Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna'76

Wynajmujący mi MIESZKANIE nie chce mnie zameldować

Polecane posty

Gość do Darila
co za bzdury wypisujesz ............ :-p

Gość tfghdrth
niw ma obowiazku meldunku od zeszłego roku sama mam znajoma ktora ma w dowodzie "adres zamieszkania" a nie adres zameldowania

Gość Justynaa76
To jak to jest musi mnie zameldować czy nie ?

Gość makolos
Nikt cię nie zamelduje, zamelduj się na stałe u rodziców, a korespondencję przyjmuj w miejscu zamieszkania- inaczej ci się nie uda; nikt się w meldunki nie bawi - za duże ryzyko. A co na swoje cię nie stać ? Brzydko donosić kapusiu ! Dają ci dach nad głową a ty tak ?

Gość makolos
Musi to na Rusi !

Gość Poradze ci cos
Tak czy siak meldunek powinien być na czas wynajmu Ja tak mam, czyli mam umowe na rok a więc meldunek czasowy na rok, gdybym zerwał wczesniej umowe i chciał się wyprowadzić powiedzmy po 3 miesiącah musze mu dać miesięczny okres wypowiedzenia żeby sobie przez miesiąc mógł poszukać kogoś następnego, ale jeśli juz się wyprowadze to trace zameldowanie Zresztą zarzuć mu paroma paragrafami i zaraz się koleś przestraszy, bo musi cie zameldować choćby własnie na czas najmu, looknij sobie http://tnij.org/vire

Gość Justynaa76
no to konkretnie na jaki paragraf mam się powołać ?

Gość Justynaa76
Ludzie doradźcie coś mądrego.

Gość wymeldowana przez własną matkę
po pierwsze można kogoś wymeldować nawet bez jego wiedzy i nie ma obowiązku zapewniania żadnych lokali , po drugie jak masz umowe to sama się najprawdopodobniej meldujesz -i to musisz sprawdzić bo tak słyszałam ,ale nie potwierdzone prawnie.

Gość kanareczka11
straszne, coraz więcej Polaków przybiera postawę roszczeniową pt. "należy mi się i już" :(

Gość ka ta li na
własciciel mieszkania nie ma żadnego obowiązku żeby Cię w nim zameldować. Możesz liczyć tylko na jego dobrą wolę. W urzędach możesz podawać adres zamieszkania a właściciela poproś o kluczyk do skrzynki i tyle - nie widzę problemu.

Gość Justynaa76
Ale czy ja mogę podawać w urzędach adres korespondencyjny jaki chce, nie potwierdzony zameldowaniem ?

Gość Udup właściciela i zgłoś to do
urzędu miejskiego i skarbowego

Gość ka ta li na
tak możesz - ja mam inny adres zameldowania a inny zamieszkania (2 różne województwa) i nigdy nikt nie robił problmeów

Gość adasd
Adres zamieszkania a zameldowania to są dwie różne sprawy. Zamelduj się normalnie u swoich rodziców, a adres zamieszkania czyli do korespondencji możesz podawać jaki chcesz. Należy tylko poprawnie czytać druczki, które się wypełnia.

jakby adres korespondencyjny miał byc tym samym, co zameldowania, to po co dwie nazwy na to samo? myślisz trochę, czy juz zupełnie nic? 1

Justyna rodzice Ciebie u siebie nie zameldowali, a Ty wynagasz od właściciela mieszkania? :D Pierwsze słyszę, zeby meldowac lokatorów.

Gość Nastia Janowa
Do US powinnaś zgłosić aktualizację danych, podając adres ZAMIESZKANIA - będziesz wtedy płacić podatki w miejscu zamieszkania. Co do meldunku to wyczytałam, że obowiązek meldunku spoczywa na najemcy, a nie na właścicielu mieszkania. Mając umowę najmu powinnaś mieć możliwość zameldowania się nawet jeśli właściciel nie chce Cię zameldować: http://forumprawne.org/postepowanie-administracyjne/330713-zameldowanie-na-podstawie-umowy-najmu-poradnik.html

Gość Justynaa76
Ale mam niezwykłą ochotę przedstawić właścicielowi ( bo jakiś zarozumiały typ ), że ma obowiązek meldunkowy skoro ktoś mieszka i przebywa.

Gość ka ta li na
a tak w ogóle - po co Ci ten meldunek autorko? skoro nie jest on do niczego przydatny?

Gość Justynaa76
pobieram świadczenia z zus -u

Gość do Nastii
ty dziewczyno jakaś przedpotopowa jesteś,jakiś wyrok administracyjny nam tu podsuwasz z 1983 roku :-p

Sami specjaliści jak widzę. Jeśli mieszkasz legalnie, masz podpisaną umowę to uwaga- MOŻESZ SAMA PÓJŚĆ Z UMOWĄ PO PÓŁ ROKU SAMA SIĘ ZAMELDOWAĆ. Takich rzeczy albo się nie wie, albo nie mówi, bo dziś trudno pozbyć się lokatora

Gość do Nastii
ale czemu po pó łroku a nie wczesniej?

jeszcze słówko o "miejsce zameldowania -brak" niby komuna upadła a jest to samo , w urzędach problem ( rejestracja w u.p w którym mieszkasz - proszę przynieść zaśw z u.p że nie figuruje pani jako bezrobotna z miasta gdzie była pani ostatnio zameldowana i u.p z miasta w którym pani ostarnio pracowała , bo przecież bezdomny i bezrobotny kasą sra i może sobie podróżować po kraju celem zdobywania durnych papierków) , posłanie dziecka do przedszkola , uzyskanie zasiłku i o ironio staranie się o lokal socjalny ,ech długo by wymieniać ,więc autorko jak masz moliwość to melduj się u rodziców i załatwiaj czasowy

a że nie pomne reakcji potencjalnych pracodawców , jak to nie ma pani stałego meldunku ???!!!! to gdzie ja będę pani szukał jak mi pani narobi bigosu , więc nie pracuję ...

Gość jaciekrecem
GŁUPOTA!!! Ja wynajmuje mieszkanie w Norwegii i poprostu poszlam do urzędu i sie zameldowalam, nikogo nie pytając, bo kazdy tak robi. Gdzie mi niby listy mają przychodzic, rachunki.

Gość do wyżej tej od Norwegii
na podany adres korespondencyjny. Zameldowanie to sprawa właściciela czy chce mieć obciążenie meldunku innej osoby w swoim domu.

Do zameldowania nawet czasowego potrzebna jest zgoda własciciela - bo niby jak urzednik ma stwierdzic iz umowa najmu nie jest sfałszowana :-) nie ma obowiazku meldunku nawet czasowego ale jesli wlasciciel mieszkania wyrazi zgode wypelniajac stosowny dokument to w dowodzie wpisane jest czasowo zameldowany ja wynajmuje juz 3 rok mieszkanie i podaje adres zamieszkania i nikt nie robi problemow a jesli chodzi o odbior poczty to zaloż skrzynke na poczcie i tam bedzie przychodzic twoja korespondencja:-)