Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...
Go艣膰 Zrozpaczona:(((((

Nigdy nie zdam matury z matematyki:( Po co mi ona jak bede studiowac filologie ?

Polecane posty

Go艣膰 go艣膰
Tutaj co ci pomo偶e, to codzienne 膰wiczenie sie, nazbieraj sil i 膰wicz sie codziennie, po 1godz lub 2 godz z odst臋pami na odpoczynek, ja by艂am wzorowa uczennica ,no i z matmy najlepsza, u mnie korki z matmy godzina 7zl kosztuje.

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 go艣膰
Tutaj co ci pomo偶e, to codzienne 膰wiczenie sie, nazbieraj sil i 膰wicz sie codziennie, po 1godz lub 2 godz z odst臋pami na odpoczynek, ja by艂am wzorowa uczennica ,no i z matmy najlepsza, u mnie korki z matmy godzina 7zl kosztuje.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Acha i jeszcze jedno ,je艣li 藕le jeste艣 nastawiony na to ze nie zdasz matematyki, to nie zdasz ,bo tak jak sie nastawiamy to tak mamy i tego sa efekty, a wogole to kto powiedzia艂 ze ca艂y 艣wiat, 艂膮cznie z tob膮 ma by膰 po studiach?Znam osob臋 co 13 razy podchodzi艂a do egzaminu i zda艂a i co, brakuje ci wytrwa艂o艣ci do nauki ze narzekasz, nie st臋kaj, tylko si臋 ucz a nie p贸jd臋 na studia ,nie p贸jdziesz bo za duzo marudzisz ,bez wysi艂ku nic nie ma a ty by艣 chcia艂 mie膰, wszystko podane na tacy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Acha i jeszcze jedno ,je艣li 藕le jeste艣 nastawiony na to ze nie zdasz matematyki, to nie zdasz ,bo tak jak sie nastawiamy to tak mamy i tego sa efekty, a wogole to kto powiedzia艂 ze ca艂y 艣wiat, 艂膮cznie z tob膮 ma by膰 po studiach?Znam osob臋 co 13 razy podchodzi艂a do egzaminu i zda艂a i co, brakuje ci wytrwa艂o艣ci do nauki ze narzekasz, nie st臋kaj, tylko si臋 ucz a nie p贸jd臋 na studia ,nie p贸jdziesz bo za duzo marudzisz ,bez wysi艂ku nic nie ma a ty by艣 chcia艂 mie膰, wszystko podane na tacy.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lauraa273232
No w艂a艣nie, zak艂adam, 偶e si臋 po prostu do matematyki nie przyk艂ada艂a艣, a tutaj te偶 trzeba sporo wysi艂ku, szczeg贸lnie je艣li kto艣 nie jest uzdolniony matematycznie, ale nie mo偶na wszystkiego na to zwala膰 bo tak jak wcz臋sniej pisa艂am: mo偶na si臋 nauczy膰 pewnych sposob贸w rozwiazywania zada膰 i to ka偶dy potrafi tak naprawd臋. Je艣li chcesz zda膰 w sierpniu to lepiej id藕 na jakie艣 solidne korki i to jak najcz臋艣ciej, plus pros korepetytora 偶eby zadawa艂 Ci zadania do domu. Miesiac to juz ma艂o czasu ale je艣li si臋 bardzo postarasz to moz臋 dasz rad臋

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lauraa273232
Bo wiesz, jakbym ja mia艂a tak膮 sytuacj臋 to bym siedzia艂a na Twoim miejscu nad matm膮 dzien w dzien teraz, znalaz艂abym korepetytora w necie z dobrymi opiniami jakiegos, dziwie si臋, 偶e jeszcze tego nie zrobi艂a艣 skoro matur臋 mia艂a艣 w maju, a wiedzia艂a艣 ju偶 jak Ci posz艂a pewnie bo na strzelanie chybi艂 trafi艂 raczej nie warto liczy膰, wi臋c ju偶 troche czasu straci艂a艣

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autor to filozof, bo st臋ka, nudzi ,marudzi i my艣li ze mu si臋 wszystko nale偶y bez wysi艂ku ,nie wszyscy mog膮 mie膰 matur臋 i studia, niech to do ciebie dotrze a wogole to co dzi艣 daj膮 te kariery? ja by艂am ambitna i co na kasie pracuje a matm臋 umia艂am, nie wszystko w 偶yciu jest tak jak my chcemy, bo ty musisz mie膰 ,wcale nie musisz mie膰 matury i wiele os贸b nie ma, tylko sie do tego nie przyznaje, pewnie ca艂y rok jecha艂e艣 na szmatach z matmy a brak贸w w matmie nie tak 艂atwo nadgoni膰, nawet przy najlepszym nauczycielu.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lauraa273232
Nie no moim zdaniem jednak matura jest wa偶na, co prawda mo偶na co艣 osi膮gn膮膰 i bez niej np. zak艂adaj膮c swoj膮 dzia艂alno艣膰, ale dzisiaj jest tyle os贸b po studiach, 偶e ta nawet bez matury, no nie oszukujmy si臋 bedzie mia艂a ci臋偶ej je艣li chodzi o znalezienie jakiej艣 ambitniejszej pracy ni偶 fizyczna. Wi臋c jednak warto j膮 zda膰

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ty i z polskiego jeste艣 t臋pa/t臋py. W nicku zrozpaczona, a poni偶ej piszesz - wklejam - sama troch臋 test贸w i 偶adnej nie zda艂Em - hahahana filologa si臋 chcesz pcha膰 o mamuniu, ratuj bo 艣wiat si臋 ko艅czy. We藕 si臋 za nauk臋, a nie za biadolenie leniu. Nic 艂atwo nie przychodzi.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 lauraa273232
Dobra, ju偶 tak nie do艂ujcie dziewczyny. Autorko, b臋dzie dobrze, tylko we藕 si臋 za nauk臋 ostro przez ten miesi膮c :) Pozdrawiam

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Autor napisa艂 to 3 lata temu, a wy debatujecie :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja uwa偶am, ze to niesprawiedliwe. Czemu mata polski i j臋zyk s膮 obowi膮zkowe? W takim razie biologia te偶 powinna by膰 na podstawach Dzisiaj dosta艂am wyniki. Z polskiego i angielskiego nie uczy艂am si臋 nic i zda艂am na ponad 80%, z maty siedzia艂am nad tym od wrze艣nia, robi艂am zadania, arkusze i efekt? 26% Przyznam szczerze ze ja nie mia艂abym sumienia tak kogo艣 oblac. Nawet zrozumiem, ze 10 pkt to wiadomo, ale 2? Szczeg贸lnie ze ja sprawdza艂am, to zda艂am na ponad 35% Za to dziewczyna nie znaj膮ca tabliczki mno偶enia, dziewczyna co nie zda艂a ani jednej pr贸bnej nagle zdaje i to dobrze znaczy si臋 ze g艂upi ma szcz臋艣cie. Wniosek? Mog艂am si臋 nie uczy膰 mo偶e przynajmniej bym zda艂a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Zapraszamy do zapisu do NOVA Centrum Edukacyjne! Nie wymagamy matury! Posiadamy bogat膮 ofert臋 szk贸艂 policealnych i NIE WYMAGAMY MATURY. W ofercie m.in: - florysta - asystent osoby niepe艂nosprawnej - specjalista ds. dietetyki - kierownik dzia艂u zarz膮dzania ludzkimi - dekorator wn臋trz - grafik komputerowy multimedi贸w - asystent prawny ... wszystkie wymienione wy偶ej kierunki trwaj膮 1 rok, na stronie www.nova.edu.pl pe艂na oferta kierunk贸w! Zapraszamy do sekretariatu na ul. O艂awsk膮 4 we Wroc艂awiu! nr telefonu : 71 307 01 19 @ wroclaw@nova.edu.pl

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wedlug mnie matura z matematyki nie powinna by膰 obowiazkowa. Ktos mo偶e pi臋knie pisa膰 felietony, wygrywa膰 konkursy polonistyczne, albo historyczne i mie膰 swietlana przyszlosc w tych zawodach.. Matematyka ma to ograniczy膰? Mature ze wszystkich przedmiotow zda艂am na 80-90%, babka od polskiego posadzala mnie, ze sciagam na pr贸bnych, bo podobno wypracowania by艂y za dobre ;) I nie mowie tego po to, 偶eby si臋 chwali膰. Z matmy mia艂am 26% i zamknelo mi ju偶 to wszystkie drzwi :) a bardzo chcia艂am studiowa膰 psychologie. Kolezance uda艂o si臋 fuksem z matmy i z polskiego, bo nawet ksiazka pisze przez rz i szcz臋艣liwie studiuje, cho膰 co chwile ma poprawki :) Wiec nie ma sprawiedliwo艣ci, od jednego egzaminu nie powinna zalezec przyszlosc, poniewa偶 kto艣 mo偶e go zawali膰 np. przez stres, a mie膰 w glowie o wiele wi臋cej ;) I niech nie wypowiadaj膮 si臋 Ci, kt贸rzy matematyki nie zdawali, a mowia, ze trzeba by膰 debilem, 偶eby jej nie zaliczy膰. To czemu sami jej nie pisali艣cie? Pozdrawiam wszystkich, kt贸rych skrzywdzil polski system nauczania :) Bo u nas w Polsce bardziej skupia si臋 na tym co cz艂owiek nie potrafi i miesza z blotem, zamiast pomoc rozwijac kierunki, w kt贸re jest swietny, jak jest np. jest w Wlk Brytanii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Humani艣ci dzieli sie na kilka grup, zadna ciekawa, 1. Mato艂y, ktore nie dosta艂y sie na nic innego, 2. Puste k****y atencyjne, robi膮 studia dla szpanu i zeby pozna膰 ch艂opaka z troch臋 lepszej rodziny, cz臋sto zajmuj膮 sie sponsoringiem i specjalnie tego nie ukrywaj膮, 3. Marzyciele, ktorzy my艣la, ze bed膮 mogli utrzyma膰 rodzine po socjologii

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Kayunia
Troch臋 mnie dziwi takie podej艣cie. Ja jestem dobra z matematyki a mo偶e z polskiego niekoniecznie, to co, mam narzeka膰 "po co ten g艂upi polski na maturze?" My艣l臋, 偶e matura nie jest obowi膮zkowa, jest tyle pi臋knych zawod贸w nie wymagaj膮cych matury. Mo偶e kto艣, kto nie potrafi my艣le膰 logicznie nie powinien i艣膰 na studia!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
A mnie dziwi to zacietrzewienie polaczkow i my艣lenie "jestem lepszy od innych " ja nie mam matury a cz臋sto s艂ysza艂am od Niemc贸w po studiach informatycznych i medycznych , 偶e to nie studia czyni膮 cz艂owieka m膮drym i to ze kto艣 ma studia i matur臋 nie znaczy ze jest cz艂owiekiem inteligetnym , my艣l臋 ze to tylko niestety zawistne polaczki maja taki zwyczaj srac wy偶ej ni偶 maja doope " bo ja mam matur臋 i studia "

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Nawet kole偶anka ukrainka powiedzia艂a 偶e Polacy po studiach sa naburmuszeni jak purchawy , gdzie niemiec po studiach nawet sprzataczke szanuje

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Wiesz jak ja studiowalam to czytalam duzo ksiazek moj jezyk byl wlasnie przez to ba wysokim poziomie. Teraz? Nirmalnie tragedia :/ oczywiscie czytam ksiazki ale mniej :(a

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja mam to samo tylko ze ja mam nerwic臋 natr臋ctw kt贸ra mocno utrudnia 偶ycie , nie m贸wi膮c i adhd , zeszyt mi si臋 trz臋sie w r臋kach i zaczynam wymachiwac nog膮 jak si臋 ucz臋 matmy

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Paparyczmik
Zda艂a艣?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Roksana1992
G艂owa do g贸ry, nie lubi艂am matmy, a jednak zdana ;).

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Ja te偶 zawsze by艂em s艂aby z matmy, od gimnazjum zawsze mia艂em 2 na koniec. Test gimnazjalny napisa艂em na lekko ponad 50%, natomiast matur臋 z matematyki (poziom podstawowy) te偶 na podobnym poziomie. Co tylko pokazuj臋 na jakim 偶enuj膮cym poziomie s膮 te wszystkie testy gimnazjalne, matury itd.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janek93
Ja osobi艣cie uwa偶am, 偶e bardzo dobrym posuni臋ciem Ministerstwa Edukacji Narodowej by艂 projekt wprowadzenia obowi膮zkowego egzaminu maturalnego z matematyki. Nie ma takiego podzia艂u na humanist贸w i umys艂y 艣cis艂e. Ten stereotyp stworzy艂y osoby nie rodz膮ce sobie z matematyk膮, fizyk膮 czy chemi膮. Prawda jest niestety taka, 偶e interpretacji wiersza, obrazu, filmu jest w stanie dokona膰 ka偶dy cz艂owiek ze 艣redni膮 inteligencj膮 a jako艣膰 tej interpretacji b臋dzie zale偶na od po艣wi臋conego czasu na nauk臋 termin贸w humanistycznych. Ka偶dy jest w stanie nauczy膰 si臋 historii, wystarczy du偶o czyta膰 i jeszcze raz du偶o czyta膰. A matematyka na maturze sta艂a si臋 w艂a艣nie odsiewem ludzi mniej inteligentnych. Nie chc臋 nikogo obrazi膰, ale uwa偶am ,偶e nie ka偶dy nadaje si臋 na studia. Nie wyobra偶am sobie polonistki ucz膮cej mnie o oksymoronicznym znaczeniu "suchy ocean" na Stepach Akerma艅skich w Sonetach Krymskich Adama Mickiewicza, kt贸ra nie potrafi艂a by obliczy膰 ile metr贸w kwadratowych terakoty wyjdzie na u艂o偶enie trapezowej pod艂ogi w 艂azience, jak膮 warto艣膰 nat臋偶enia pr膮du pobiera mikrofal贸wka o mocy 1000W pracuj膮ca w sieci 230 volt, czy chocia偶by obliczy膰 ile pieni臋dzy zarobi na lokacie 3% na 12 miesi臋cy przy kapitalizacji kwartalnej. Matematyka nie na darmo nosi przydomek kr贸low膮 nauk, bo ona przydaje si臋 wsz臋dzie ( dos艂ownie wsz臋dzie). Bez niej Pani polonistka zosta艂a by oszukana przez fachowca wyk艂adaj膮cego p艂ytki w 艂azience u niej, p艂aci艂a wi臋cej za pr膮d w razie uszkodzenia licznika energii elektrycznej, czy wybra艂a by najmniej korzystn膮 lokat臋 bankow膮. Po co mi zreszt膮 wiedzie膰, co to jest personifikacja, retrospekcja, onomatopeja,paralela czy chocia偶by to czy " Mieszko mieszka w zamku czy te偶 przeprowadzi艂 si臋 ":D :D :D jak w pierwszy lepszy glazurnik po Ochotniczym Hufcu Pracy zrobi mnie w balona na p艂ytkach, kleju i cenie za metr u艂o偶enia glazury. Matematyka to podstawa, a dzisiejsza matura to jest jawna kpina. Jak mo偶na tego podstawowego egzaminu na 30% nie zda膰, nie wiem i mnie to przera偶a. Wed艂ug mnie tytu艂 zawodowy uzyskany na uczelni wy偶szej do czego艣 zobowi膮zuje i to nie tylko do posiadania wiedzy z zakresu swojej specjalizacji do perfekcji ale te偶 do posiadania rozbudowanej wiedzy og贸lnej, takiej np. jak znajomo艣膰 matematyki, fizyki, j臋zyk贸w obcych, polityki, ekonomii, socjologii, psychologii i wielu innych. Matematyka po prostu oddziela ludzi inteligentnych od tych okre艣laj膮cych si臋 mianem "humanist贸w" i jest swoist膮 selekcj膮 w ko艅cu MON zrobi艂o krok ku selekcji os贸b zdolnych i mniej zdolnych.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Janek93 dzi艣 popieram nie ka偶dy musi mie膰 matur臋_nie masz o niej poj臋cia,to nie startuj do matury nawet je艣li kto艣 jest filologiem,to na studiach b臋dzie mia艂 logik臋 na moim roku wiele os贸b odpad艂o z powodu logiki -nie potrafili logicznie mysle膰/tego uczy tak偶e matematyka/ np.ka偶dy wr贸bel jest ptakiem,ale nie ka偶dy ptak jest wr贸blem inteligentni wiedz膮 o czym pisz臋 znam takich ,kt贸rzy nie znaj膮 tabliczki mno偶enia do dzi艣 i co gorsze,nie wstydz膮 si臋 tego

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
no i. s膮 kalkulatory Wielu z nas nie potrafi porozmawia膰 po angielsku i niemiecku, napisa膰 chuligan, g偶eg偶贸艂ka, on ka偶e mi si臋 uspokoi膰, on karze mnie za wybuchowe zachowania, itd. No i? ja nie mog艂am s艂ucha膰 mojej piczki matematyczki, tak nie po polsku sie wys艂awia艂a, niegramatycznie, niefonetycznie, nie nie nie

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Jak widz臋 dzisiejszych student贸w to czasami mam wra偶enie, 偶e poziom matury jest 偶aden. Nie potrafi膮 si臋 艂adnie wy艂owi膰, robi膮 b艂臋dy, licz膮 na kalkulatorach proste rachunki... Kiedy艣 ludzie po maturze prezentowali jaki艣 poziom wiedzy, teraz nie. Ja sama moglam nie zdawa膰 matematyki. To byly czasy gdzie matura na prawd臋 by艂a trudna, z roku na rok jest 艂atwiej, przegladam i rozwi膮zuje testy. Fakt, 偶e ja matematyk臋 lubi臋, ale dla mnie testy s膮 艂atwe, w przeciwie艅stwie do innych przedmiot贸w. Je偶eli kto艣 nie zdaje matury ani w pierwszym terminie, ani poprawkowym, to bez obrazy na studia i艣膰 nie powinien.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
Chcesz studiowa膰 filologi臋 a nie dajesz rady z matematyk膮. Nie nadajesz si臋 na filologi臋 wiesz czemu? Bo matematyka to po prostu j臋zyk :D :D

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 Janek93
Ze swojej strony jeszcze dodam, 偶e opr贸cz matematyki podstawowej, kt贸rej poziom to 偶enada. MEN powinno wprowadzi膰 jeden obowi膮zkowy przedmiot 艣cis艂y do wyboru na poziomie rozszerzonym, w ko艅cu wr贸ci艂y by czasy gdzie mgr przed nazwiskiem co艣 oznacza. Osoba z matur膮 to by艂by ju偶 kto艣. Sko艅czy艂em Budownictwo na Politechnice Warszawskiej a m贸j znajomy z technikum budowlanego z matematyk膮 podstawow膮 na poziomie 40%, nie zda艂 nawet egzaminu zawodowego, sko艅czy艂 prywatn膮 "in偶yniersk膮" Wy偶sz膮 Szko艂臋 Pierdzenia W Sto艂ek w Koziej W贸lce i stawia przed nazwiskiem in偶. Krew mnie zalewa, 偶e cz艂owiek tyle nocy nie przespa艂 i siedzia艂 nad ksi膮偶kami, a tu taki delikwent ze zjazdami co dwa tygodnie, kupion膮 prac膮 dyplomow膮, nie maj膮cy nawet poj臋cia o rachunku r贸偶niczkowym, ma taki sam tytu艂 zawodowy co ja. A potem opinia, 偶e studia dzisiaj to mo偶e mie膰 ka偶dy... Nie, nie ka偶dy i oby MON co艣 z tym zrobi艂....

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 go艣膰
dzi艣 matematyka to j臋zyk? chyba matematyczny matematyka to logiczne my艣lenie w/g wzor贸w i twierdze艅 itp w matematyce jest porz膮dek,

Udost臋pnij ten post

B膮d藕 aktywny! Zaloguj si臋 lub utw贸rz konto

Tylko zarejestrowani u偶ytkownicy mog膮 komentowa膰 zawarto艣膰 tej strony

Utw贸rz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj si臋

Posiadasz w艂asne konto? U偶yj go!

Zaloguj si臋