Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jdszpdSD

kuchnia za 26 tyś

Polecane posty

Gość jdszpdSD

jestem w szoku; znajomi budują dom i wycenili im meble do kuchni (9m) na 26 tyś; dla mnei to kosmiczna cena; moje meble 3 lata temu kosztowały 600zł za metr; co mysłicie? bo ja jak zaczęłam pracować to doszłam do wniosku, że wolę kupić coś tańszego, niekoniecznie wymarzonego, a za resztę pieniedzy gdzieś wyjechać czy coś; czy uważacie że warto się zadłużać, żeby mieć wszystko takie jak z katalogu? nie piszę tu do osób bogatych, które bez wysilku stać na luksusy, pisze do osób przeciętnie zarabiajacych, któe muszą na takie inwestycje brać kredyt na kilkadzieisąt lat.

Gość secretgarden_
kobieto, moj szef robi kuchnie za 120 tysiecy...chcesz o cos jeszcze zapytac:O

Gość secretgarden_
a...do najbogatszych nie nalezy, prowadzi zwykle biuro księgowe, dochody biura bez szalenstw, dwoch wspolnikow, kasa na pol wiec taka raczej srednia kaska

Gość xxxLALALALALAxxxy
a co Cię obchodzi jaki inni dysponują swoimi pieniędzmi, wścibska kwoko?:O

Gość zależy czy ze sprzętami
czy bez ta cena. Same sprzęty dobrej, ale nie szałowej jakości - np. Elektrolux, Bosch czy Gorenje będą kosztować ok. 10-12tysięcy, a mogą i więcej. Meble pod zabudowę spokojnie więc mogą kosztować ok. 16 tysięcy w takim metrażu.

Gość witaminyyyy....
26 tysiecy to wcale nie jest duzo, my zmiescilismy sie ledwo ledwo w 20 tysiacach a wcale ne mamy nie wiadomo czego! meble z dopasowaniem do wymiarow kuchni, ot co! na jakim swiecie ty zyjesz?

Gość witaminyyyy....
a my wolimy nie wyjezdzac nigdzie przez kilka lat za to miec praktyczna kuchnie i moc wykonczyc dom, czy wszyscy musza zyc tak jak ty?

ale nie rozumiem Twojego "szoku". Jeśli znajomi chcą taką kuchnię to niech taką robią. To ma być ich kuchnia i im ma się podobać. Zresztą to nie jest jakaś super wygórowana cena, niestety meble na zamówienie, z dobrej jakości drewna + blat kamienny naprawdę może tyle wynieść i tu nie trzeba sobie montować żadnych luksusów. Jeżeli dla kogoś kuchnia nie jest aż tak ważna i nie przeszkadza mu np blat z jakiś laminatów, to niech robi taniej, oczywiście da się i też będzie wizualnie ładnie :)

Gość Kasia taka ja:P
Ale co Cię tak dziwi?:) My ostatnio robiliśmy kuchnię i 30 tys. poszło...a Bóg wie czego nie mamy.Meble na wymiar,ładne płytki i sprzęt agd pod zabudowę. Wiem,że w tym roku na wczasy nie pojedziemy,bo budowa nas troszkę wykończyła i do tego dziecko przyjdzie w sierpniu na świat:) Ale za rok jak najbardziej.Co Ty myślałaś,że kuchnia za 26 tys. to jakieś cuda?Moi znajomi zrobili kuchnię za 55 tys. i wcale mnie to nie dziwiło...

Gość yasminuum
kasia, zluzuj poslady bo jeszcze od tego nadęcia poronisz:D

Gość To chociaż
Nasza kuchnia 25tys kosztowała 10lat temu. I nie wierzę, ze ktos mając dom ma tam kuchnię 9m. To klitka. Nasza ma 17m w mieszkaniu

Gość jkijfk
moja cała kuchnia ze sprzetami wyniosła 47 tys, w tym blaty kuchenne granitowe, ale to i tak po kosztach bo mamy zakład kamieniarski.

Gość :)))))))))
:D

Gość nie przesadzaj juz:D
26 tysi na kuchnie ma byc duzo???, nas sam sprzet prawie tyle wyniósł a gdzie meble?:D

Gość o jesssu
Kurwa ale bogaty naród. Pojebani jesteście . Hah co jedna to bogatsza. Kurwa ,granity,srity,czego to wy nie macie oh ah

Gość Czy nie masz innych problemów
Żeby z powodu takiej bzdety zakładać wątek?? Stać ich to sobie taką robią. Nic ci do tego. Może zajmij się czymś pożytecznym, no pracą to też może cie też będzie na taką stać

Gość hahah............hahaha
i sie srasz biedoto pospolita:D maja ludzie kase to i maja marmury w domach, dla niektorych to normalka:D

Gość jdszpdSD
to na same meble ma być (znaczy sięszafki, bez stołu i krzeseł), bez sprzętów i płytek; i nie jakieś drewno tylko płyta mdf i blat konglomertatowy

Gość jdszpdSD
chodzi o to, że meble mierząc 'po długości' mają 9m, a nie cała kuchnia;/ ja się nikomu nie wcinam, jak ktoś stać, to niech ma i kuchnię z 200tyś; dziwi mnei tylko takie podejście, że biorą kredyt na 40 lat, żeby mieć wypasione i 'na pokaz'; ale widzę, że tu większość takich; ja tam wolę tańsze rozwiązania, moze nie wymarzone, ale ładne i porządne bez kredytów i wyrzeczeń iwlekich

Gość jurka szczurka
Moja kuchnia kosztowała 23 tys. i ... powiem ci szczerze, że mam gdzieś śmierdzące, zasyfiale Tunezje, Turcje, Egipty itp. W tym roku nigdzie nie jadę bo wolę wykończyć swój wymarzony dom i ciuła ć na każdy pięknie wykończony w nim szczegół :-D

Gość jurka szczurka
23 bez blatu i sprzętów :-P

Gość jdszpdSD
mnie trochę dziwi że ludzie są tak naiwni i dają tyle kasy na meble z mdfu i im się wydaje, że mają luksusy;/