Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ,lfkgbvfrgba

Co powinno umieć 5 letnie dziecko?

Polecane posty

ostatnio uczyłam go jak składa sie ubrania jak spodnie koszulki itp,i niezle mu szło mój kapi jest troche leniuchem i woli jak mama zrobi ale jest bystry i szybko łapie

Gość gość   76
Ale tu są mamy samych uzdolnionych dzieci, bo zdolnych to za malo powiedziane.

Gość gość
Mój sam się ubiera i rozbiera a gdy się spieszymy to pomagam sprząta zabawki, poprawia łóżko, wynosi brudne ubrania do kosza na pranie,maniery oczyscie,sam korzysta z WC i się podciera a ja odkrecam wodę by sam nie odkrecil za gorącej i teraz kilka rzeczy które będą dziwne dla innych ale mój chce to robić i robi,wyjmuje rzeczy z zmywarki, odkurza w swoim pokoju,nastawia pranie które ja wrzucam do pralki, potem je wyjmuje i rozwiesza ale nie zawsze bo mu się czasami nie chce noi innych kilka obowiązków ma

Gość gość
Mój syn jak miał 4 lata 10 miesięcy to poszedł do 1 klasy podstawówki ....

Gość Mama Gosi
Czasami mam wrażenie, że ważniejsze jest co potrafi niż co ma w głowie:-) Pamiętajcie, że to tylko dziecko, Wasza najukochańsze, bez względu na to czy liczy do 1500 i sam się ubiera, czy też potrzebuje Waszej pomocy. Każde dziecko, jest inne i rozwija się swoim tempem:-) Jedyne piszą literki i liczą ale za to są mniej sprawne fizycznie i odwrotnie. Myślę, że najistotniejsze jest, by dziecka do niczego nie zmuszać. Ma ono mieć radość z tego, że coś samo potrafi już zrobić. To są już tak naprawdę-dla Nas, rodziców ostatnie chwile, kiedy to dziecko Nas potrzebuje, Naszej bliskości i pomocy. Już niebawem szkoła, czas buntu...i będziemy tęsnkić za tym pięciolatkiem:-P

Gość gość
Moja córka je sama, sprząta po sobie talerz, zabawki, potrafi się sama umyć, zęby też, ubiera się sama i rozbiera, zrobi sobie sama sok malinowy z wodą np,