Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapitan James Tyberiusz Kirk

Po co niby in vitro miało by być refundowane?

Polecane posty

no dokladnie a co zal ci, zapie**alaj jak ci malo i innym nie załuj zasiłkow , a jak nie to kombinuj to x x Dobrze Tobie ktoś już napisał, że masz mentalność złodzieja i kombinatora, co to chce coś wyciągnąć od państwa [ czyli od nas- wszystkich podatników]

Gość no dokladnie
po to ludzie placa podatki:D, by tez cos miec, ale ty napewno tego nie ogarniasz, poza tym ja nie musze korzystac z zasilkow, nie mieszkam w PL, i zyje mi sie dobrze, ale wiem jak ludzie w Pl kombinuja i to zwykle ci, co i tak duzo maja:D

Gość tylko musicie mowic innym
ze macie sztuczne dzieciory :O Nie kazdy bedzie pozwalal swojemu dziecku na zabawe z takim dziwadlem. Nauczcie tez te stwory, aby kiedys wychodzac za maz/zeniac sie przyznaly sie, ze nie sa ludzmi bo moze jakis czlowiek nie chce wiazac sie z czlekopodobnym mutantem. Poniewaz te czlekopodobne istoty beda bezplodne wiec juz widze jak adwokaci beda zarabiac kase na rozwodach ludzi z tymi istotami - za oszustwo, kiedy taki stwor nie powiedzial wczesniej, ze nie jest pelnym czlowiekiem.

Gość argasza
ja nie mogę zrozumieć jednego - państwo polskie nie dopuszcza aborcji ale dopuszcza in vitro, chce za nie płacić i pozwala na mordowanie niewykorzystanych zarodków (o badaniach już nie wspominam). Dlaczego można spuścić w kiblu embrion z laboratorium a nie można wyskrobać takiego powstałego naturalnie. Czyli co? Jedno jest człowiekiem a drugie nie? :D Naturalne zapłodnienie to człowiek a to sztuczne to....? Mrożonka jakaś chyba :D:D:D

Gość my kupilismy
ja pierdole jakie glupoty tu pisza:D normalnie dno, zaloze sie nikt tu nie ma średniego wykształcenia:D dno dno dno z Kapitanem na czele:D

Gość do debili powyzej
ćidzę, że jesteście mądrzejsi niż WHO... Niepłodnośc jest wpisana na listę chorób i leczy się ją m.in. poprzez in vitro. Na tej samej zasadzie jak w cukrzycy podając insulinę, czy w chorobach endokrynologicznych podając hormony. Co do argumentu, że na niepłodnosc sie nie umiera... Jest cała masa chorób, na które się nie umiera, a pomimo to leczy się je i leczenie to refunduje.

Gość A to czemu
Nie ma kasy na leki na raka to tym bardziej nie powinno być na in vitro Kto nie może naturalnie a chce dzieciaka to niech placi Z jakiej przyczyny mają na to iść pieniądze z moich podatków Do sierocińca i adoptować A jak nie to do stefczyka po kredyciora ha ha Co mnie wasze niemożności w posiadaniu potomstwa obchodzą jak na PRAWDZIWE choroby kasy w naszym państwie nie ma

In vitro to nie leczenie durniu bez szkoły! I to nawet profesorzy zaznaczają w swoich wypowiedziach. Endokrynolog podając hormony- LECZY, diabetolog podając insulinę LECZY bo wspomaga pracę organizmu. Leczenie niepłodności poprzez stymulacje hormonalne, wszelkie zabiegi np. laparoskopia itd to również LECZENIE- czyli poprawianie FUNKCJONOWANIA ORGANIZMU!!! Zaś in vitro z leczeniem nie ma NIC wspólnego TŁUMOKU!!!

Gość żyrafa155
Ja powiem jedno: rząd nie ma pieniędzy na ratowanie życia chorych,na leczenie,leki np.na stwardnienie rozsiane a ma kasę na in vitro? szlag mnie trafia jak słyszę,że Tusk chce refundować in vitro!!!!!!!!

Gość do debili powyzej
Glizdo jakaśtam - niestety to ty jesteś tlumokiem i to mocno niedouczonym.

Gość hahahahahaa....
leczenie nieplodnosci poprzez in vitro :D Hahahaha, wiekszego kretynizmu jeszcze nie slyszalam.I co? Ile jest tych "wyleczonych"? Hahahahahaha! In vitro nie leczy, o in vitro bardzo negatywnie wypowiada sie wielu lekarzy. To jest ruletka. Bo moze tak byc, ze te osoby beda obdarzone wieloma chorobami i ich lecznie bedzie wielkim obciazeniem dla budzetu.

Gość pppiiipppiiimez
popieram 'a to zemu'

"kaskadaaaaaaa A in vitro i tak bedzie refundowane i to z roku na rok coraz bardziej. Bezplodnosc staje sie choroba cywilizacyjna. Ludzie nie maja na to wplywu cala chemia w jedzeniu i srodowisku sprawia ze z plodnoscia jest coraz gorzej. I bez wspomagania rozrodu bedzie coraz gorzej. I ciesze sie ze ludzie pragnacy dziecka. Starajacy sie o bie latami beda dostawac pomoc. Mozecie s9bie pluc jadem. Powtarzac te bzdury i mity narosle w okol in vitro. Kazda nowa metoda zawsze w dziejach ludzkosci wywolywala dyskusje. Moze przestancie szczepic swoje dzieci bo to tez wg wielu ludzi jest przyczynacwielu chorob min wymienianego autyzmu. Ooo przyczyna autyzmu jest tez nie karminie dziecka mlekiem matki. Lub zbyt wysoka/niska waga urodzeniowa. Popatrzcie w lustro ludzie idealni. Wy plodne rumaki tacy j3stescie idealni bo udaje wam siecsplodzic dziecko po pijaku np na dyskotece a bronicie ludziom ktorzy tego jednego nie potrafia bo np przez chora tarczyce nie moga miec dzieci. A czyja to wina ze kapal8smy sie wszyscy wcradioaktywnej chmurze w 86. Glupota" In vitro jest ok - Ale reunfadacja to GŁUPOTA "no dokladnie mam gdzies wasze zdanie, jak moje dzieci beda potrzebowac leczenia to im sama zapewnię,bo mnie na to stac, moge sama miec kiedys raka, ale to nie znaczy ze mam byc przeciw refundacji in vitro za rzecz leczenia raka, moze moje dzieci nie beda mogly miec dzieci??? kto to wie, moze jakas choroba ich dotknie, i co mam byc przeciw in vitro bo moze cos tam... to jest chore" Ale tu nikt nie jest przeciw in vitro tylko refundacji "no dokladnie a co zal ci, zapie**alaj jak ci malo i innym nie załuj zasiłkow , a jak nie to kombinuj to tez dostaniesz" Zasiłki sa głupie "no dokladnie po to ludzie placa podatki , by tez cos miec, ale ty napewno tego nie ogarniasz, poza tym ja nie musze korzystac z zasilkow, nie mieszkam w PL, i zyje mi sie dobrze, ale wiem jak ludzie w Pl kombinuja i to zwykle ci, co i tak duzo maja" Podatki maja utrzymać PĄNSTWO a nie nierobów. "tylko musicie mowic innym ze macie sztuczne dzieciory Nie kazdy bedzie pozwalal swojemu dziecku na zabawe z takim dziwadlem. Nauczcie tez te stwory, aby kiedys wychodzac za maz/zeniac sie przyznaly sie, ze nie sa ludzmi bo moze jakis czlowiek nie chce wiazac sie z czlekopodobnym mutantem. Poniewaz te czlekopodobne istoty beda bezplodne wiec juz widze jak adwokaci beda zarabiac kase na rozwodach ludzi z tymi istotami - za oszustwo, kiedy taki stwor nie powiedzial wczesniej, ze nie jest pelnym czlowiekiem." To ludzie tylko inaczej poczete inteligencie... "my kupilismy ja pie**ole jakie glupoty tu pisza normalnie dno, zaloze sie nikt tu nie ma średniego wykształcenia dno dno dno z Kapitanem na czele" Socjalisci sa za głupi nadoświadczenie.. osoby popierajace refundacje sa głupie

Gość stwor powstajacy
w laboratorium NIE jest czlowiekiem, jest jedynie stworem czlekopodobnym. I jak to jest ze zygot poczetych naturalnie nie mozna niszczyc czyli abortowac a zygoty sztucznie powstale, w laoratoriach mozna z czystym sumieniem spuszczac w kiblach. Czyli to nie sa ludzie :D

Gość dajcie 800 bedzie pośrodku
invitro trzeba refundować, a nie leki dla tych co cale życie o siebie nie dbali, pili, palili, obżerali się

"stwor powstajacy w laboratorium NIE jest czlowiekiem, jest jedynie stworem czlekopodobnym. I jak to jest ze zygot poczetych naturalnie nie mozna niszczyc czyli abortowac a zygoty sztucznie powstale, w laoratoriach mozna z czystym sumieniem spuszczac w kiblach. Czyli to nie sa ludzie " To człowiek bo tu sie liczy biologia ćwiercinteligencie "dajcie 800 bedzie pośrodku invitro trzeba refundować, a nie leki dla tych co cale życie o siebie nie dbali, pili, palili, obżerali się" NIC nie wolno refundowac