Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bebilonowa

znalazlam robaki w bebilon pepti 2

Polecane posty

Gość mama małego synka
sorcia, zapomniałam, że Twoje dziecko to alergik.. tylko nie wiem, czy pisałaś na co jest uczulony.. tylko na krowie mleko? no nie wiem.. ale co by musiały to być za robaki, żeby dziecko aż tak zareagowało? Może to połączenie z czymś, na co jest uczulone? Kurczę... z tym mlekiem też kiepsko, bo alergicy nie mają dużego wyboru jeśli chodzi o mleko..

Gość KOCHAMY NASZE MALUSZKI
FUJ JAK DOBRZE ZE MOJE DZIECKO PILO MLECZKO C CYCKA TAK JAK BYC POWIUNNO A NIE JAKIES PROSZKI HAHAHA

Gość sama podaje dziecku bebilon3
czekam na dalsze wiadomosci,mozenawet z tv -jesli to prawda to chyba zrezygnuje w ogole z nutrici... masakra

Gość bebilonowa
narazie wiemy tylko o mleku krowim, mozliwa tez alergia krzyzowa na wolowine, cielecine, nawet kakao, bialko jaja. Odpada tez maslo, jogurty, wszelkie przetwory mleczne. Raz sprobowalam jogurtow to myslalam ze mlodego nie wylecze z ran na cialku.... Wracajac do tematu, biore pod uwage takiego robaka chlebowiec zywiak, wygladem przypomina tego znalezionego, ale nie jestem specjalista, dlatego szukam potwierdzenia

Dziewczyny ja również podaje/łam mleko bebiko córce, i kaszki bobovity. Na szczęście mleka nie dostawała od jakiegoś miesiąca, czyli ostatnią paczkę kupiłam jakieś 2 miesiące temu. Podaje Wam linka, bo nie tylko Ty autorko coś takiego znalazłaś: http://forum.trojmiasto.pl/Robaki-w-mleku-t462178,1,160.html

Wyczytałam że już w 2005 roku były jakieś skargi jak chodzi o tą firmę i robaki.. Najgorsze jest to że ja mieszkam w UK i mam dostęp tylko do bebiko, bo niestety ale angielskich mlek moja córka nie lubi...

Gość dziecko czuje się pewniej
dzadzwoń do jakiegoś specjalisty "robakologa" on ci powie co to za robak:)

Gość dziecko czuje się pewniej
no teraz jaśniej: skontaktuj sie z jakimś entomologiem:D

Gość bebilonowa
znalazlam entomologa ktory zgodzil sie przebadac te robaki, wysylam poczta... I pozostaje tylko czekac. Tvn sie nie odezwal. Dziwna sprawa.

daj znać jak coś się dowiesz.. Jestem ciekawa, jaki będzie wynik, w każdym bądź razie przestałam dawać córce produkty z tej firmy.

Gość no ja zawału zaraz dostanę
:///////////// też moje dziecko pije to mleko ;////

Gość bebilonowa
mleka nadal nie ma w aptekach

Gość eblegleb
bebilonowam jakies wiesci????????????

Gość mmmmmmmamaaaaaa
up

Gość mmmmmmmamaaaaaa
czy cos wiadomo, bo zapasy bepilonu pepti w aptekach sie koncza

jesli kupiłyście więcej mleka za jednym razem z tej partii to zachowajcie i nie otwierajcie dopóki się ktoś kompetentny nie zainteresuje, albo jesli chcecie otworzyć to przy swiadkach i nagranie, żeby nie było później, że same te robale sobie tam podrzuciłyscie, oczywiście niekoniecznie coś tam będzie w innych paczkach, ale szanse są... napiszcie też do tego gościa z bloga supermarket - może podpowie Wam do kogo się z tym jeszcze zgłosić, oprócz oczywiście organizacji konsumenckich...

Gość akurat 30 lat temu
TVN się tym nie zainteresuje, ponieważ mają powiązania z Nutricia. Nutricia sponsorowała ich programy swego czasu, nie wiem czy dalej to robi, ale na pewno telewizja nie będzie działała aż tak na ich szkodę, zwłaszcza, że problem wydaje się poważny, więc będą go chcieli uciszyć. Jeśli to prawda, to dajcie znać do lokalnych telewizji i do dwójki do tego programu "Ekspresu reporterów, może oni coś wskórają, ale wątpię. Poczytajcie sobie kto stoi za tą firmą. Moim zdaniem rozejdzie się po kościach, bo co kilka lat mają jakieś jaja, a nadal istnieją i się dobrze mają.

Ale ja od firmy nic nie chcę, niech sobie mówią, że sama wrzuciłam. Chcę by im prześwietlili konkretnie fabrykę, ktoś w nocy mógłby tego nie zauważyć i podać dziecku. Dzięki za rady, na ten blog zajrzę, więcej mleka nie mam bo karmię piersią i tylko na noc daje mm z kleikiem albo kaszkę.

Tak, w tv to mają ważniejsze problemy :/ dziewczyny po prostu uważajcie co maluchom dajecie. Kilka lat temu w płatkach nestle syn znalazł białego robaka z czarną główką. Było to w hotelu w Słowacji, babka pokazywała, ze torebka była dopiero otwarta.

jeśli będziesz w stanie udowodnić te robale to pozywaj firmę - parę razy zapłacą to zaczna i polskich klientów szanować

Gość hvdjcolx
nie będą szanować, bo pieniądze które mieliby zapłacić to dla nich grosze, poczytajcie ile zarabiają. Pamiętajcie, że im nie chodzi o nakarmienie waszych głodnych maluszków tylko o grube miliony, które na tym zarabiają.

Sanepid może ma sposoby by stwierdzić czy te robaki były tam wcześniej ale pewnie sprawdzą daną partię.

Autorkę uciszyli :) Każdego uciszą za tą kasę co maja ;/ Ani sanepid, ani telewizja tu nic nie zrobią ;/