Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość .....sssss

matki karmiace mm sa leniwe?

Polecane posty

przeczytaj sobie w takim razie "the staple" oraz "when should cf be started" i powiedz, ze nie ma tam informacji nt. mleka w proszku w zupie oraz tego, ze doete mozna rozszerzac przed 6 mz. ponad polecam rozdzial o wprowadzaniu produktow pochodzenia zwierzecego, w tym mleka. mm to rowniez mleko, tyle, ze ma rozbite czasteczki bialka, dzieki czemu mniej alergizuje. a osobiste wycieczki radze sobie darowac, bo jak wiadomo anonimowym w internecie sie nie jest. i potem kit troche jak ktos poleci za wulgaryzmy pod moim adresem oraz podawanie nieprawdziwych informacji na moj temat. ponad to wklejanie calych pasazy tekstu, z pozmienianymi danymi liczbowymi, bo chyba nie sadzisz, ze dziecko je 12 przekasek dziennie albo 23 lyzeczki nowego pokarmu, swiadczy o wybitnym uzywaniu google translatora. na zdrowie, pokarmcie cycusiem na dobranoc dziecko, meza, kota i sasiada. moje dziecko wlasnie palaszuje bio kaszke na mm, a przed snem dostanie piers. zlonczujcie mnie :D.

a dr pisze sie w jezyku polskim z malej litery, niedouczona istoto.

Gość tak na marginesie
Dziunia a tak w sumie o to o co ci chodzi ? bo co chwile piszesz co innego . Ja wszystkie dzieci na piersi które znam miały rozszerzana dietę po 6 mż . Nie wiem skąd ty wzięłaś te 4 miesiące.

Gość heheheheheh:)
" dr pisze sie w jezyku polskim z malej litery, niedouczona istoto. ' ojej ojej przepraszam Dr Dziuniu :) heheh

nie przepraszaj, wiadomo, ze ortografia to trudna dziedzina wiedzy, oj trudna :D. chodzi o to, zeby nie pisac farmazonow, ze diety nie rozszerza sie wczesniej, bo to nie jest prawda. zgodnie z obowiazujacym w pl schematem chocby gluten nalezy wczesniej wprowadzic. przeciery zalezy od sutuacji.

Tak dziuniu ty masz ZAWSZE racje i TYLKO ty masz racje bo przecież masz Dr :)

a ty nigdy nie masz racji, bo nie masz nawet p.o. czyli sie zgadzamy w tej kwestii.

za to masz Dr :)

Gość no w końcu komuś się chciało
przeczytaj sobie jeszcze raz wszystko i zobacz co pisałaś. Nie widzisz tego, że sprawa ci trudność czytanie ze zrozumieniem? Nie pojmujesz prostych faktów. Nie masz racji.

Gość jhrin jfjk
poproszę o linki do pozycji, które zalecasz przeczytać

Gość katastrofffa
dziunia to ma chyba ten doktorat z lopatologii albo czegos podobnego bo innej opcji tu nie widze.Chyba ,ze z dziedziny jak szybko i niepostrzezenie zmienic zdanie .Choc w tym przypadku zdecydowanie sciagala ;)

Gość ,,,,,,,,,........
......................

matko, ale wy macie kompleks tego dr. czy tu sa wszystkie tylko po maturze, ze je to tak boli?

Gość jhrin jfjk
czekam na linki

Gość kjklsjdlsdkp;
up up up

sama sobie znajdz na stronie who. przeciez napisalam nazwe broszury.

Gość jhrin jfjk
Zarówno na świecie jak i w Polsce obowiązują zalecenia WHO, które są wszystkim znane. Próbowałam znaleźć (również przez inne wyszukiwarki niż google), te pozycje które wymieniłaś z tytułu ale nie znalazłam ich powiązań z WHO, raczej ta druga powołuje się na Amerykańską Akademię Pediatrii ale tez nie mam pewności, bo napisać i wrzucić do sieci slajdy może każdy, informacje tam zawarte nie pokrywają się z twoimi teoriami. Rozumiem, że sam fakt że informacje są po angielsku musi świadczyć, że jest tam napisane coś mądrzejszego. Trochę to zabawne, że ustalasz swoje własne granice jakie ci pasują i wykłócasz się o to publicznie na forum, tak samo pytanie po co produkują kasze z mm? Korzyści z karmienia wyłącznie piersią przez 6 miesiecy są tak duże, że sporadycznie zaleca się aby szybciej rozszerzać dietę niemowlęciu kp. Mleko modyfikowane powstało, żeby zastępować mleko kobiece i nie jest normalnym elementem diety, jak nabiał. Nie ma potrzeby podawania mm dziecku karmionemu piersią, wystarczy mu mleko mamy ewentualnie tak jak inne produkty stopniowo i według schematu można wprowadzać jogurty, twaróg, kefir, ser, po pierwszym roku życia mleko acidofilne. Mleko mamy jest nie do zastąpienia i żadna formuła, nie ma takich samych właściwości, podawanie mm zamiast mleka mamy to porcja mniej tych naturalnych wartości. No sorry ale jak się na coś powołujesz, to chyba jesteś w stanie podeprzeć się źródłem? Wszystkie tu podawały lepsze i gorsze źródła, fragmenty a ty rzucasz dwa tytuły i mówisz że ze strony WHO. To Tobie zależy zeby obronić dziwną teorię, bo ja nie muszę udowadniać tego co napisałam i poprzednicy, bo te zalecenia są szeroko znane.

Gość te wyżej i te niżej
podnoszę

Oczywiscie ,ze mojego zamilowania do pastwienia sie nad męzem przeszlam na butelke, aby On takze bral czynny udzial w procesie karmienia dzieci, ot taka ze mnie tyranica :D

Gość no masz racje!!!
Toksyczna raczej z lenistwa i egoizmu dałaś noworodkowi mm . Nie masz się czym chwalić.

Gość dziuńka, po skrócie
dr nie stawia się kropki, mózgu :D. Jako posiadacz tego wątpliwego tytułu powinnaś to wiedzieć :D.

po dr kropki sie nie stawia, chyba, ze na koncu zdania. wiem, interpumkcja tez za trudna. complementary feeding sciagnelam sobie na smartphona i nie bede jeszcze raz przeszukiwac strony who, bo jakas lala nie potrafi sama znalezc. wez sie noe osmieszaj. a polskie zrodla bazuja jedynie na angielskich - stad angielskie sa lepsze, bo to orginaly.

Gość jgftgfuijhuyfv
a ty umiesz znaleźć czy udało ci się przypadkiem, głupia lalo! A może kłamczucho?

no masz racje!!! - jestem niebywale dumna z mojego egoizmu skoro tak to nazywasz :D A buteleczki dzieciom na wedke zaczepialam,zarzucalam flache do dzioba i 2 m. od nich zdala stalam z wędką podczas skarmienia, tylko aby sie do nich nie zblizac com nie ?? :classic_cool:

masz tytul, masz strone who, to poszukaj, a potem zarzucaj mi klamstwo. google nie boli. mamy xxi wiek, a jak cos nie jest na stronce po polsku dla gospodyn wiejskich, to nie istnieje :).

Gość katastrofffa
Jakbyś dziunka była madra do tego kultutalna i pomocna to chociaż dla świętego spokoju dała byś linka do tych twoich rewelacji. Wychodzi jednak na to, że jesteś egoistycznym bucem a twój smartphone jest bardziej smart niż ty.

Gość dziuńka, po skrócie
Ano trudna sztuka z tą interpunkcją, dziuńka, trudna, bo zdanie zaczyna się z wielkiej litery :D. Nie nauczyli tego na studiach "dukturanckich" :D? Nie dziwota - najpierw trzeba skończyć podstawówkę :D.

Gość oj Toksyczna :)
ToksycznaKobita naprawdę nie masz sie czym szczycić ze podałaś noworodkowi mm .To tylko świadczy o tym jak w dupie masz zdrowie swojego dziecka .Mleko matki zawsze jest najlepsze dla dziecka :)

Ja akurat karmie piersią moja 8 miesieczna córeczkę - ale miałam mleko, nie pracuje, wstawałam ile chciała, napedzał sie produkcja- pierwszą karmiłam tylko 2 miesiace i jest fajna juz dorastającą kobitka- Nie ma potrzeby szukac dziury w całym, kazda mama ma dobre intencje i dziecka nie głodzi. Tyle swinstwa i tak potem pakujemy w siebie i te dzieci że MM przy tym to ekologiczna zywność