Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapitan James Tyberiusz Kirk

Po co niby in vitro miało by być refundowane?

Polecane posty

Gość lolekkkkkkkkk
franka z miasta przeciez wiesz, ze to NIGDY nie nastapi. Najpierw rzadzacy napchaja kasy sobie do kieszeni, a kiedy beda mieli jej dosc, przyjda nastepni, zeby tez sie dorobic.

Gość niedlapsakielbasa
jak czytam niektore komentarze to mi was zal,tak pierd...,ze glowa boli,ktos dobrze napisal ZACOFANIE,CIEMNOTA,MOHERY!

Gość sabina85
wlasnie tak mysla psychopaci!

Gość ccccccccciiiiiii
Kapitan James Tyberiusz Kirk-> a kim Ty jesteś by osądzać innych? Właśnie przez to wcale nie pokazujesz swojej inteligencji. Twoje wypowiedzi nie są ani mądre, ani błyskotliwe. "będzie gorzej jak zaczniemy byle bzdure refundować" hahahaha, a co Ty masz do gadania? Rząd nigdy się Ciebie nie zapyta na co chcesz poświęcić swoje podatki. Jak możesz kogoś złodziejem nazywać, równie dobrze Ty nim jesteś bo chodzisz do lekarza. Jeśli coś dostałeś to tego NIE UKRADŁEŚ. Zaczął byś się lepiej burzyć na polityków, którzy za "ciężką pracę" dają sobie premię, tak właśnie... z mojej i Twojej wypłaty.

Gość htetynjyjy
nie bede placic wiekszych podatkow, bo jakies biedne pasozyty,ktore nie maja tych 15 kola, chca miec dzieciaka. darmozjady 🖐️

Gość kaskadaaaaaaa
A dlaczego Ci ktorzy nie maja dzieci., zyja zdrowo, nie pija nie pala, jedza malo, dbaja o siebie maja placic za leczenie raka palacza, choroby watroby i inne pijaka, cukrzyce i nadcisnienie obrzartucha? Dlwczego to ma obchodzic tych dbajacych o siebie? Sami sie do trgo doprowadzili to niech sami sie lecza. Widocznie natura nie chce ich tlustego/zachlanego/przepalonego tylka delikwenta. Bezplodni najczesciej nie mieli wplywu na swoja chorobe. Troche wyrozumialosci zatem..

Gość htetynjyjy
wyrozumialy jestem,niech sie tam lecza, maja prawo,ale za swoje pieniadze . bezdomny alkoholik JUZ JEST , a oni chca produkowac kolejnych paoszytow, darmozjadow, ktorzy biedote pewnie wyniosa z domu i tez beda liczyc na pieniadze obcych ludzi.

Gość htetynjyjy
pasozytow, bo sie zaraz grube lochy przyczepia do literowki

Gość abcdefgaha
a ja nie mam zamiaru leczyc rakowcow, protezowcow i innych, powinien być wybor na co chcemy by szly nasze podatki, tak jak z tym 1%

Gość ytuyt
ja bym chciala aby moje podatki nie szły do sejmu

Gość ytuyt
ja bym chciala aby moje podatki nie szły do sejmu

Gość asia5245
ja BARDZO CHCE byc bogata, robic co mi sie podoba, cale dnie lezec dupa do gory i zeby na swiecie nie bylo chorob ani zla i BARDZO CHCE zeby juz wiecej nie bylo zimno tylko caly czas lato. NO I CO z tego ze ktos BARDZO CHCE miec dziecko?? a ktos inny bardzo chce zeby cos tam innego, ludzie kurwa co to kogo obchodzi ze ktos BARDZO CHCE, niech zarobi kase. Z nieba samo nic nie spadnie ABSOLUTNIE NIE REFUNDOWAC!!!

Gość ytuyt
i lekow chorym ludzia tez nie refundowac

Gość asia5245
I BAAAARDZO CHCE miec wielkie cycki jak pamela i dupe jak J.Lo byc opalona i miec wlasne pola uprawy kakao. Tez mi rzad bedzie refundowal? Bo przeciez baaardzo chce

Gość asia5245
chory sie o to nie prosil zeby byc chorym i umierac, a ten kto nie ma smiesznych 4tys zl za in bvitro to z czego nibvy dziecko utrzyma??? Nie moze sobie odkladac przez rok na to invitro???? jak go nie stac to co dziecku da do zarcia?? to jest TYLKO po 333zl miesiecznie, a po ile jest paczka pieluch??

Gość kapitanplaneta
In vitro to nie jedyny sposób żeby mieć dzieci, zresztą nawet bez dzieci (obiektywnie) można żyć. Tak więc in vitro jawi się trochę jak ludzka zachcianka, nie jest to żadna pierwsza potrzeba, a Polska jest zbyt biednym krajem, żeby refundować niepriorytetowe, a kosztowne rzeczy. Ktoś tu pisze o ludziach, którzy sami doprowadzili się do choroby i o dbających o siebie bezpłodnych - akurat istnieje pewna korelacja między niezdrowym trybem życia, a bezpłodnością, więc już prędzej można zakładać, że ktoś nie może mieć dzieci, bo przez lata wcinał kurczaki na speedzie i inne naszpikowane hormonami i chemią produkty itp., itd.

Gość ytuyt
glupia jestes ze myslisz ze to jest 4 tys, koszt jest duzo wiekszy. Ci ludzie tez sie nie prosili o to ze nie bede mogli normalnie splodzic dzieci

Gość ytuyt
umierac a nie umierac to tez jest nagroda

Gość asia5245
tak twierdzil rzad co do ceny, nie szukam takich pierdil saskich, no i co ze sie nie prosili o bezplodnosc ? a ja sie prosilam o plodnosc? teraz zeby nie wpasc biore tony lekow itd. i bule za to w chuj kasy, no i co , tez niech mi rzad refunduje , bo ja tak bardzo nie chce.

Gość ytuyt
rzad chce aby dzieci sie rodzily dlatego antykoncepcji na twoje podwozie niue wyda kasy

Gość asia5245
ale dlaczego skoro ja BARDZO CHCE nie miec dzieci i to nikogo nie obchodzi a jak ktos BARDZO CHCE mic dzieci to inni musza sie na to skladac ?

Gość asia5245
i rzad chce, tylko moje CHCE nie jest wazne

Gość ytuyt
czy ta rozmowa dot. 15 latki??? przeciez juz na to odp dlaczego nie da ci kasy na twoje podwozie

Gość Kapitan James Tyberiuz Kirk
" fukkkkkaa a ja mam nadzieję, że któreś z was będzie bezpłodne i nie będziecie mieli kasy na in vitro, a w domu dziecka "zaproponują" wam tylko takie 10letnie albo niepełnosprawne" 1. Nie życzy sie komus bezpłodności.. 2. Ja akurat nie mam problemu z kasa.. tam bardziej ze nie bede mieszkał w Polsce 3. Dyskryminujesz niepełnosprawnych? "lkhlkhl Kapitan James Tyberiusz Kirk też sądzę, że odbieranie rodzicom dzieci to terroryzm. Żyjemy w kraju, w którym szerzy się terroryzm, państwo odbiera dzieci rodzicom, którzy piją czy biją je i umieszcza je w domach dziecka. To dopiero terroryzm!" Bo to teroryzm i tyle. Bicie dizecka (o ile nie jest przesadne) to sprawa rodziców. Oni je wychowuja. "niedlapsakielbasa jak czytam niektore komentarze to mi was zal,tak pierd...,ze glowa boli,ktos dobrze napisal ZACOFANIE,CIEMNOTA,MOHERY!" No wiemy ze osoby chcacy refgundowac in vitro sa zacofane "ccccccccciiiiiii Kapitan James Tyberiusz Kirk-> a kim Ty jesteś by osądzać innych? Właśnie przez to wcale nie pokazujesz swojej inteligencji. Twoje wypowiedzi nie są ani mądre, ani błyskotliwe. "będzie gorzej jak zaczniemy byle bzdure refundować" hahahaha, a co Ty masz do gadania? Rząd nigdy się Ciebie nie zapyta na co chcesz poświęcić swoje podatki. Jak możesz kogoś złodziejem nazywać, równie dobrze Ty nim jesteś bo chodzisz do lekarza. Jeśli coś dostałeś to tego NIE UKRADŁEŚ. Zaczął byś się lepiej burzyć na polityków, którzy za "ciężką pracę" dają sobie premię, tak właśnie... z mojej i Twojej wypłaty." Mam praow osadzacac innych. Ja stwierdzam fakty Mam dużo do gadania jako obywatel. Ja chodze do prywatnego lekarza... Jeśli rządj est głupi to nalezy go zmienic siła. "kaskadaaaaaaa A dlaczego Ci ktorzy nie maja dzieci., zyja zdrowo, nie pija nie pala, jedza malo, dbaja o siebie maja placic za leczenie raka palacza, choroby watroby i inne pijaka, cukrzyce i nadcisnienie obrzartucha? Dlwczego to ma obchodzic tych dbajacych o siebie? Sami sie do trgo doprowadzili to niech sami sie lecza. Widocznie natura nie chce ich tlustego/zachlanego/przepalonego tylka delikwenta. Bezplodni najczesciej nie mieli wplywu na swoja chorobe. Troche wyrozumialosci zatem.." Alez refundacja leków i refundacja in vitro jest tak samo głupia.. ja mam gdzieś ćpunów itp. Nie chce refundowac nikomu lewaków ani tym bardziej in vitro.. "ytuyt i lekow chorym ludzia tez nie refundowac" To oczywiste

Gość asia5245
ale ja chce! dlaczego mam sie przejmowac CHCE rzadu i CHCE bezplodnych ludzi, skoro moje CHCe jest lekcewazone? no wytlumacz

Gość ytuyt
prosciej sie juz nie da wytlumaczyc,

Gość asia5245
nie widzisz absurdu?? rzad chce dzieci zeby nastepnym niepelnosprawnym =nieplodnym parom Ci nowi obywatele mogli zapewnic w przyszlosci pieniadze na invitro, i tak wkolko. NIE REFUNDOWAC niech odkladaja, ja na auto wzielam kredyt bo BARDZO CHCIALAM, niech oni tez wezma. jak ich nie stac na rate to powiedzmi znow, z czego planuja dziecko wykarmic?

Gość ytuyt
a moze juz wzieli kredyt? i go splacaja? skad wiesz ze tak nie jest? duzo jest ludzi co maja inne tez choroby

Gość asia5245
to jak maja tyle chorob ze juz kredyty na nie wzieli to jak tacy schorowani chca dziecko?? wytulmacz mi jak ktos kto nie ma na rate 300 czy 500zl miesiecznie chce miec dziecko??

Gość ytuyt
bez sensu z toba rozmawiac bo nie rozumiesz moich wypowiedzi