Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nastolatka18

Czy dorosłe zycie jest takie straszne jak mi się wydaje?

Polecane posty

Gość nastolatka18

Teraz mam 18 lat i korzystam na maksa z zycia jakie mam. Niestety za 2 lata koncze technikum i obawiam się że będę musiała pójść do pracy... Jestem osoba ktora nie lubi monotonii, męczy się ludźmi na dłuzsza mete- chyba ze faktycznie kogoś bardzo polubię to takie znajomosci moga przetrwac lata. Dodam też że jestem ładna, mam duzo znajomych, boje sie ze z wiekiem to bedzie inaczej, nikt juz nie bedzie wesoły i spontaniczny. Ze uroda mi sie posypie, chociaz to dziwnie brzmi to nie jestem przyzwyczajona do takich zmian... Wszystko mam poki co w idealnym stanie, ale tak sobie mysle co bedzie za 10 lat jak bede miala zmarszczki itp..Mam duze ambicje i staram realizowac wszystko co mi przyjdzie do głowy... ale boje sie ze za jakis czas bedzie za pozno.. nie chce niczego żałować... czego Wy żałujecie? Co chcielibyscie przezyc a ominelo was to? I jak wyglada wasze obecne zycie, a jak wygladalo gdy byliscie mlodzi? Co sie zmienilo? Prosze poradzcie cos mlodszej kolezance:) dzięki :)..

Gość stull
Co ci tu opisywać, spójrz na swoja mamę ciotkę, sąsiadkę - ciebie to samo czeka. Nie zadręczaj sie tym, tylko pilnie ucz żeby mieć kasiastą i lubianą pracę, to może zwiedzisz świat i monotonia cię nie dopadnie.

Gość SW 1313
Wygrałem na loterii, zwolniłem się z pracy i nie mam już żadnych ambicji. Żyję sobie niemal monotonnie i spokojnie, tak jak lubię.

Gość nastolatka18
Dziękuję za odp. :) Właśnie tak patrzę i widzę że ludzie są zmeczeni zyciem, charaktery tez im sie pozmieniały. Nie chce tak, może wsród was jest jakis wyjatek?

Gość ominęło mnie w życiu
jakiś milion fajnych rzeczy - i niczego nie żałuję! :-D

Gość no raczej nie pomozemy
dorosłe zycie to niestety wiecej obowiazkow a mniej przyjemnosci ( przewaznie). tobie radze zajac sie czyms co nadaje zyciu sens a nie zastanawianie sie nad przyszłymi zmarszczkami;)bo na nie jest tylko jeden sposób- chcesz być wiecznie młoda, młodo umrzyj:P Doradzam też wybranie takiej pracy, ktora nie bedzie dla ciebie ciezarem, tylko przyjemnoscia-rob to co lubisz i niech ci jeszcze za to płacą;) i doooobrze poznaj najpierw siebie - zebys wiedziała czego chcesz od zycia i od przyszłego partnera - żebyś go wybrała dobrze i na długo ;) powodzenia

Gość no raczej nie pomozemy
to,że ludziom charaktery się pozmieniały moze swiadczyc o tym,ze po prostu dorosli, dojrzeli . zmeczenie zyciem jest łatwiejsze poza naszym krajem, gdzie wszechobecna bieda ( tak, tak, bieda mimo super aut na drogach ) i brak perspektyw tez swoje robi. ale Ty nie musisz tutaj zyc:)

Gość kkaaaggggaaa
Gdy dorosniesz to przestaniesz sie przejmowac takimi rzeczami jak wyglad czy znajomi. Bedziesz miala inne problemy na glowie i najbardziej bedzie ci zalezalo na tym, zeby dziecko bylo zdrowe, zeby rodzice zyli jak najdluzej i nie chorowali, zeby kupic dom, miec oszczednosci na czarna godzine itd, przezyjesz czyjas smierc, czyjas chorobe, wszystko ci sie przewartosciuje.

Ja jestem tą tą starszą i żałuję że ta 30nie przyszła szybciej. Korzystam z życia na maksa realizuje się w pracy domu. A jak nie lubisz monotonii to założ własny biznes. Faceta też trzeba trafia takiego do tańca i do różańca. I można góry przenosić. Ludzie nie traktują cię już jak gówniarę, seks jest niebo lepszy niż jak się miało naście lat, a o ciało i kondycję trzeba po prostu dbać w każdym wielu. A ty to głupia jesteś że tak piszesz i strasznie w siebie zapatrzona. Z takim podejściem nic nie osiągniesz bo po co skoro to wszystko na nic bo przeminie. Zmarnujesz czas na szukaniu zmarszczek w lustrze zamiast cieszyć się życiem i korzystać z niego każdego dnia. Może weź łopatę wykop dół i czekaj? Bez urazy ale ogarnij się bo grzeszysz.