz L´oreal i musze powiedziec ze efekt jakis tam jest no i puki co plam nie widze. najpierw nasmarowalam sie ok 17.00,po trzech godzinach prysznic i jeszcze raz balsam.jedyny minus to to ze pachnie dosyc nieladnie. jesli znajde czas to chce dzis tez pofarbowac wlosy bo juz troche wyblakly. kupilam farbe bez amoniaku,troche kosztowala i mysle ze nie jest szkodliwa. za oknem sloneczko wyjrzalo i teraz widze jak brudne szyby mam po tych ciaglych opadach deszczu:) ale dzis jescze ich nie myje po po poludniu ma znowu padac :P zycze wam milego dzionka

Hej dziewczyny :) gratuluję nowym oczekującym. Fajnie, że Nas przybywa. Razem zawsze razniej :) U mnie też nie za ciekawie. Mam mdłości i wymioty, a po herbacie imbirowej jest jescze gorzej. No padam z bezsilności a tu jeszcze trzeba się zająć 19 miesięcznym malcem, obiad zrobić, posprzątać w domu, itp (same wiecie o co kaman) :D Odnośnie porodu... ja pierwsza cesarkę miałam dokładnie w terminie wyznaczonego porodu a drugą 11 dni po terminie. Małemu jakoś na świat się nie spieszyło i stąd te przenoszenie Matko!!! forum nadal nie działa i strasznie mnie to irytuję Myszko Kochana jak się cieszę, że wszystko u Ciebie ok, że jesteś taka wyluzowana i spokojna. Trzymam kciuki za starania i oby wszystko było ok. zaglądaj do Nas.

Gość PukPukPuk :)
witam was :) no więc czytam was co jakiś czas bo tak jak i wy będę styczniową mamą byłam 29 maja na usg i widziałam swoje maleństwo i pikające serduszko :) co do samego poczucia to czuję się bardzo dobrze przez dwa dni nie mogłam nic jeść w godzinach rannych i ogólnie jestem słaba ale nie aż tak by spać po południu dziś jest mój 6 tydzień i 2 dzień :) czy są tu może styczniówki które tak jak ja czują się dobrze bez mdłości i wymiotów ? :)

witaj pukpuk,widze ze nas przybywa tylko ze wzgledu na problemy techniczne kafeterii dziewczyny stracily ochote na pisanie :( no niestety mi nudnosci towarzysza caly czas i dzis doszlo jeszcze ssanie w zoladku,co dwie godziny jestem glodna.staram sie nie jesc zbyt duzo i regularnie ale zeby co dwie godziny? ciesz sie ze czujesz sie dobrze to znaczy ze organizm dobrze znosi ciaze, to twoja pierwsza ciaza?jesli masz ochote to wpisz sie do naszej tabelki.

terra_rosa26...........26.....Braniewo.................. . 05.01.2014 titi............................34.....Opole............. ............05.01.2014 slodka cytryna100.....32.....Wlkp.........................06.01.201 4 Dziewczyna-malina.....22.....Mrągowo................07.01.2014 justyna29................28.....Hamburg................. ...07.01.2014 ania_sz...................25.....DąbrowaTarnowska...08.01.2014 dzagatkaa...............28.......Szczecin............... ...08.01.2014 szczesliwa_onaaa......22......Kielce.................... 10.01.2014 iskiereczka31...........31......Rzeszów................ ..11.01.2014 monbiaa..................20......Jarosław.............. ...12.01.2014 aizuz.....................25.......Kraków.............. ......19.01.2014 Gabrysia_Wroc ........22.......Wrocław.................20.01.2014 malinowaaa..............25.......Wrocław............... ..23.01.2014?

Hej. ja dziś pisze z małym problemem. Mianowicie gdzieś godzinę temu zaczęło mnie kłóć z lewej strony w dole brzucha.boli mnie tylko gdy chodzę. Jak leżę wszystko jest ok. myślicie ze powinnam się martwić i jechać do lekarza? Czy to normalne? Nigdy tak wcześniej nie miałam. Jestem w 8 tygodniu ciąży licząc od ostatniej miesiączki

Hej dziewczyny;) W końcu nabrałam sił do napisania czegoś. Wczoraj czułam się najgorzej jak się da ... ;/ wprawdzie nie wymiotuje w ogóle, ale czułam sie taka rozbita, co chwile albo niedobrze albo głodna. Jeszcze pogoda była taka parszywa. W kościele troszkę nawet zasłabłam, zrobiło mi się ciemno przed oczami i duszno, natychmiast siadłam i doszłam do siebie. Potem spałam 2h po kościele. Wieczorem czulam sie paskudnieeee... A dziś rano dobrze, w ogóle z rana czuje sie najlepiej. Jestem w stanie cokolwiek zrobić w domu. Przed chwilką wstałam znów po 2h drzemce:P WItaj pukpuk ! :) Wiesz co mu tu wszystkie nie miałysmy objawów ani mdlości jak zaczynałysmy pisać z dziewczynami. Też mniej więcej ok. 5-6 tyg przybywały nowe ciężaróweczki i wszystkie czuły sie swietnie. Ja tez;) a teraz zaczynam 10 tydzien i czuje sie okropnie ;/ i po kolei widze wszystkim tu najstarszym bywalczyniom zaczynały się mdłosci.. więc obawiam się ze i na Ciebie trafią, ale moze za tydzien czy 2 :P Teraz ciesz się dobrym samopoczuciem;) Justyna29 - mi sie wydaje ze jestem głodna co pół godziny czy godzine:P a gdzie tam co 2 :D na prawde, co chwile musze cos zjeść, w małych ilosciach - wtedy lepiej sie czuje.

Gość gość
No co sie dzieje!

Gość kama 29
co z ta kaffe jest beznadziejna