Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zakłopoptana mama

Menu 2 latki po odstawieniu butli.

Polecane posty

Gość zakłopoptana mama

Do tej pory córka piła rano i iweczorem butle mleka krowiego,ale najwyższy czas żeby z tej butli zrezygnować i nie wiem czy pije wystarczającą ilość mleka,dlatego napiszę wczorajsze menu: 7.30- kromka chleba z szynką,żółtym serem i ogórkiem do tego szklanka mleka 10.00- małe monte i 2 kiwi 12.00 budyń z jagodami ze słoika 16.00 spaghetti 18.00 kilka herbatników 19.00 pół kromki chleba i jajecznica z cebulą i szynką do picia herbata,mleko krowie, oczywiście to tylko przykładowy jadłospis,nie wiem czy posiłki są dobrze rozłożone ale od 13 do 15 śpi,o 20 idzie spać do 7.

Gość mamusia 3 chłopców
Ja bym o 12 dała zupę a jak wstanie drugie danie moje dzieciaki tak jedzą. Bo jak dla mnie mało konkretnych dań. A mleka wcale musi nie pić można je zastąpić

Gość zakłopoptana mama
ale u nas zazwyczajn jest tylko 12 danie,jak jest zaupa to jeszcze wtedy przed spaniem gotuję jej pierogi albo smaże rybę.

Gość zakłopoptana mama
miało być 1 danie

Gość mamam 2,5 latki
u nas jest tak: 8.30- mleko 10.00- kanapka z masłem i szynką(lub w zaleznosci: serem, serkiem topionym ogorek, pomidor) lub tost, lub jajko na miekko, pol serka wiejskiego lub jogurt 13.00 obiad pierwsze danie: zupa jarzynowa( w zaleznosci od dnia-pomidorowa, rosolnik, krupniczek), dr. danie miesko, ziemniaki, piers z kurczaka, ryba, brokuly, ogolenie warzywa 16.00 pokrojone owoce w mieseczce(banany w plasterkach, kiwi, jabłka) do tego chrupki kukurydziane lub flipsy 18. kisielek, lub budyń 21. kasza

Gość zakłopotana mama
zjada 2 dania na raz? moja córka by nie zjadła.

Gość synek 20 miesecy
ok.6 mleko 7:30 2-3 tosty z dzemem 10 zupka(pozniej drzemka) ok.12:30 owoc,jogurt ok.15 2 danie(indyk,kurczak,krolik,jagniecina)ziemniaki/makaron/kasza i suróweczka 17-18 kanapki z wedlinka,jajecznica/jajka na miejjo. po 20 mleko. w miedzy czasie podjada chrupki,lub inne przekaski(nie dostaje lizakow/batonow/czekolad i tego typu slodyczy)