Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Justyna'76

Wynajmujący mi MIESZKANIE nie chce mnie zameldować

Polecane posty

ale sie srasz kobieto daruj sobie meldunek. zamelduj się w miejscu zamieszkania rodziców. I trzęś portkami na widok "urzędów" TAAAAAK, podajesz tam ADRES ZAMIESZKANIA nie potwierdzony meldunkiem, ZROZUMIALAS? boze jakie to głupie, widzisz i nie grzmisz....

Gość xman1
ALE LUDZIE TO MATOŁY SĄ JUZ OD PONAD ROKU NIE MA CZASOWEGO MELDUNKU JEST TYLKO STAŁY MELDUNEK KTÓRY MA BYC ZNIESIONY W 2014 ROKU. JESZCZE RAZ PISZĘ NE MA JUZ CZASOWEGO MELDUNKU

Gość AśkaMocarnnnnanna
Co Ty pieprzysz jak to nie mam meldunku czasowego ? oczywiscie matole, ze jest jakiś tydzień temu meldowała mnie siostra na czasowy meldunek 5 lat.

Gość teologię kapłańską
A tak po prawdzie to po co ci ten meldunek?

Gość Justynaa76
już pisałam mam świadczenia z zus-u i cyklicznie przesyłają mi przekaz

Gość Justynaa76
Mam w urzędzie zanotowany dotychczasowy tamtejszy adres mojego wynajmu, który jest nieaktualny. Jakoś tamtejszy nie robił problemu, a ten jakaś menda

Gość sesisi
Ja mieszkam we wloszech i tez sama sie zameldowalam, powiadomilam oczywiscie wczesniej o tym wlasciciela mieszkania i ne widzial zadnych problemow. Dziwne prawo w Polsce, zeby czlowiek mieszkanie wynajmowal i nie mial prawa do meldunku. Na mnie jest zapisane swiatlo i jak bym nie miala meldunku placilabym 2x drozej.

Gość autorko jestes zalosna
i menda to ty jestes. coz za postawa roszczeniowa. w zyciu takiego pasozyta na dupie bym nie zameldowala. wrzod. kup sobie swoje i zamelduj sie. a czemu cie tatus i mamusia nie zamelduja co cwaniaro????

Gość autorko jestes zalosna
i nie okradaj cyklicznie zusu tylko wez sie do roboty wiesniaku jeden.

Gość Justynaa76
do wyżej- w dupie byłaś i gówno widziałaś. I nie pieprz więcej farmazonów, bo nie wiesz jaka mam sytuację z zusem. A właściciel musi mnie zameldować bo takie ma prawo, o ile będę tam przebywać więcej niż 3 miesiące.

Gość wedcewdew
Ale wy nie porównujcie polski z innymi krajami :o Ja też się sama zameldowałam w niemczech i nikt się nikogo o nic nie pytał. Tylko że tutaj jest zupełnie inne prawo!!!!! Meldunek nie ma takiej wartości jak w Polsce. jak nie płacisz czynszu,sprawa idzie do sądu i cie wywalają na zbity pysk, a w polsce?

Gość melkaaaaoo
wynajmujemy mieszkanie od 5 lat i za każdym razem kiedy właściciel ponawia umowę najmu idę do urzędu miasta z tą umową i melduję siebie męża i dziecko na pobyt czasowy. Z właścicielem na ten temat nie rozmawiałam ale nie rozumiem nawet o czy miałabym rozmawia skoro pobyt czasowy jest na czas trwania ww umowy. Mieszkając w Warszawie i Krakowie tak własnie się meldowałam. Wypełniam druk i pani z urzedu kopiuje umowę najmu i tyle. Nigdzie nie potrzeba podpisu właściciela lokalu bo mając umowę najmu to ty się podpisujesz. Amen.

Gość ka ta li na
Gdybym ja była właścicielem tego mieszkania - to w odpowiedzi na taką roszczeniową postawę autorki natychmiast rozwiązałabym z nią umowę i pozbyła się kłopotu.

Gość wedcewdew
Ja to w życiu bym takiej rozszczeniowej krowy nie zameldowała :o On ci robi łaskę wynajmując mieszkanie, pogódź się z tym :)

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
niw ma obowiazku meldunku od zeszłego roku sama mam znajoma ktora ma w dowodzie "adres zamieszkania" a nie adres zameldowania>>bzdury Ci tu piszą w dowodzie jest adres zameldowania nie zamieszkania, mam dowod od miesiaca i tak wlasnie jest nic nie zmieniono w zeszlym roku to jeden z tych planow PO ktory "mial byc". teoretycznie musi cie zameldowac czasowo jesli pobyt jest dluzszy niz 3 miesiace. v teraz z punktu widzenia wynajmujacego on cie wyrzuci ale cie tam nigdy nie zamelduje jesli ma odrobine oleju w glowie bo gdy cie zamelduje albo pozoli ci podpisac jakas umowe np. na internet to nawet jak przestaniesz placisz to nigdy nie bedzie cie mogl stamtad wyrzucic jesli nie zapewni ci lokalu zastepczego. tak wiec nie dziwi mu sie i podziekuj tym ktoryz nie placa i korzystaja z prawa ochrony lokatorow. v mozesz byc bezdomna nic sie nie przejmuj :D karane jest tylko nie wyrobienie dowodu w okreslonym czasie bezdomnym mozna byc :D

Gość wiśnióweczka
a powiedzcie mi proszę, bo widzę, że w temacie jesteście - brat sprzedał mieszkanie, gdzie był zameldowany, wymeldował się, ale nie ma jeszcze nowego meldunku. Czekał ze zmianą dokumentów na nowe mieszkanie i wtedy meldunek. Ile może korzystać ze starych dokumentów? ma w nich ten stary, już nieaktualny adres.

Gość Ja już sama zostałam
zdezorientowana to jak musi mnie meldować wynajmujący czy nie???????????

Gość Podobno MUSI
!!!

Gość melkaaaaoo
ja meldowałam się na podstawie umowy najmu.

Gość melkaaaaoo
właściciel oczywiście też może ale musi mieć dowód osobisty i prawo do lokalu czyli w tym wypadku akt własności. Wiem to od pani u której meldowałam się 3 tyg temu.

Gość aaa1234aa
zameldowanie czasowe istnieje i wlasciciel lokalu ma obowiazek Cie zameldowac jesli masz umowe najmu..wlasnie meldowalam sie czasowo w warszawie, potrzebny byl wlasciciel, poszlismy do urzedu dzielnicy i mnie zameldowali..tak swoja droga dziwie sie dlaczego niektorzy wlasciciele nie chca tego robic., zameldowanie czasowe nie daje ZADNYCH praw do lokalu, co innego ze stalym zameldowanie..poza tym z tego co czytalam, dokladnie nie pamietam, ale jesli przebywasz w jakims miejscu pobad 3 dni musisz byc czasowo zameldowana w tym miejscu..google nie boli!!

Gość znowu 10 osób pisze,.,,,,,
zameldowanie czasowe nie daje ZADNYCH praw do lokalu>>>prawa nie daje on po prostu nie moze cie wyrzucic nie zapewniajac ci mieszkania zastepczego nawet jak tam wcale nie jestes zameldowana wystarczy ze udowodnisz ze tam mieszkasz czyli masz np. umowy na internet,telewizje etc. ustawa o ochronie praw lokatorow wiele osob nie placi i tak mieszka wiec nikt rozsadny nikogo nie zamelduje.

Gość Vermut
Meldunek to dziadostwo czysto urzędowe, nie daje żadnych praw do czegokolwiek. Można człowieka z zameldowaniem czasowym albo stałym wywalić na zbitą mordę z mieszkania. Przeżytek i zacofanie z komunizmu, utrudniające ludziom życie. Dodać do tego ciemnotę prawną wśród 98% obywateli Polski i pasztet gotowy.

Gość gość
ja się tyle nasłuchalam historii ze nawet zadnej umowy bym nie podpisala,jakies okresy ochronne dla tych co nie płaca co to jest,na czarno albo wypad

Gość gość
To Cię zgłosi do US i karę zapłacisz:-P