Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jestem fanką Realu Madryt

Real Madryt-Borussia Dortmund. Za kim jesteście?

Polecane posty

ula której znowu ukradli nick-90% fanek są takie jak córka Twojego znajomego, ale ludziom tego nie przetłumaczysz. Co do Raula-On sam powiedział, że opuścił Real z własnej woli, jego relacje z klubem się nie pogorszyły. Jak powiedział ''chciał poszukać szczęścia gdzie indziej'', więc dlaczego się czepiacie, że go odstawili?

pytanie mam-kobieta pytająca-Ja też mam nadzieję, ze pokażą im gdzie raki zimują. Tylko, że ja myślę w ten sposób o Realu :P Miś Wojtek-mylisz się, bo przed Realem nie kibicowałam nikomu, a już na pewno nie Anglikom.

Gość Szwaby zwyciężą
Spaniele to kraj bankrut, nie mają szans, ich liga też się stacza bo w biednym kraju nie może być dobrej ligii. To będzie niemiecki finał na Łemblej

Gość keep calm and take my money
W tym meczu Borussia a tak ogólnie to pewna Angielska druzyna juz od wielu lat ❤️

Miś Wojtek-Lepiej się powstrzymaj, bo Real może się przyłożyć do gry dopiero w drugiej połowie ;) Szwaby zwyciężą-A co niby ma sytuacja finansowa do piłki nożnej? Hiszpania nie jest biednym krajem. Ma niestety problem przez Niemców, ale to nie temat o sytuacji w Europie, ale o piłce.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
ja jestem za BVB. A dlatego, że zawsze jestem za tym słabszym. I jak było losowanie to bardzo wielu dziennikarzy i komentatorów skazywało borussię na pożarcie. To miała być najsłabsze drużyna w tym zestawie bla bla bla. No i nie lubię Mourinho. Doceniam klasę etc, no ale faceta nie lubię. W sumie bym się ucieszyła jak by BVB wygrała całą LM. To jest strasznie przyjemne jak ten biedniejszy gra na nosie tym bogatym.

Gość Szwaby 100% finał
"A co niby ma sytuacja finansowa do piłki nożnej? " żaartujesz? Z pieniędzy wynika sukces. Biedny kraj to biedne firmy, biedne firmy słabi sponsorzy, słabi sponsorzy to mały budżet klubu, mały budżet klubu to słabi zawodnicy bo tylko tacy grają za małe pieniądze :) A tak poza tym to nie wiem czy wiesz ale jak gra Real z Barceloną to ćwoki z Realu wyzywaja Katalończyków od "Polaków", a kibice Baarcelony odpowiadaja im "Lepiej być Polakiem niż hiszpańskim psem". Język kataloński przypomina polki w brzmieniu i podobno stąd takie zachowanie niemniej oni uzywaja słowa "Polak" w znaczeniu pejoratywnym a ty im jeszcze kibicujesz...

na Katalończyków mówią "Polacy" bo mają tę samą manię niepodległość od tej Hiszpanii tak jak my mamy z Rosją. Katalończycy których miałam okazję poznać, jak się dowiedzieli, że jestem z Polski to od razu się tymi Polakami pochwalili. Choć pewnie wytłumaczeń jest więcej. Oni mi to tak tłumaczyli. Co do kasy, to akurat i Real i Barcelona nie narzekają, w końcu koszulki sprzedają się w Chinach jak świeże bułeczki. A Borussia już kiedyś prawie zbankrutowała, była zrzutka w bundeslidze, więc teraz muszą budżetu pilnować. Pewnie po tym sezonie pół składu im wykupią.

Szwaby 100% finał-Dodam jeszcze, że jak cały świat nazwał grypę ''Hiszpanka'', a wywodziła się ona z Ameryki, to jakoś Hiszpanie się nie obrazili. Miś Wojtek-Mają pozycję w polityce, to niech chociaż odpuszczą w piłce nożnej.

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-Czytałam wiele o tym, ze nazywają Katalończyków ''Polakami'', ale w każdym tekście było wyjaśnienie, że nas nie obrażają. Prawda jest z tym ich dążeniem do niepodległości, tak jak to było u nas. Istnieje jednak spora różnica pomiędzy dwiema niepodległościami, ale nie piszmy o tym tutaj. To temat o dzisiejszym meczu a nie o sprawach historyczno-polityczno-etnicznych.

Gość generalnie
t chciałbym, żey oba kluby hiszpańskie odpadły. Nie ma to znaczenia, że akurat grają z niemieckimi. Jakby grały z angielskimi, włoskimi, holenderskimi to obstawiałbym te przeciwko hiszpanom.

Gość nie dziekujcie laski
nie mają szans na 3-0 jak obstawiam 2-1 dla Borussi i tak mają większe szanse :P

"Wracając do meczu-będzie co najmniej 3-0 dla Realu " Akurat w to nie wierzę. Real grał w tym roku trzy razy z Borussią, no i nie wyglądało to najlepiej, nie wygrał nawet 1:0. Jak jeszcze można było przed pierwszym meczem półfinałowym mówić, że tamte spotkania grupowe nie są miarodajne, bo teraz to Real jest w o niebo lepszej formie i bla bla bla, tak przed rewanżem nie wierzę, że BVB da sobie strzelić trzy bramki, i nie wierzę, że sama nie wpakuje choć jednej. Mam wrażenie, że ten Real jest stworzony do tego żeby wygrać z Barcą i to mu się udaje, gorzej, że w piłkę gra nie tylko Barca. Na ligę hiszpańską wystarcza, bo jednak różnica miedzy wielką dwójką a resztą jest ogromna, ale w Europie jest już gorzej.

Gość Weeee
Bedzie remis

Wiem ile może zdziałać doping własnej publiczności i gra na własnym stadionie. Zatem wierzę, że będzie 3-0, ewentualnie 4-1 i dogrywka, z której zwycięsko wyjdzie Real. Wynik z 4-bramkową przewagą Realu wydaje mi się mniej prawdopodobna, ale jest REALna ;)

weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee-Real wtedy naprawdę był w złej formie. Nie radził sobie w swojej lidze, nie chcę sobie nawet tego przypominać, ale teraz jest dużo lepiej. W poprzednim meczu grali źle, ale powiedzmy sobie szczerze-bramki zdobył TYLKO Lewandowski. Teraz Real gra u siebie. Wielu kibiców mówi, że Santiago Bernabeu jest magicznym miejscem :) Weeee-Jaki remis masz na myśli? Remis w dzisiejszym meczu, czy dwumeczu?

Gość musztardas
To ile razy puchar krola mial?

Gość Weeee
Hiszpanie graja gorzej w drugiej czesci meczu, a szwaby graja tepo jak roboty, sa wytresowani jak szczury

Gość Weeee
Dlatego przegrali wojne, wytwalosc to za malo

Gość Weeee
Maja opracowane wszyatkie akcje i podania a jak trzeba cos zrobic spntanicznie to Hiazpania ich bije na te kwadratowe lby

Gość nie lubie koszykowki
Nie lubię koszykówki :classic_cool:

"W poprzednim meczu grali źle, ale powiedzmy sobie szczerze-bramki zdobył TYLKO Lewandowski" hmm nie czaję, dlaczego fakt, że tylko Lewandowski im strzelał, ma działać w jakiś sposób na korzyść Realu. To powinno jeszcze bardziej pogrążać Real, że taki Lewandowski im 3 bramki strzelił (karnego nie liczę). Czy miałoby to jakieś znaczenie (oprócz dobrego samopoczucia kibiców w Polsce i kasy liczonej przez Czarka) gdyby bramki strzelili Goezte i Reus?