Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kapitan James Tyberiusz Kirk

Po co niby in vitro miało by być refundowane?

Polecane posty

To czy ktos chce ale nie moze miec dziecka itp to jest jego prywatna sprawa. Jak nie ma kasy to trudno - Co mnie to nibyo chodzi? To strasznie powiekszy podatki których nawet nie powinno byc albo powinny byc bardzo mało liniowe itp..

Gość i bardzo dobrze
ze refundowane,nie wszystkich stac na to zeby wywalic tyle kasy na in vitro a bardzo chca dziecko. Wiec o czym tu gadasz!!

Gość kfjakfj
żeby był większy przyrost naturalny i żeby miał kto pracować na Twoją emeryturę

Gość hokus pokusik
to niech adoptują

Gość herrr
nie wszyscy są wierzący, więc nie wiem co kościołowi do tego

Gość khkjhkhh
Niektórzy bardzo chcą żyć a nie mogą po koszty leczenia poważnych chorób nie są refundowane. Nie refunduje się porządnych protez dla dzieci i czego tam jeszcze. A mamy sponsorować in vitro dla ludzi którzy nie potrafią normalnie się rozmnożyć? Może nie mają przekazać nieudanych genów i tyle a chciejstwo nie ma znaczenia?

Gość skoro ich nie stac
Skoro ich nie stać na in vitro to jak ich mialoby stac na dziecko?? Nie powinno byc refundowane i już. Jest tyle niekochanych dzieci czekających na szanse w domach dziecka.

Gość sabina85
to napisz do tuska, pozal sie mu ze przez invitro bedziesz mial duzy podatek

Gość bxdkd
gowno mnie obchodzi co ktos bardzo chce, ja chce nowe porsche. ciebie tez to gowno obchodzi, wiec mi go zafundujesz. skoro nie stac was na in vitro, to i dzieciakowi odpowiednich warunkow nie zapewnicie. nieroby i pasozyty, tylko na kogos umiecie liczyc.

"i bardzo dobrze ze refundowane,nie wszystkich stac na to zeby wywalic tyle kasy na in vitro a bardzo chca dziecko. Wiec o czym tu gadasz!!" Ale póki co nie jest refundowane :) Co mnie obchodzi ze nie wszystkich stac? To ich problem. nie ma nic za darmo a refundacja in vitro zwiekszy podatki. to chore "kfjakfj żeby był większy przyrost naturalny i żeby miał kto pracować na Twoją emeryturę" Ja jade do Australii Lub Hongkonmgu - Tam nie ma takich problemow a na emerytury mozna pójśc kiedy sie ma na tyle dosc kasy. Tam nie kraną... "khkjhkhh Niektórzy bardzo chcą żyć a nie mogą po koszty leczenia poważnych chorób nie są refundowane. Nie refunduje się porządnych protez dla dzieci i czego tam jeszcze. A mamy sponsorować in vitro dla ludzi którzy nie potrafią normalnie się rozmnożyć? Może nie mają przekazać nieudanych genów i tyle a chciejstwo nie ma znaczenia?" NIC nie powinno byc refundowane przez państwo

Gość ciezarowka31
takie bzdury moga wypisywac tylko ludzie ktorzy nie maja dzieci

Gość herrr
Polska to jednak kraj trzeciego świata... zacofanie, ciemnota, mohery

Gość hokus pokusik
dokładnie skoro nie mogą mieć dzieci to znaczy, że są zdyskryminowani przez naturę, świat nie chce dziecka z ich genami i tyle

Gość alfa&omega
a po to,zeby pary,ktore nie mogą naturalnie mieć dzieci je miały i jestem za a tak poza tym jak ktoś wyda kase na invitro to ma mniej na wychowanie dziecka, te kilkanaście tysięcy można na dziecko przeznaczyć, oj płyciutko myślcie, pieluszki i kupki na mozg padły:D i żeby nie było, mam dwoje dzieci poczetch naturalnie,ale innym nie załuję refundacji

Gość fasf
in vitro kosztuje +- 15tys.zł. Proponuję odebrać wszystkie noworodki rodzicom, którzy nie mają przynajmniej tyle na koncie, no bo za co je utrzymają?

Gość vn
moim zdaniem tez nie powinno byc refundacji in vitro...co mnie obchodzą ludzie którzy nie mogą miec dzieci a bardzo chcą...nie wszystko mozna miec,trzeba sie z tym pogodzic...

"ciezarowka31 takie bzdury moga wypisywac tylko ludzie ktorzy nie maja dzieci" Nie - Takie rzeczy moga wypisywac tylko ludzie którzy myśla.. "herrr Polska to jednak kraj trzeciego świata... zacofanie, ciemnota, mohery" Bedzie jeszcze gorzej jak zaczniemy byle bzdure refundowac " alfa&omega a po to,zeby pary,ktore nie mogą naturalnie mieć dzieci je miały i jestem za a tak poza tym jak ktoś wyda kase na invitro to ma mniej na wychowanie dziecka, te kilkanaście tysięcy można na dziecko przeznaczyć, oj płyciutko myślcie, pieluszki i kupki na mozg padły i żeby nie było, mam dwoje dzieci poczetch naturalnie,ale innym nie załuję refundacji" Jestes po prostu złodziejka i niewiele sie różnisz od stalina czy hitler.a To sa złodziej i ty tez jestes złoziejka bo popieraz okradanie obywateli "fasf in vitro kosztuje +- 15tys.zł. Proponuję odebrać wszystkie noworodki rodzicom, którzy nie mają przynajmniej tyle na koncie, no bo za co je utrzymają?" Ich problem. Odbieranie rodzicom dzieci to terroryzm

Gość fukkkkkaa
a ja mam nadzieję, że któreś z was będzie bezpłodne i nie będziecie mieli kasy na in vitro, a w domu dziecka "zaproponują" wam tylko takie 10letnie albo niepełnosprawne

Gość alfa&omega
mam was w doopie, a moje podatki to moja sprawa:D

Gość alfa&omega
bo tu pewnie taka pisze, co nie może mieć dzieci i wie,ze nie zalapie się na refundacje i dobrze:D

Gość lkhlkhl
Kapitan James Tyberiusz Kirk też sądzę, że odbieranie rodzicom dzieci to terroryzm. Żyjemy w kraju, w którym szerzy się terroryzm, państwo odbiera dzieci rodzicom, którzy piją czy biją je i umieszcza je w domach dziecka. To dopiero terroryzm!

Gość hokus pokusik
a ja mam nadzieję, że któreś z was będzie bezpłodne i nie będziecie mieli kasy na in vitro, a w domu dziecka "zaproponują" wam tylko takie 10letnie albo niepełnosprawne a co to????????????? dom dziecka to nie targowisko gdzie przychodzisz i zakreślasz punkciki warunków jakie spełnia dziecko. Wiadomo każdy chce swoje bo to geny i takie małe kopie nas samych, ale widocznie coś z nimi nie tak i nie mogą mieć dzieci. Lepiej adoptowac niż dla swojego widzimi się zabierać pieniądze z państwa, krzywdzić dziecko, które nie dostanie refundacji na np.protezę, bo inneym zamarzyło się dziecko i to oni kasę zgarną, a potem pozabijają zarodki, no bo chcemy tylko jedno

Gość Anastazja mama dwójeczki
jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma. Nie powinno być refundowane

Gość gustawo alejandrrro
nie mogą mieć dzieci bo to słabe geny są, natura w ten sposób pozbywa się wadliwego produktu.

Gość 3525235qr
no tak, jest jeszcze opcja że nie dostanę ŻADNEGO dziecka, bo w PL proces adopcji trwa kilka lat, za kilka lat stuknie mi 40stka i powiedzą że jestem za stary na bycie rodzicem. To właśnie Polska

Gość sabina85
to jak twoja matka lub ojciec bedzie chory np na raka to sie najlepiej odizolujcie bo macie slabe geny po nich

Gość lolekkkkkkkkk
gustawo alejandrrro my sie zaraz ciebie wadliwy osobniku pozbedziemy

Gość franka z miasta
nie mam nic przeciwko in vitro ale w kraju gdzie nie ma pieniedzy praktucznie na nic, jest ogromne bezrobocie, nie ma miejsc w zlobkach i przedszkolach in vitro nie powinno byc refundowane. Rzad najpierw powinien zadbac o rodzine takie ktore maja dzieci zeby zapewnic im dostepy do roznych swiadczen a nie sponsorowac in vitro

Gość lolekkkkkkkkk
sabina85 - mam lepszy pomysł. Lepiej zabic wszystkich w ktorych rodzinie jest rak - po co maja rozsiewac takie wadliwe geny po swiece