Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miśaaasamawdomu

Ile wydaliście łącznie na fotografa kamerzystę i zespół???

Polecane posty

Gość Miśaaasamawdomu

Pytanie jak w temacie

Gość dorociczka
11 tys

Gość jednatakasobie
U nas fotograf 2500, kamerzysta 2000, DJ 1500. W sumie 6000.

Gość Kaja z zeszłego maja
Fotograf za 2500 zł???? Pewnie super specjalista robiący zdjęcia w trupich oderwanych od rzeczywistości kolorach. Większość zdjęć w formie cyfrowej lub fotoksiażka. Zdjęcia niby artystyczne gdzie od pary młodej ważniejsze są widoczki, budynki, detale i inne udziwnienia. Para młoda najczęściej pokazywana jest od tyłu i z grymasami na twarzy. Wcale nie jestem uszczypliwa tylko opisałam nowoczesną , kreatywną, modną fotografie uprawianą przez super fotografów którzy się wykreowali w internecie. Po części to opisałem zdjęcia jakie zrobił mi mój fotograf za 3 tys zł. Po kilku dniach zrozumiałam że nie mam ani ładnych pamiątkowych zdjęć ani 3 tys zł. Radze unikać fotografów polecanych na rożnych forach internetowych i uważnie oglądać zdjęcia w portfolio fotografa. Jeśli fotograf nie ma do pokazania kilku pełnych ślubów kończyć z nim rozmowę bo to oszust i naciągacz. Strony internetowe z wybranymi po kilka zdjęć z wielu ślubów też unikać jak ognia.

fotograf 2500zł kamerzysta 2000zł zespół 3000zł razem 7500zł

Gość monster mama
fotografka 1600 - zdjęcia bez retuszy i cudów, za to artystyczne (bo to tak naprawdę artystka fotografka), kamerzysta 500zł - znajomy (płyty nie obejrzałam ani razu w całości, to było bardziej dla rodziców). kolega do którego idziemy na wesele: fotograf z gazety - 8000, kamerzysta tyle samo :)

Gość monster mama
dodam, że moja fotografka wykłada na akademii zajęcia z fotografii, wiec nie jest samozwańczą internetową :)

Gość ddomks
pakiet z jednej firmy kamera i foto - 3000 zł. dj 1600 zł

Gość dziewczynanglika
fotograf + kamerzysci - 4800zl zespol - 5200zl

Gość fiołeczka
fotograf - 600 (sprawdzony z rodzinnych imprez) dj - 500 (sprawdzony z rodzinnych imprez) kamerzysty mieć nie będziemy razem: 1100

Gość jjjjjjjjjjjjkkkkkkkkkkkkk
11 400 zł

Gość jednatakasobie
Do Kaja z zeszłego maja czy jakoś tak - nie rozumiem skąd ten atak w moją stronę... Nasz fotograf to po pierwsze nie przypadkowa osoba (z polecenia), poza tym widzieliśmy jego portfolio oraz wpisy na blogu, w których pokazuje nie kilka, a kilkadziesiąt zdjęć. Zdjęcia są naprawdę piękne i zapewniam, nie ma takich gdzie para młoda byłaby tylko tłem do jakichś widoczków, bez przesady.

Gość pejaonomato
Fotograf - 3,5 tys. DJ - 2,5 tys. Kamerzysta - nie chemy Czyli razem 6 tys. Slub w Warszawie.

Gość kobietka z zapałkami
Dziewczyny podawajcie też miasto, bo wiadomo że ceny się różnią w zależności od miasta. U nas ślub w Warszawie, i tak: - foto 3.000 - film 3.500 - zespół (3 osoby): 4.500 - razem: 11.000

Gość Oludzie
O ludzie ale ceny ;) Ja jestem z woj. lubuskiego. Na zespół wydamy 2000 zł (zespół dwu osobowy, małżeństwo). Już sprawdzony bo bawiłam się na dwóch weselach jak grali. Kamerzysta 1500. Film oglądałam i jest całkiem dobry. Widziałam lepsze ale nie zależy mi szczególnie na filmie. Fotograf 900 zł bez pleneru i bez fotoksiążki, będzie z nami od przygotowań do północy. Razem 4400

Gość Martulla24
No to bardzo taniego masz fotografa i kamerzystę. Zwłaszcza fotograf podejrzanie tani. U nas fotograf 2000 (bez pleneru), DJ 1500, kamerzysty nie chcemy. Miasto - okolice Wawy.

Gość do Martulla24
Martulla24 a ten twój fotograf co będzie fotografował was czy wnętrze kościoła i jego wystrój, detale wystroju i inne ,,artystyczne" zdjęcia " Oczywiście pewnie wam zrobi kilka zdjęć od przodu mnóstwo od tyłu i każde zdjęcie w kolorach oderwanych od rzeczywistości . Najcieńsze kolory idealnie nadające się do trumny. Gdybyś płaciła za zdjęcia bez pleneru 3000 zł to pewnie już by tych zdjęć pokazujących was od przodu nie miała. Jak widzę zdjęcia tych najlepszych fotografów wykreowanych przez internet liczących sobie krocie za ich modne oderwane od rzeczywistości zdjęcia to chce się mi rzygać i zarazem śmiać jak można ludzi ogłupić.

Gość Martulla24
Do osoby wyżej - szczerze mówiąc to nie wiem o co Ci chodzi. Nie wybraliśmy pierwszego lepszego fotografa. Jest to sprawdzony człowiek, polecany i wśród moich znajomych i też na internecie. Zdjęcia widziałam, trafiają w 100% w mój gust i nie wiem o jakich Ty piszesz zdjęciach, że nas miałoby niby na nich nie być.

Gość deptacz korzstny
Daj spokój odezwał się oto przecież Naczelny Fotoziutek Kafeterii, co to zazdrości, że inni potrafią zrobić ciekawe zdjęcie, a on zwyczajnie nie umie. Inna sprawa, że zespół 2 osobowy-małzeństwo i fotograf za 900 to wiadomo, co to za poziom, ale pannie młodej z okolic Lublina taki wystarczy, bo albo innych nie widziała, albo widziała różnicę, ale liczy się dla niej cena i ok.

Gość Oludzie
Wiem, że 900 zł za foto to jak za darmo ale dlatego, że zrezygnowaliśmy z większości dodatkowych usług typy właśnie fotoksiążka czy plener. Wywołanych zdjęć też będziemy mieć mało bo większość wywołamy sobie sami z płyty.

Gość Fanaberia,.
2450zl i 2 butelki wódki :) Kamerzysta, fotograf i dj

Moja kolezanka: zespół - 5 tys kamera + fotograf - 3 tyś

Dla mnie priorytetem był fotograf i to sprawdzony więc wydałam 2300 , kamerzysta 1200 a zespół 1600. Najbardziej zależało mi na zdjęciach ale film też w razie czego chciałam mieć. Teraz mam 1200 zdjęć w albumie i mam co oglądać;P

Gość Miśaaasamawdomu
Słyszałam takie opinie że dobry fotograf oddaje nie więcej niż 400-500 zdj bo jak jest więcej to już tylko takie ,,pstrykanie" fotek gdzie popadnie. Ja osobiście wolałabym mieć 300 zdjęć porządnych niż ponad 1000 średniej jakości. Chociaż może i są tacy co potrafią narobić pełno zdjęć i jeszcze je obrobić

Tak to prawda, nasze wyszły bez zarzutu, oddał olbrzymi album 120 zdjęć a po znajomości otzrymaliśmy wszystkie, bo z reguły tak jak mówisz udostępniają 400-500. Przede wszystkim liczy się umiejętność ale też pomysłowość na fajne zdjęcia (plener itp.)

Gość Miśaaasamawdomu
Całkiem fajne rozwiązanie. Myśłałam, że te 1200 to są te zdjęcia już po obróbce dlatego się trochę zdziwiłam że tak dużo. W sumie te nieobrobione też bym chętnie pooglądała :)

"Wiem, że 900 zł za foto to jak za darmo ale dlatego, że zrezygnowaliśmy z większości dodatkowych usług typy właśnie fotoksiążka czy plener. Wywołanych zdjęć też będziemy mieć mało bo większość wywołamy sobie sami z płyty." xxx Ale 900 zł nawet bez pleneru, albumów i odbitek to ciągle jest bardzo tanio. U dobrego fotografa ślubnego tyle to kosztuje sama sesja w plenerze. Czyli najprawdopodobniej ten fotograf nie ma zarejestrowanej działalności gospodarczej. Poza tym jeśli fotograf stawia sprawę w ten sposób, że oddaje Wam zdjęcia na płycie (podejrzewam, że w tysiącach i pewnie nieobrobione), to świadczy o nim nienajlepiej. Przecież zdjęcia wywołane na dobrym papierze (nie z fotolabu w markecie), wklejone do porządnego albumu są wizytówką fotografa. No tyle że wtedy oczywiście koszt usługi będzie wyższy, bo przykładowo dobry, ręcznie robiony album na 100 zdjęć kosztuje 300 zł, do tego trzeba doliczyć koszt odbitek - 200 zł, czyli 500 zł to sam album ze zdjęciami.

Gość Miśaaasamawdomu
Fotograf oddaje nam około 400 obrobionych zdjęć na płycie. A jak już mówiłam nie chcemy fotoksiążki czy albumu bo zrobimy sobie ją sami w późniejszym terminie. No a jak już wspomniałam pleneru oboje z narzeczonym też nie chcemy a jednak plener koszty usługi podnosi. Zdjęcia fotografa widziałam i mi się podobają ale wiadomo każdy ma swój gust. Kamerzysta polecił nam jednego fotografa (pewnie jego jakiś znajomy) ale jego zdjęcia był totoalnie nie w moim guście. Sam jeden wielki fotoszop. Ja rozumiem, że zdjęcia trzeba obrobić ale tamte były tak sztuczne że za darmo bym ich nie chciała. Ale jak już mówiłam to kwestia gustu i jednym się podobają takie innym nie. A fotograf działalność ma zarejestrowaną :)

Gość ale tu sie fotografowie
ekscytują, że ich koledzy po fachu dużo taniej robią i klientów mają, a tu i widać nawet zadowolonych PM niższa cena nie musi od razu oznaczać badziewia jezeli klientom odpowiada to co otrzymują za taką a nie inną cenę, to super a ta próba wmówienia ludziom ze dostają bubla bo taka niska cena, jest po prostu śmieszna. Czasem ludzie są utalentowani, ale nie są pazerni.