Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość looollliiikkkkkkk

zywienie 6 miesiecznego dziecka jak wyglada /wygladalo u was ??????

Polecane posty

Gość looollliiikkkkkkk

5 nad ranem- mm z kaszka ryzowa 180 ml 9/10 rano -mm z kaszka ryzowa 180 ml 11 rano - jablko lub inny owoc ze sloiczka 80 g 13.30 - obiadek ( zupa jarzynowa lub ziemnik z marchewka i cielecina) 120g 16.30- mm z kaszka ryzowa 180ml 20- mm z kaszka ryzowa 180ml 23.30 -( bardzo rzadko sie budzi na to karmienie ) mm z kaszka ryzowa 120ml( o tej godzinie nie zjada wiecej ) oczywiscie czas nie jest zawsze taki sam wacha sie w granicach 30 minut i miedzy posilkami daje jej do picia herbate rumiankowa ( od kad karmie mm daje jej pic) wszystkie uwagi mile widziane ?? czegos za duzo ?czegos za malo ?

hmm.. moja w ogóle nie chciała jeść kaszek więc jak widzę u ciebie ciągle kaszki to wydaje mi się ich za dużo jakoś... no ale nie wiem. U mojej było tak że piła mleko mod. rano i potem przed każdym spaniem czyli ok. 4 butelki dziennie. Oprócz tego trochę zupki i trochę drugiego dania. Czasem próbowałam jakieś przekąski/owoce, ale kiepsko to wychodziło. Z wagą i wzrostem prawie zawsze była w okolicach 75 centyla i teraz na bilansie 2latka to się nadal utrzymało, choć wcale za dużo nie je.

Gość niebieska malwina
Rano mm 210. Wczesne popoludnie marchew ziemniak i miesko 120 graam plus kasszka glutenowa lyzeczka. Po drzemce ok 16 mm 210. Podwwieczorek owoc 50 ggram. I kolacja po kapieli czyli mm 210. Spi do rana.... pije w trakcie dnia wode

Gość looollliiikkkkkkk
kaszki sa bez smakowe i dodaje tylko jedna miareczke zeby ciut zagescic mleko :-)

Gość po co je w nocy?
hmmm \Twoje dziecko je ok 20, 23 i 5 rano? dlaczego tak często?? mój ma 3 i pół miesiąca.. od około miesiąca je ok 21 i potem dopiero rano, tak ok 7-8

Gość .....sssss
9 - mm z kaszka 11- sama gotuje kasze manna na krowim mleku + starty owoc 14 - warzyko zmoksowane lub caly obiadek ze sloiczka 18- owoc ze sloiczkq lu starty 21- mm z kaszka W miedzy czasie oczywiscie daje pic ale tylko czysta wode :-)

Gość zagęść mleko..
to zagęść jej porządnie to mleko na noc.. moje dziecko pije ok 160ml mleka + ok 6-7g kleiku ryżowego (3 i pól miarki od mleka) łącznie wychodzi ok 180ml zagęszczonego mleka.. podaję przez smoczek 3 lub x mały ma 3,5m Nie je w nocy ok 10-11 godzin.. żołądek wówczas odpoczywa..

Gość hjkkss
mi się zdaje, że też jakoś dużo tej kaszki...no ale jak tylko trochę zgęszczasz, no to właściwie mleko o lekkim smaku kaszki, a nie kaszka. ja karmię piersią na żądanie, no raz dziennie tylko jakieś warzywko, ewentualnie jablko, no i na noc kaszkę mocno gęsta na mm i tyle...dziecko ma też 6 miesięcy.

Pierś na żądanie,obiadek ok 13,owoce ok 16 i mm 210 czasem wypije 240 na noc. W nocy się nie budzi. Obiadki nie smakują mu i w sumie chyba na kilka dni odstawię a dam więcej deserków.

Gość delicja38478760938390
ssss juz podajesz krowie mleko?

Gość no nie wiem...........
aaa_wazka---jak odstawisz warzywa, a zaczniesz dawac dziecku wiecej deserkow, to nigdy w zyciu nie nauczysz go jesc obiadow. Deserki sa slodkie, a wiec smakuja bardziej niz warzywa

Gość .....sssss
Tak razem z kasza manna i jakims owocem startym i nic malemu sie nie dzieje :-)

Gość .....sssss
2% oczywiscie nie 3.2

o rany,a po co tyle kaszek??? kaszki tuczą,mój pediatra nie jest wogóle zwolennikiem kaszek,więc ja zrezygnowałam wprowadzę później

9:00 owsianka ze startym jablkiem 12:00 banan, jagody, jogurt 15:00 mleko 180 ml 18:00 warzywa z miesem 21:00 mleko 180 ml w nocy karmie piersia, przewaznie 2 razy i 2-3 razy w dzien miedzy posilkami.

No nie wiem...- czyli lepiej owoce odstawic i nauczyc jesc obiadki? Bo mamy męczarnie. A z mięsnymi to już w ogóle.