Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pewnaossssoba

dopisek na kafe....

Polecane posty

Gość pewwwwnaosoba
Witam z rana,ale tylko na moment. Niestety czy stety. Jak kazdy widzi ja po prostu jestem ofiara calkowita nie wiem czego - imbecylizmu w szerokim tego slowa znaczeniu. I tylko ja? Prosze to zrozumiec- kazdy w zyciu przez zlodziejstwo najwazniejszej???? mojej wartosci - wielu wartosci cos sobie tam ubzdural , a generalnie jestem z miejsca, gdzie NIKT PRZEZ CALE ZYCIE NIE POINFORMOWAL MNIE I SIEBIE TEZ!!!!,ze miejsce to - parafia???? polega na tym, ze wiara albo ateizm. I to jest nie tylko prawoslawie, ale tez prosze Panstwa jest mozliwosc wyznawania innych religii i to jestem ja. I nie dlatego ,ze ja taka jestem chociaz bo ja wiem, ale z powodu miejsca, gdzie mnie zostawiono, ze MOZNA TAKIM BYC. I kto to rozumie? A ja? Ciagle sie dowiaduje tego czy tamtego. I prosze panstwa dlatego nikt nie ma racji w moim przypadku. A ja sama co - ja jestem jakas wielka wladczynia? Z takiej parafii -o ile to jest parafia? Najwyzej religioznawczyni. I taka jestem - laze po religiach i tak dalej. I tak mnie chyba nikt nie chcial w tym katolicyzmie - i moglo byc!!!! ale w takim razie to sie mowi, ze tu sa wszystkie religie i sie zostawia czlowieka. Bo tu tak pasuje - to taka rela to siaka rela. Ale wiecie panstwo jak cos to zawsze pewne religie, a inne nie. A kto to jest ksiadz w Polsce? Takie cos to jest.I ja ciagle musze walczyc z wszystkimi - po co w szkole w takiej miejscowosci odbierac telefon na uczennice byla i ja gnoic - te osobe - jesli i tak wiara jest najwazniejsza? Bo ja nie mam racji z tymi telefonami. A po co odbierac nieznane telefony w szkole nalezacej do takiej parafii. Ma to sens? O co ta szkola mnie oskarzyla, ze ja tak marnie skonczylam? Ja bym to chciala wiedziec. A oni sami? i tyle. Dlatego ja mialam miec wartosci - ze szkoly bo mialam rodowod na szkole i byc rencistka od dziecka. A w ogole to mialam byc oddana, a nie poniewierana , ze laze sobie po religiach. Bo moge i tyle. I tak sie wykonczylam katolicyzmem - mnie wykonczono. I tez jakim prawem? Ze co - ze Polska to katolicyzm? A mieszkam w Polsce w takiej parafii? I wszyscy sie obrazili, ze musialam isc do komuni w Polsce- tak sie balam jako dziecko. A wcale nie musialam - taka prawda. Ale tak mnie osaczono w mojej tragedii, ze cos strasznego. A ogolnie sama nie wiem co mam o sobie myslec dzis. Taka prawda. Kim ja jestem? Co ja mam w Polsce rodzine biologiczna? I sie dowiem , ze ja nie mam racji z ta katechetka w Niemczech. W ogole. Po prostu nikt nie rozumial tego ksiedza tutaj - i tak sobie lecieli. A czemu? bo tu sie powiesila zakonnica kiedys i wszystko sie rozlecialo bo miala byc zgloszona wyzej , ze sie ta kobieta powiesila. I tak wszystko polecialo. I mam opinie ze sie rzadze, wszystkich obrazam, a jakie ja mam wartosci. A co to kogo obchodzi? Taka parafia, takie wezwanie i wyzywam ludzi i mam racje bo zaraz chyba mnie poczarowali, zeby im nic nie polecialo i nie umialam sie kapnac, ze ja jestem z takiej parafii - wiara albo ateizm- to sa wszystkie panstwa - bo to jest caly swiat, przez to ja sie tak rzadze choc na 1 wartosci i tez tak moglo byc chociaz akurat pogladow tego pana nie posiadalam i tak sie wykonczylam calkowicie bo to jest jeszcze lepszy poglad niz wszystkie religie jak dla mnie - bo to mnie wykancza - nie kazdy jest tym religioznawca. Jeszcze sa inne poglady - tez w tym ale wyzsze. I tak ja tu moglam byc dla mojej rodziny biologicznej, ktora nie za bardzo mnie akceptuje bo co to ma byc. I tak ja mialam trzymac wartosci, ale sie rozwalilam - oni mnie rozwalili rodowodem, ktorym tez ich zniszczono. Wszystkich .Nikt sie nie dal. No i co teraz? Bo ja pieprzylam w sieci od rzeczy. Naprawde i tyle. I tu wlasnie dlatego niby???? moze byc co jest i szkoly ogolnie powinny byc do matury. I tak zajechano to bochaterskie nazwisko - sie samo zajechalo bo to byl prawoslawny dla mnie czlowiek i co on robil w katolicyzmie, a tu taki poglad i co? I kto ma racje? I I tak sie SAM wykonczyl, ze nie zostal prawoslawny i z takiej parafii wlasnie to udowadniam, ze taka parafia sie KATOLICKA ktos zajechal. Ja sobie tu moglam byc protestantka na wszystkich. Luteranka bylam , a dalej inne religie bo nie dzialalo. Choc zawsze chcialam zrozumiec katolicyzm. I na mnie to mial do ksiedza dzwonic - co najwyzej. Do szkoly? Zwariowali wszyscy. Z ta szkola na czele. I chyba tak jest klasa z pala psychiatryczna w takiej szkole, zeby sobie...podzwonic. No i tez moglo byc tylko normalnej osobie w takiej klasie naleza sie wartosci za KLASE do ktorej uczeszcza ktos. I to wszystko. No i renta bo co dalej? Moga przyjac do matury, ale dalej renta. I tak wszyscy sie zaczeli wieszac, jedno dziadostwo. To nie moja sprawa. Ja chcialam napisac, ze skoro gdzies sa takie poglady to gdzie indziej sie wyrownuja, a ja sie dowiem, ze sie nauczycielom nie klaniam, a zawsze bylam taka grzeczna. Co najwyzej prostytutka tutaj taka opinia. Ale te telefony z klasy z pala psychiatryczna to bez uczniow bylych bo to jest dyrekcja tez bez kontaktu , prawda? Dalej praktyki zawodowe - ja bylam na studiach i w swojej podstawowce robilam miesiac praktyk do szkoly - czy moglam? Bo powinni mi podziekowac za bajzel na uczelni. Dlatego mi nie podziekowano? Bo za dupa robiono klasy -najwyzej do matury. To zobaczcie jaka ja bylam, ze z takiej podstawowki studia dzienne mam i jeszcze doktorat - 4 lata mam na papierze. W zasadzie bez obrony. Nie dali mi tu w szkole. A magistra moglam miec? A jakim to prawem? Zeby nie wyszlo, ze mnie nikt nie oddal i bez wartosci. I dlatego ja taka bylam bo 18 lat i JESZCZE W SZKOLE SREDNIEJ kartka o wymeldowaniu i skierowanie do pracy. Taka bylam. Bo ja sobie robie zarty z tym ze ja takie mam poglady. Nie - taka bylam i jestem. Normalna. I ze zyje na srodku ulicy od dziecka, to co,zarty? jakie? bo ja tyle pisalam w sieci, a teraz co? A co - nie poradzicie sobie beze mnie panstwo? Normalnie i tak dawno bez Polski, ale nie mialam wartosci , zeby to panstwo opuscic i gdzie indziej pracy szukac, a tak mi nie zalezy teraz. Taka parafia i co ja z tego mam? I tak tu wszyscy siedza na passy USA i pija. I tyle soba prezentuja. I z ksiedza moga. No ale taki ksiadz to jest bardzo skomplikowane jak dochodzi do takiego ksiedza, ze moze byc. Maja nastepnego takiego? I tyle. I wszystko pasowalo tu wszystkim. I jedyne co mieli dawno temu zrobic to zglosic powieszona zakonnice wyzej. Nie. Dlaczego? Bo wiecie panstwo jak to latwo zwalic wszystko na kazdego. Jak na mnie. Jak to latwo. A ja co mam napisac? Na kogo ja mam zwalic cale swoje zycie? I dlatego nie mialam szukac pracy stalej, nie o to tutaj szlo. Wartosci i moja paczka. I prosze ja oddawac. Tam szkola - to znaczy co? Nie mam takiej wartosci juz. Telefony za plecami. I nieszczescie bo tak doszlo do posla z tej wsi nawet. Tego nikt nie rozumial. Bo ja ludziom zycie zniszczylam. A mnie nie zniszczono zycia. Ja jestem stad? Tu sie urodzilam? A jak doszlo do tej klasy i dalszych. Tym, ze mam wpisane, ze jestem tu dzieckiem biologicznym. No wiecie panstwo - nie przesadzajcie i tak dalej. Dlatego nie chce kontaktu i no kto mnie mial oddac. Ksiadz. No dobrze, ale chyba ludzie, ktorzy nie mieli pieniedzy , zeby mnie utrzymac - po prostu. Nie mam kasy, dziecko oddaje. Moze mieli dostac prace lepsza i sie tak polaszczyli, a nastepnie mscili bo nic z tego? Nie wiadomo. A to jest historia taka, ze panie z tej wsi, nauczycielki i inne , dzwonili sobie za moim ojcem i tak mnie tu zostawil, zeby sie odczepili bo dopasowywaly sobie nim telefon. Telefonami do Niemiec bo nie maja panstwa. A ten ojciec byl taki - taki ksiadz, wszystko gra i one panstwa nie maja? A chodzilo chyba, zeby bylo, ze tam ktoras sie musiala????? wydac - ze dziecko jakiejs zrobil. Nauczycielce. No wiecie panstwo - nie wiadomo jak doszlo do ciazy. Moze tak jak do mnie. Pani zaciazyla i zwalila wszystko na pana, ktory jej podpadl i tak go chciala wykonczyc. Ze to jego wina. No a ja on jej powie? Co to mialo byc? To, ze tu jestem to moze przez nia? Czemu sie taki agresywny zrobil i nerwowy? Tyle. Takie cos. A ta kobieta dzieci ma ode mnie mlodsze wiec najpierw to ten ojciec moj rzekomy sie wkurzyl i juz ja zylam, a dopiero dalej ktos sie na niej wyzyl. A ona myslala , ze ja jestem z romansu. No - takiego jak jej pewnie. Bo sie dowiem, a czemu nie chce isc do szkoly. Taka wartosc. A bo nie zalezy mi na dzieciach w tym wieku najbardziej. Moze tak - na dzieciach mi zalezy. Ale jakich? Takich jak ja. A tu takich nie ma. Tu same idealne. I tak dalej. Bo sie dowiem takie dziecko. Matka miala juz nawet slub na pogrzebie. A dzieci tej pani sa naprawde lepsze. Naprawde :( I to tyle. pewna osoba :(

Gość pewwwwnaosoba
Wiecie panstwo bo ta pani sie mna zajechala w zyciu. O to jest gigantyczny poglad - a ten moj ojciec -czlowiek , ktory mnie tu zostawil to on byl normalny po tym jak tu sie zadawal z kimkolwiek. I za te szkole bez wartosci (pala psychatryczna - ale wartosc) chcial rente bo nic mu dalej nie pasowalo. I nie dostal. Zaczely sie telefony. No to chyba do mojej rodziny biologicznej, ze maja mnie brac bo juz coraz gorzej sie dzieje. A ksiadz? On po prostu poszedl tu wyzej - wyzsze poglady - bo nikt nie przestrzegal zasad. A najgorsze byly nauczycielki. A w takiej parafii musi byc idealna szkola i takie poglady wiara a ateizm w komunizmie i ten ksiadz byl i tak wyzej z powodu panstwa. A one gdzie zyly? No wiecie - moja rodzina biologiczna to poglad ze w Polsce w roku 1976 byla komuna. Nie - wolny rynek i kapitalizm- no bo co ja tu robie do dzis? I tyle. I czemu ja nie rozumiem jak wazna jest parafia w zyciu czlowieka. Alez rozumiem. Ja sie wypowiadalam w necie o buddyzmie, hinduizmie, nastepnie wyprodukowalam cale tuziny wielkich gwiazd z wielkim nazwiskiem - przerobilam arabistyke, w zyciu rowniez. Powiesilam cale szkoly bo nikt nie chcial tu ksiedzu ustapic, a taki ksiadz. No to on wszystkim ustapil. A kto mial racje? Rok 1976 - gdzie to zyly nauczycielki w tej wiosce. Tylko tyle.A dalej tez - co sobie Panstwo nie myslicie? :( pewnaosoba :(

Gość pewwwwnaosoba
Ja chcialam napisac, ze czlowiek, ktory mnie w Polsce zostawil to on byl realny, a reszta? i tyle. I tak w tej wsi byl kapitalizm. Czy musial znac sie tu zksiedzem? Nie musial. Chyba o to poszlo, ze mial sie znac tu z ksiedzem? Po co i tyle. Musialby gdyby szkola miala wartosci szkoly.A miala? Nie to nie musial sie przejmowac.I po co za nim dzwoniono. A ja? A mna sie ktos przejal? To bylo normalne ze ja tu bylam? i tyle. Do komuni ksiadz mnie nie zmuszal, ale ludzie stwierdzili, ze ja jestem dziwna jakas. A ci ludzie byli normalni. Wybaczcie. I jeszcze ciagle na mnie, ze ja tu chce byc. Bo nie rozumialam, ze to nie moja rodzina biologiczna. Bo co to jest takie oddanie? Nie umiesz sie domyslic czyja jestes. To wszystko. No to przyszla ta rodzina po 40 latach. A to ma znaczenie. Jak widac i tyle. I ja sie nie dam. Bo ja tyle pisze. No wlasnie - na figurze religioznawcy parafialnego i to juz oddanej 20 lat ponad, ze tej paczki to nikt mi nigdy nie wysle. Tacy ludzie :( Obywatele. I wiecie panstwo bo ja mam gdzies poglady ludzi tu , a co mnie to obchodzi? W parafii wiara albo ateizm szkola powinna byc do matury albo wcale, a narzucanie pogladow religijnych nie wchodzi w gre, a wystepuje tu wszedzie. Jakim prawem? Taki jest balagan. I w takiej parafii i tak wiara ponad szkole nawet idealna, a co dopiero takie cos i tak wszyscy polegli, ze wasze najwieksze polskie nazwisko uznalo, ze szkola jest najwazniejsza. W takiej parafii? Bo jak doszlo do obecnej sytuacji politycznej Polski? tak - ze pan nie rozumial jeden z warszawy???? ze mial se mna mature zdac na ekstremach. Dlatego dzwonil. I chcialam napisac, ze to byl rozwodnik. Bo ja sie nie klaniam. A jak mi zyczyli tu? Nie mogli powiedziec - przeciez tu mialam miesiac praktyk w szkole, ze jakis rozwodnik z Warszawy za mna dzwoni. A on? Tak powazal te szkole? To se mial zdac te mature na ekstremach i nie tylko on. A mna prosze sie nie ludzic, ze ja mialam to powolanie slawne wasze. To sobie usiadlam na zadku, a w ogole to jak to bylo, ze to powolanie wyszlo moje. Z takiej parafii? Co to wszystko mialo byc. Tu mysle - telefon - dobry wynalazek tylko prosze korzystac z rozwaga i z rozumem. Tyle :( pewnaosoba :(

Gość pewnaossssssoba
ostatni post - ciekawe ze nikt niczego nie wpisuje. Jak sie orientuje to panstwo wasze DLA MNIE leci z kosciola pogrzebem. Ja jestem w Polsce CHYBA???? tak to rozumiem - nie oddana do panstwa, z ktorego jestem wpisem z chrztu w ksiege wieczysta. Tak wam leci panstwo bo sie nie poddalam. Jak i z czego ja mam zyc? Jakim prawem ktos mnie potraktowal tak a nie inaczej? Choc tu jest taka sprawa - z jakiego panstwa ja jestem i tez tak moze byc bo takie wartosci Polska miala. No a po co to zrobiono? Zeby nauczycielki w miejscowej szkole mogly byc. I ustawily sie panem, ktory im WYTLUMACZYL mowiac po polsku, ze one tak moga byc. I zostawil mnie tu na oddanie z powrotem - bo tak bylam oddana, i to wszystko. A ze bylam tak zostawiona to oszalalam, ze to jest moja rodzina. I to sie oddaje po prostu dane dziecko, a zycie polega na tym, ze sa wszyscy na nie sepami i kradna wszystko co popadnie. Cale zycie se nim ustawiaja, ono nie istnieje. Pozniej osoba dorosla. I w KK to jest normalne oddanie. Co sie dzieje z taka osoba - ona w ogole nie istniala wedlug prawidel swiata bo ...nie ma panstwa. I przyszla ta moja rodzina. Juz za dlugo byli, ja tego nie rozumialam, ze ja nigdy nie istnialam. I jeszcze mam system , ze nawet owadem nie jestem. Nie jestem owadem, ktory sam o siebie zadba. Ale za to jestem UKRZYZOWANA. No to to juz pogielo wszystkich. Nie to panstwo sie dowiem. A jakie niby? i tyle. A ten wpis w ksiege. To jest pewna wartosc panstwa. I co dalej? No i ja chce 3 rok SWIADOMA BEDAC TEGO, ze mam takowa przesylke, otrzymac ja i sobie zyc dalej z ta przesylka bo coz mi pozostaje wiecej i wlasnie niczego nie rozumiem. Chcialabym miec spokoj w domu i tak dalej. O co chodzi? Ze szkola nie mogla byc i wszyscy sie mieli wyniesc i z tego pasowalo im tu siedziec i byc i sie dobrze miec, a ja niby mialam chrzest, niby nie mialam. A to jest chrzest? Wpis do ksiegi wieczystej? I to tyle. Chyba kazdy rozumie, ze mam to wszystko gdzies. A ta rodzina moja to z nich sie mozna powiesic, ja sie nie dalam. A wy sobie robcie co chcecie jak tak ich bardzo chcecie. Bo to ze ja pisalam w sieci to mi bylo dobrze w zyciu? A takie rzeczy pisalam? Najwyzej oszalalam z tego wpisu w ksiege wieczysta. I teraz musialabym widziec ten wpis do ksiegi wieczystej, ze ja jestem z tej parafii, zeby cokolwiek powiedziec czy ten wpis ma sens. Bo ja ogolnie jestem zajechana w Polsce firma. I tyle. Firma - tyle po mnie zostaje. A powinno imie i nazwisko. Co??? Nic - chrzest - odbyl sie? Dla mnie nie i to jest dzialanie swiadome bo jest zla nazwa parafii, nikt sie nikomu nie dal. Ja tez i tyle. Nie taka parafia. I mam ograna prace na gminie i nie ma o czym rozmawiac. O firmie. Mojej? tyle. I to byl caly system i to bylo zeby mojej rodzinie biologicznej wszystko poszlo, wszystko sie zawalilo, a ja mialam miec wartosci???? Janosika i tak znik. Takie cos. Wyobrazacie to sobie panstwo? I panstwo stad bylo z Janosika. I wiecie tak bylo bo jest dziecko z klasy francuskiej. Ja sie nie dam. I wiecie panstwo no nie wzieli pod uwage ze ludzie na zachodzie - stamtad jest rodzina biologiczna moja wiecie - to oni po prostu jak nie maja rodziny to sie wyprowadzaja. A w Polsce co robia jak nie maja rodziny? I tyle :( No co robia? Znaczy jak maja, ale nie podoba im sie. No i prosze sie odwalic , paczka i do widzenia. I tak niby z Zachodu jestem - nie podoba mi sie ta moja polska rodzina biologiczna i chce sie wyniesc. Po to sie buduje mieszkania, ale w Polsce ludzie tego nie rozumieja. Niemniej to jest nie moja sprawa. Ja jestem juz od dziecka w systemie glisty na armie amerykanska, ale to jest chyba rozwalac. To mialam byc - przyjdz armio amerykanska i nas WYZWOL z tej chinskiej niewoli. Takie cos. Ale tego nie wiedzialam. To nie jest moje myslenie. Ja nie bralam pod uwage prezydenta USA tylko mialam WARTOSCI INNE.Bo to sa stanowisko to sa wartosci, nie interesowaly mnie te wartosci. Mialam inne. No to musialby mnie interesowac pass USA od prezydenta USA, zebym mogla go miec - bo na co ja w Polsce mialam szanse. Na nic i taka prawda. Lekarka - ale zla rodzina , wszyscy by sie czepiali i tak dalej. A ten prezydent USA i tak by mi tego passu nie dal bo szla ze mnie armia mu. Takie cos. Takich rzeczy bylo pelno w komunizmie, ale niestety nie interesowal mnie prezydent USA a nawet samo USA. Choc paszport powinnam miec, pasuje mi. Bo ja nie wzielam paszportu prezydenta USA - czy ja jestem normalna. No to wszystko jest zaburzone. A armia? Tam sa wartosci? I tyle :( No co jeszcze zapomnialam? I tak dalej. Chyba tyle. I prosze o wyslanie tej cholernej paczki , panstwo mam ograne. Uczylam w takich szkolach, ze mi chyba zalicza panstwo polskie. Z nazwisk na przyklad innych niz to z netu i tak dalej. Bo to jest firma dla mnie to nazwisko. A tamte to panstwo i stanowiska. Bo ja polecialam stanowiskiem tego nazwiska, ale tu chodzilo od poczatku o firme, ze to nazwisko to jakby firma i mi sie zrobilo stanowisko, ze mi wiare zajechali, ale no to nie jest moja sprawa. Acha - zebym zadnej pracy nie dostala kurwa mac bo co ja se nie myslalam w tej chorej umyslowo okolicy. No ale co mnie to obchodzi? A ja tego nie rozumialam. I jeszcze mialam siostry, a jakie one mialy wartosci? I to sie pokrylo i ja tak sie opamietalam i poszlam w ta religie i co teraz? To wszystko. I ten reportaz w sobote to jest normalne co ten wasz KK robi. I np. taka osoba jak ja to ja nie moge byc w tym katolicyzmie bo by wszystko im poszlo - takie tragedie jak moja. I tak ja wrecz JEDYNIE moglam byc w takiej miejscowosci i tu jestem. I wszyscy - ze ta moja rodzina jest BEZCZELNA. Tak? A co robi KK? Bo ja katoliczka z wpisu do ksiegi wieczystej w sumie - taki chrzest i ze szkoly poszlam. Tyllko tak. Tam prosze sie nie sugerowac, ze czymkolwiek sie przejelam i tak dalej. Tym dokladnie i jeszcze swietym Januszem Korczakiem. I kazali mi isc uczyc, ale gdzie? Chyba nie taki ...adres? O w sobote to mi pasowalo. Z tym moim oddaniem czemu nie? Idealnie i tak dalej. I ten ojciec chyba mowil - prosze ja oddac do Rzeszowa. A wszyscy ze tu do szkoly, ze zwariowal. Nie. Taki byl ten pan - zwany przeze mnie ojcem. I mowili ze ja CHCE tu byc , ze mnie sie tu podoba i do szkoly dalej pojde tu i jeszcze nawet na studia chce isc. Co prawda ja mialam rodowod na szkole polski, ale tak zostal zniszczony i wiecie do Rzeszowa - ale zeby wszystko im poszlo bo ta moja matka tez zostala zniszczona przez KK a se myslala, a nim pogardzala, a on z niej sie smial pewnie, a ona sie powiesila i bylo na niego. I tak mnie wysylal NA PEWNO do tego Rzeszowa i dalej na studia. I wiecie panstwo juz sie popowieszali dalej i nikt nie chcial mnie wyslac - on bredzil dla ludzi. Nie, nie bredzil. To mialo sens, reszta nie. Do Rzeszowa - a kto bedzie na to placil? No wiecie panstwo - a co ja mam dalej robic? Chleb wam zalatwiac? Zwariowaliscie chyba wszyscy. I tyle. Co ja mam za zycie tutaj. A ten Rzeszow to tylko pieniadze. A naprawde przy braku oddania tyle mi zostalo. Bo sie dowiem - ja ze swoim religioznawstwem mialam nosa z chalupy nie ruszac. Nie - ja mialam ruszyc dupe i opuscic te zerska tu i isc w katolicyzm. I no nie wiem - ale katechetka moglabym byc. Po 10 latach szkoly katolickiej chyba katechetka na wsi moglabym byc. Jaka ja bylam? Grzeczna, uprzejma. Przeciez z ksiedzem bym dobrze zyla. Bo ja nikogo nie chce. A CO WY SOBIE NIE MYSLICIE? Stamtad mozna uciec. I miec normalne zycie. Po to takie szkoly sa. A rodzina biologiczna? Przeciez ja mialam ojca. Mozeby mnie odebral, zainteresowal sie. Nie ludzcie sie juz ta matma w szkole - liczyli mi zadania bo cala z forsy okradziona bylam. To mieli naoszczedzac na szkole katolicka. Co wy sobie nie myslicie? Ta moja babcia to matka nie mogla chodzic do szkoly katolickiej nawet z internatem, zeby ta babcia mogla pracowac. I tyle. To wszystko. Normalnie sie kredyt bierze i sie dziecko posyla do takiej szkoly i tak ona nie chodzila do kosciola bo jakby poszla do szkoly z internatem to by byla codziennie w kosciele, a tak to se wlaczy telewizor i spozytkuje inaczej czas w tym jednym PORNO KATOLICYZMIE. I tego wlasnie nikt nie rozumie co NIESTETY jest zenujace i tak dalej. A jednak ta matka moja miala racje? Byl to PORNO KATOLICYZM i tego nikt nie rozumie - a ona swoja racje miala i tak dalej. Swoja taka - to byla jej zemsta. Ona tego nie potrzebowala. NAGIEGO BIALEGO OPLATECZKA. Ona po prostu zastanawia sie jak tu skonczyc ze soba w razie co i na jakim powrozku od dziecka. A ja tego nawet nie umialam wymyslic i tyle. Takze reszta mnie nie interesuje. I ona tego tez nie rozumiala bo nie powiedzialaby w kosciele???? ani slowa a sie odezwala bo nie rozumiala, ze mogla zaburzyc stanowisko swojej matki biologicznej idac do takiej szkoly i mieli jej to powiedziec, moze wiedziala, ale do kosciola i tak by nie poszla i wszyscy ja olali. A czemu? Co np. powiedzial jej ksiadz jak szla do komuni? Uwazacie ze cos milego? i tyle. A przeciez malutkie dziecko. Moze tak jej powiedzial - ze oplatek jak dzieci w czasie kapieli i nie tylko jest calkiem nagi. Moze takie cos powiedzial i zrobilo jej sie niedobrze? Nie wiadomo. Co tam wygadywali jej. Takie cos???? pewnaosoba.

Gość zdesperowana uciekinierka
10:05 - łohoho a to ci poemat!

Gość pewnaossssssoba
Wiecie panstwo - no to z wpisu do ksiegi mam panstwo i jak jeszcze mozna miec panstwo. Od kogos , ze kogos znasz. Bo olalam prezydenta USA czy ja jestem normalna? Mialam postawic na USA. Bo mi w zyciu nie pomogl. Pomogl mi inny prezydent chyba i tak dalej. A ja nie znam tego prezydenta. A tamtego znam sie dowiem? Nie wiem. Ale tamten prezydent inny bardziej mnie przekonywal i dziekuje wszystkim za 3 zera w roku 2000 i rozaniec oraz za zycie ...glisty w sloiku. To wtedy nie ma oddania na krzyz. No wiecie - to nawet pierdolniete nie bylo co wyscie ze mna wyprawiali, a sami ze soba tez. Ale taka okolica wszystko bylo mozliwe. Czy jest to prawda? nie wiem. Ja zycia swojego nie cofne. Ten pan - zwany moim ojcem bardzo mnie tez krzywdzil, ale widzicie. Mialam siedziec w tym internacie i se robic co chce bo babcia sie stracila. Zostawalo mi spieprzac jak tak sie chcialam uczyc. I tyle. A chcialam? Co oni mi zrobili wszyscy? I tyle. Ograli mi brata w Holandii wiecie ministrantem tutaj. A za to mialam w sredniej miec siostry bo brat bez sensu. Siostry mialy miec sens. Oczywiscie nikt mi nie powiedzial, ze zostaje mi malzenstwo w szkole sredniej i mi polecialo tak to malzenstwo. Bo co mi zostalo z takimi ludzmi? Tyle bez pieniedzy moich. Powiesic sie. I caly czas taki bezsens ze zyje do dzis. I co dalej? Prezydent USA, tak?No wystarczy to co sie od dziecka nalezy. A wiecie panstwo - ja i tak to mam gdzies bo ja sobie zycia nie wroce. A co ja moglabym wymyslic niby wielce? I tyle. Z takiego ukladu bedac. Ta matka chyba chciala jako dziecko mundurek do szkoly. Chociaz tyle , zeby nie oglupiec. Nie bo z tego nie pasuje grac. Bo ona sie od wszystkich odciela. I miala racje. Nie miala. Miala. I tyle. A jak skonczyla? I zero wspolczucia bo wielka gwiazda. Jaka gwiazda? A ja? I tak musialam skonczyc bo nie bylo nawet na Rzeszow. A powinno byc. A czemu? Bo chcieli krasc dalej, ale coz... nie dalo sie. I zaczely sie klopoty. To na zachodzie nie kradli, a tu dalej. I to nawet wartosci INDIAN USA mi kradli w Polsce - pozostajac bez passu USA. Przez to koniec marny i tak dalej. I ja jeszcze wspolczulam takiej osobie. Tego nie rozumialam. I tak koniec marny przeze mnie - to byla chyba osoba jak ja - klasa z pala psychiatryczna i glista w sloiku, zeby nie dostala pracy. Tak cos osiagnela kradnac. I to jest Polska. Tu wiecej nic nie ma. A ludzie z ktorymi mieszkam sa tacy sami. I takie mam zycie. Koniec. Paszport USA teraz? Po co? To tylko zeby sie wydac, rodzine miec , prace dostac. To teraz? Szalenstwo. Jeszcze z paczka powiedzmy - ale nierealne tez, ale ze 2 lata temu. A mieszkania? I tak dalej? Nie ma kontaktu i tyle. I tez tylko na dzieci, wziac takie cos i mieszkanie i sie wyniesc cos tam robic, skorzystac. Takie mam myslenie. Ale teraz to bez sensu juz i tyle. No ale tyle bylo pi razy drzwi mozliwe. I do tego jest mi prezydent USA potrzebny? tyle :( pewnaosoba.

Gość pewnaossssssoba
Wiecie panstwo - ja nie mam takiego charakteru zeby rzadzic. Ja zostalam w to wrobiona. Ja jestem cicha, spokojna osoba. Ja po prostu oszalalam z was wszystkich i tyle. Ja w ogole nie mam jakichs tam nie wiem potrzeb rzadzenia.Wrecz mnie to wnerwia i to tyle. A tu takie rzady. A te gwiazdy to sa rodowody , to jest rodowod i ta rodzina biologiczna zrobila mnie gwiazda na te gwiazdy i mialam o nie stac. O niektore tam umiem, a te gwiazdy chca byc. Te co moga. Takie rzeczy to sa. I tyle. No i ja dzis tak sama siebie nie poznaje jak mi wszystko wytlumaczono. A moja opinia? Ja nawet nie wiem jaka. I tyle. I to wszystko co mam do napisania i ze mam co robic w domu cicho sobie pozostajac. Tyle :( A to dziecko z klasy francuskiej to ja sie nie dam. To jest film, skomplikowane rzeczy. Wiecej filmow. A dzis to nieaktualne. W ogole. Jedynie ze ogladasz film w telewizji i sie zastanawiasz czy jestes normalna, ze aktorka ma rysy twarzy z twojej podstawowki. Czyzby jakas gwiazda dostala role glowna w filmie? No wiecie ja tego nie napisze. Taki jest no wlasnie nie wiem kto - no wasze panstwo. Bo tak bym dostala pass USA od prezydenta USA a tak co ja mam robic? Co ja mam sie smiac z kogos? Jak ja mam to wytlumaczyc, ze ja mialam gdzies te pale psychiatryczna , bylam normalna i zajmowalam sie ...sportem. Bo to byla klasa SPORTOWA. Usportowiona. Nie -sportowa. To bylo 8 godzin WF na tydzien. No to 4 wuefy chyba, prawda? 6. 8 wuefow na tydzien. 2 SKS - szkolny klub sportowy.Ale trzeba bylo chodzic - wypad z takim czyms. 1 dzien w tygodniu bez wuefu i tak chyba ze 2 lata. Najpierw 4 wuefy , pozniej 6, pozniej dwa razy 8 wuefow i teraz nie wiem 6 wuefow - 4 wuefy i SKS . Takie cos. No i prosze sobie tak 5 lat chodzic i nie umiec sie wyniesc przez jakies polskie stanowiska. Tyle :( pewnaossssoba.

Gość pewnaossssssoba
Wiecie panstwo - ja nie mam takiego charakteru zeby rzadzic. Ja zostalam w to wrobiona. Ja jestem cicha, spokojna osoba. Ja po prostu oszalalam z was wszystkich i tyle. Ja w ogole nie mam jakichs tam nie wiem potrzeb rzadzenia.Wrecz mnie to wnerwia i to tyle. A tu takie rzady. A te gwiazdy to sa rodowody , to jest rodowod i ta rodzina biologiczna zrobila mnie gwiazda na te gwiazdy i mialam o nie stac. O niektore tam umiem, a te gwiazdy chca byc. Te co moga. Takie rzeczy to sa. I tyle. No i ja dzis tak sama siebie nie poznaje jak mi wszystko wytlumaczono. A moja opinia? Ja nawet nie wiem jaka. I tyle. I to wszystko co mam do napisania i ze mam co robic w domu cicho sobie pozostajac. Tyle :( A to dziecko z klasy francuskiej to ja sie nie dam. To jest film, skomplikowane rzeczy. Wiecej filmow. A dzis to nieaktualne. W ogole. Jedynie ze ogladasz film w telewizji i sie zastanawiasz czy jestes normalna, ze aktorka ma rysy twarzy z twojej podstawowki. Czyzby jakas gwiazda dostala role glowna w filmie? No wiecie ja tego nie napisze. Taki jest no wlasnie nie wiem kto - no wasze panstwo. Bo tak bym dostala pass USA od prezydenta USA a tak co ja mam robic? Co ja mam sie smiac z kogos? Jak ja mam to wytlumaczyc, ze ja mialam gdzies te pale psychiatryczna , bylam normalna i zajmowalam sie ...sportem. Bo to byla klasa SPORTOWA. Usportowiona. Nie -sportowa. To bylo 8 godzin WF na tydzien. No to 4 wuefy chyba, prawda? 6. 8 wuefow na tydzien. 2 SKS - szkolny klub sportowy.Ale trzeba bylo chodzic - wypad z takim czyms. 1 dzien w tygodniu bez wuefu i tak chyba ze 2 lata. Najpierw 4 wuefy , pozniej 6, pozniej dwa razy 8 wuefow i teraz nie wiem 6 wuefow - 4 wuefy i SKS . Takie cos. No i prosze sobie tak 5 lat chodzic i nie umiec sie wyniesc przez jakies polskie stanowiska. Tyle :( pewnaossssoba.

Gość pewnaossssssoba

Gość pewnaossssssoba

Gość pewnaossssssoba
Napisalam list ale mi go scieli. Moze tego mi nie zetna?To wszystko. I zadam mojej przesylki. tyle. Po prostu zostawili mnie jako jakas wariatke. a ci ludzie tu to nie jest rodzina. Nie ma lekarza, nie ma rodziny. I moze wariatke? Pasozyta ze mnie zrobili z nienawisci i mogli bo tak lecialo im panstwo. Komu? W Warszawie chyba. No ale co - co ma wspolnego z gwiazda glista na armie amerykanska? Nie rozumiem. Bo sie dowiem tu - gwiazda nie byla z pani.No zgadza sie. Gwiazda byla z mojej matki, a renta tez byla ich bo tu nikt nie szanowal rodowodu. A ja mialam rodowod i DLATEGO MUSIELI MNIE DO SZKOLY PRZYJAC? tak pasowalo? Co???? Z powodu rodowodu???? To do sredniej. Ale ja mialam taki, ze moglam byc. Z figury religioznawcy. Maly religioznawca - to ja. Z rodowodu na szkole mnie pasowalo przyjac? COOOO? W wieku 7 lat? Bez przesady. Do klasy z pala psychiatryczna. Bo sie dowiem wczesniej. Nie, nie , nie. Wlasnie o to chodzi - tak jestem wykonczona. 3 latami pierwszymi szkoly bo... nie chodzilam do przedszkola. To nalezal sie list jacy ludzie i do widzenia. I telefon do pana , ktory mnie tu przywlokl byl, ale co? Ze ciaze spowodowal? A dalej? I tyle. Kto sie da takim zerskom. Wariat chory na leb i tak dalej :( pewna osssssoba.

Gość pewnaossssssoba
No szkoda, ze nic nie piszecie. Moze mi to wydrukuja? W kazdym razie o co mi chodzi. Wszyscy sie przejmowali - wasi idolle tym co mowil pan, ktory pozostawal w jakim stosunku do mnie. I teraz moj wyrzut po latach - to tak. Ten pan mowil tak - jak pojde do szkoly w Chorzowie po tej podstawowce mojej to wtedy maja mi dac kredyt taki jak pewnej osobie - jakim prawem on to mowil? Czy wyrzucic mnie do RZESZOWA takim kredytem bo na pewno pozbawilabym go praw rodzicielskich jakbym wiedziala kto to byl tutaj, ze to byl moj ojciec. No to pisalam to. I ja chcialam napisac- tak wygladaja dla mnie rodziny w Polsce. A ogolnie to po 2000 roku ja sobie poszlam z katolicyzmu. Oni sie ludzili, ze ja normalna bylam po takim akcie wandalizmu psychicznego kolejnego? I nie docenili -no wlasnie nie wiadomo kogo. Dla mnie byl to Bog. Znowu wszystko sprofanowali i chcieli wojny okolo roku 2000. 3 razy zero, a co dalej? Bo tak lecieli ludzie. A ja mialam byc przerzucona z Chorzowa w sredniej do Rzeszowa i dostac ten kredyt co pewna osoba, ktora byla moja rodzina biologiczna i tak sie mieli mnie pozbyc. Tyle zostawalo jak mnie chcieli tutaj. Nie. Straszny internat. A co dalej? A mieszkanie? A praca? Zeby wszystko bylo na niego. I tak ten czlowiek musial sie powiesic. I ja co? Ja poszlam do szkoly sredniej BLISKO STACJI PKP bo co - ale to jeszcze nie jest najlepsze. Najlepsze po co. Po siostry. PO CICHU. A takze nie umialam odejsc. W miedzyczasie wakacje porno i tam jeszcze takie rzeczy. Takie zycie mialam. I studia na KULU mialam chciec z takiej szkoly blisko stacji PKP. Bo najgorzej maja dzieci w Afryce. Tak? Naprawde. Chodzac do szkoly BLISKO STACJI PKP. A brat biologiczny? A to nawet poczatek nie jest... :( pewna osssssoba.

Gość pewnaossssssoba
No szkoda, ze nic nie piszecie. Moze mi to wydrukuja? W kazdym razie o co mi chodzi. Wszyscy sie przejmowali - wasi idolle tym co mowil pan, ktory pozostawal w jakim stosunku do mnie. I teraz moj wyrzut po latach - to tak. Ten pan mowil tak - jak pojde do szkoly w Chorzowie po tej podstawowce mojej to wtedy maja mi dac kredyt taki jak pewnej osobie - jakim prawem on to mowil? Czy wyrzucic mnie do RZESZOWA takim kredytem bo na pewno pozbawilabym go praw rodzicielskich jakbym wiedziala kto to byl tutaj, ze to byl moj ojciec. No to pisalam to. I ja chcialam napisac- tak wygladaja dla mnie rodziny w Polsce. A ogolnie to po 2000 roku ja sobie poszlam z katolicyzmu. Oni sie ludzili, ze ja normalna bylam po takim akcie wandalizmu psychicznego kolejnego? I nie docenili -no wlasnie nie wiadomo kogo. Dla mnie byl to Bog. Znowu wszystko sprofanowali i chcieli wojny okolo roku 2000. 3 razy zero, a co dalej? Bo tak lecieli ludzie. A ja mialam byc przerzucona z Chorzowa w sredniej do Rzeszowa i dostac ten kredyt co pewna osoba, ktora byla moja rodzina biologiczna i tak sie mieli mnie pozbyc. Tyle zostawalo jak mnie chcieli tutaj. Nie. Straszny internat. A co dalej? A mieszkanie? A praca? Zeby wszystko bylo na niego. I tak ten czlowiek musial sie powiesic. I ja co? Ja poszlam do szkoly sredniej BLISKO STACJI PKP bo co - ale to jeszcze nie jest najlepsze. Najlepsze po co. Po siostry. PO CICHU. A takze nie umialam odejsc. W miedzyczasie wakacje porno i tam jeszcze takie rzeczy. Takie zycie mialam. I studia na KULU mialam chciec z takiej szkoly blisko stacji PKP. Bo najgorzej maja dzieci w Afryce. Tak? Naprawde. Chodzac do szkoly BLISKO STACJI PKP. A brat biologiczny? A to nawet poczatek nie jest... :( pewna osssssoba.

Gość pewwwnaosoba
To znowu ja. Widze ze mam listy wydrukowane ale w sumie po co? Nie o to mi chodzilo zupelnie w zyciu. Nie chce byc jednak takze odbierana jako ktos kto nic nie robi tylko pisze w sieci. Bo co w sumie? Po co? i tyle. I jeszcze takie cos jak teraz to jeszcze, ale PO CO? Po prostu kiedys takie listy cos mi dawaly. Moze jakis punkt do przemyslen. Dzis po nic mi to. Nie w mojej sytuacji - jednej religii i to w sumie do gory nogami. Po co mi tu pisac? A pisanie w sieci - czy naprawde ktos uwaza, ze jesli nawet ktos duzo pisze w sieci to napisze prawde. Nawet o tym waszym nazwisku FIRMIE!!!! jak dla mnie - na przyklad takie cos. Po co te listy byly? Takie cos. Ani firmy nie ma ktos i cala skrzynke zawala. I tylko cos mi zrobiono, ze nie umialam odejsc z tego pisania. A czy ja pisalam prawde? O czym? Nawet jak o wierze pisalam - to byly moje najglebsze przemyslenia i wiecej przemyslen nie posiadam zadnych zdaniem wielu osob? Dlaczego i tak dalej. No dla mnie to jest myslenie debila. No to pisze duzo i o byle czym. Moge zaczac watek o Janosiku. Co sadzicie o tym filmie? Kiedys taka bylam - pisalam sobie i pisalam - tu czy tam. I tak bylam ograna jedna firma, w sieci druga firma sie ogralam, wiare mi ograli. Ile ja sie napisalam - a o czym w sumie? i tyle. No i kto to czytal to no czy byl naiwny? Jak byl sepem to nawet racje mial bo bylam okradziona ze swojej najwiekszej wartosci. Ale wiecie - jak ja zaczelam? Bo ja tyle pisalam i ja wszystkich oszukalam. Nie. Po prostu nie napisalam na forum, ze mam tyle a tyle lat i pozostaje na utrzymaniu osob trzecich mojej rodziny biologicznej. No tego nie napisalam na forum i o to pretensje dzis do mnie? Co to ma byc wszystko? No ale zostawilam adres e-mail i tam od razu napisalam, ze jestem studentka i nie posiadam pracy. No co ja mialam jeszcze napisac? To powinnam miec oszczednosci od dziecka chyba czy cos takiego. No wiecie ja zylam w ubostwie - dla mnie NEDZY. Przykro mi bardzo. Bo w moim przypadku ludzie???? zauwazyli wszystko, ale tego to nie. Jakie to smetne. No ale takie jest zycie sie dowiem. Ale okradac kogos z oszczednosci? A ja taka jestem. No ale ja mam 40 lat prawie. Moze teraz ktos sie zlituje???? i dostane swoja naleznosc. A to nie potrzeba litosci. To jest prosta linia i tyle. Koniec. Co jeszcze? I wiecie ja musze trzymac sie rodziny biologicznej. Gdzie ja to zyje? Kim ja to jestem? Podpisem w ksiedze chrztow? Jakie ja mam wartosci. I tak jestem nimi nakierowana na swoj najwiekszy autorytet sie dowiem. I moze byc. I co zostaje po tym nawiekszym moim autoretycie i w sumie jedynym choc ta rodzina - niczego nie zarzucicie , ale chcialam napisac, ze ten autorytet to dokladnie rok 1999. A 2005 to ja nie wiem co to bylo nawet. I to wszystko. I 2008 omal nie oszalalam . 2010 to nie wiem o co chodzilo. A teraz to tak powoli chyba sie normuje - o ile jest to mozliwe i tak dalej. Wszystko. No i tyle wartosci i co z tego mam? A przeciez mialam prace, uczylam sie, mialam mozliwosci cos robic w zyciu. A co mam z tych wszystkich wartosci? To chce rente jak nie do pracy. Takie cos tylko. Co jeszcze mam napisac na forum? Litosci :( pewnaosoba :(

Gość pewwwnaosoba
A jak mam wydrukowane to jeszcze raz napisze, ze w sumie jest to watek o tym ze jesli chce sie zatrzymac ten swoj autorytet czy z Nim zapoznac.To tak trzeba zyc. Nic wiecej nie pozostaje. Nie w Polsce. No wiecie Panstwo - jak ja to wylecialam z tej pracy. A kto wiedzial z tych co mnie wyrzucali co ja przezylam wczesniej? Czy ja kogokolwiek obchodzilam z zywych ludzi? Wszyscy mnie sprzedawali, po kolei, jak jakas niewolnice,polmozga, glupka, niedorozwoja. A tu - niespodzianka. Choc pisalam to nawet na forum, ze ja chyba juz calkiem oszalalam. I ludzie mi to zniszczyli. Tam taka siaka. Mialam sie nie dac i zostalo siedziec w domu i nic nie robic. Nic. Bo co ja chcialam w zyciu robic? Ja moglam robic wszystko i ...nic. To mialam nic nie robic sie dowiem, a na pewno nie pisac w sieci. I pytanie po mnie - jak tu zyc? Nie wiem. Ja to tylko juz pewne podstawowe rzeczy, czynnosci , WARTOSCI i koniec. A wyzsze? Nie wiem i tyle :( To wszystko. pewwwnaosoba :(

Gość pewwwnaosoba
ps dzis dochodze do wniosku, ze mialam pisac o kinie. A jednak :( pisalam o innym temacie i przegralam. A o kinie mozeby mi poszlo lepiej. Ale to byly wazniejsze poglady niz z parafii dla osob wierzacych lub ateistow. Takie cos to jest. Chyba. Moze juz teraz bedzie lepiej. Dla mnie net to jest takie cos jak opisywanie filmu.List - po prostu. Nie to jest zycie? Jakie zycie?i tyle. To o janosiku prosze cos napisac- co sadzicie o Janosiku? Bo sama sobie jestem winna bo religia to sprawa prywatna. To prawda, ale z jakiej ja jestem parafii. O ile. Wiara albo ateizm. To kazdy moze chodzic do kosciola bo by bylo, ze ja do kosciola nie powinnam chodzic. I czemu to jest po cichu? Taki ksiadz z takiej parafii to powinien miec pewne wartosci, ale czy to jest mozliwe? To jest wybitny specjalista, religioznawca. Rozumiecie to? Dlatego wszystko jest po cichu bo nie ma pewnie na to szans- wiejska parafia - a wszystko jest ograne tylko JAK i JAKIM PRAWEM? i tyle. Bo tojest bardzo interesujace jak dla mnie. Jak to jest ograne i jakim prawem? I sie dowiem. Jak mozna komus ukrasc ksiazki, jak ktos sobie moze na to pozwolic. Tak. Z takiej parafii bedac po cichu ogranej. No parafia WIARA I ATEIZM. Takie cos i zostalam bez ksiazek. Przez to tyle pisalam ksiazki w sumie jak dla mnie. Swoje ksiazki. Zeby moc byc czy mialam taka potrzebe. Ale juz mam ksiazki i nie mam takiej potrzeby. Czy mozna miec wszystkie ksiazki sie dowiem teraz?Nie wiem. Po prostu ta parafia i tak jest ograna. I te nauczycielki mialy rozmawiac z ksiedzem o wszystkich ksiazkach chyba. O nowosciach wydawniczych. To miala byc taka szkola w tej parafii. A one mna ograly sobie wartosci szkoly - moim wpisem chrzcielnym. Ja nie wiem co to za ksiega i zrobily z wszystkich debili. Ze mnie tez. Ale ja po ojcu moge byc prawoslawna. Ja z siebie do konca deba nie zrobilam. Ze nie wiedzialam jakie nazwisko do mnie przynalezy i tyle. Nazwisko nie niemieckie. Tyle. A reszta? I tak sie wciagnelam w polskie nazwisko swoim???? tyle ile, ale slawnym nazwiskiem. I tak jeszcze w zyciu dostalam po glowie bo nikt mnie nie uszanowal bez nazwiska a dla mnie to byla firma. A to moje nazwisko? Moze to takie samo cos? Nie wiem. I nie chodzi mi o nazwisko choc polskie dawno zmienilam, nie odpowiada mi moje. Imie tam bym przezyla, nazwisko nie. I to tyle. A inne to chyba firma i ze sie nalezalo. Wielkie nazwisko do wielkiego imienia???? Cos takiego???? pewnaosoba. :(

Gość pewwwnaosoba
Wiecie panstwo to sa osoby pewne od ktorych ogolnie powinno byc dobrze bo sie nie dali za nazwisko. I ja mialam miec kredyt - tak byl kredyt od tych osob i bylo nazwisko i pozniej szukali pojedynczych osob z tym nazwiskiem na kredyt. Kto? No kto to tak mysli. Osoby bez zadnych wartosci. Wiec popelniono zbrodnie. I w sumie byly to nazwiska na kredyt, a chyba zrobiono z tego firme. Kto? No kto taki jest. I stad dalsze morderstwa zbiorowe ogrywanie tego faktu i robienie z nazwiska firmy. I ja w glowie nie mam niczego tylko firme. Bo ja pojechalam do pracy i sie dowiem ja bylam chora na leb co ja tam zrobilam. Ja sie zajechalam i wrocilam. Ale jakim prawem?I moglam. Bo ja nie mam swojego nazwiska. Po prostu krzywda ludzka i sie nie dali. Nazwiska na kredyt to byly zeby PASOWALA firma. Tak. A zrobiono z tego ludzi-firmy. Nie ma czegos takiego. Zamordowano. I zostalo mi to w glowie - rodzaj przodkow, duchow i dlaczego takie rzeczy straszne sie dzialy i jak sie pewni ludzie znalezli jak znalezli gdzie znalezli, co robia. A pan ktory mnie przyniosl tu to zmienil nazwisko, ktore musial trzymac bo sie poczuwal do mnie, ze mnie tu przywlokl kimkolwiek byl. I co jeszcze? Ale wiedzial , ze bylby skreslony. Za takie a nie inne moje zycie. Przez to mi nie zyczyl dobrze bo mialam sie nie dac i mieli mnie oddac. Taka rodzina to byla. I tyle. Wielka dla mnie. Ja nie wiem co ja mowilam temu panu - ze mieszkam w wielkiej rodzinie i jestesmy wielka rodzina. Takie cos??? Nie wiem. Moze bylam pijana. Nie wiem. A ten pan nigdy sie nie przedstawil. I zawsze palil. I nigdy ze mna nie rozmawial. Takie cos. Po co tu jezdzil? Nie rozumialam tego. pewwwnaosoba :(

Gość jgfftyttrrt
WYKURRWIAJ SZMATO

Gość pewwwnaosoba
Widac teraz jak ja mam w sumie matke powieszona.Bo to nazwisko to trzeba wiedziec ze ono i tak idzie za czlowiekiem jesli masz wartosci rodziny. Takie cos. I mieli zla slawe, ale co? Kto im zrobil zla slawe i jakim prawem? Jakie zasady mieli z tym nazwiskiem. No i jak wyglada prawdziwa historia Europy i nie tylko w sumie. Takie cos to jest. I tak sie wciagnelam w nazwisko po prostu w Polsce. Ze ja nie rozumialam co to znaczy. No to to moje slawne to tylko w Polsce zla slawa. A kto co z tego rozumial? A to wasze to sa 3 planety po tym nazwisku i tak bylam ratowana z moim nazwiskiem w Polsce. Do skreslenia bo mnie skrzywdzono tym nazwiskiem i to jest przerazajace tez. Niby niemieckie, a w sumie jakie? I jeszcze mnie sponiewierano z tym nazwiskiem a inne i byloby wszystko inaczej i tyle :( A ten moj ojciec czy ktos tam mnie wzial i chcial zmienic swoje nazwisko i odejsc z pewnej - nie wiem co to jest - i wziac kredyt i sie wziac za firme. Ze mu pasowalo. I moze by mnie wzial. Bo w sumie mogl byc. Tylko na koniec zrobil cos strasznego i poszedl. To pamietam co zrobil. I nawet sie nie przedstawil. Cos strasznego. pewwwnaosoba.

Gość pewwwnaosoba
ide juz na razie -nie wiem czy jeszcze przyjde ale pamietajcie tylko Janosik. Nie tylko ale na razie tylko bo bym OGLUPIALA. A juz sie nie dam. Tam watek o Janosiku. Co sadzicie o janosiku i tak dalej. Bo ja pieprze ze mnie znikneli Janosikiem - filmem. Nie. No nie zostaje po mnie Janosik? A moze ja jestem Janosikiem? nie wiadomo nie. Bo czlowiek w Polsce to tylko imie i nazwisko. A Janosik. Co to jest? Imie czy nazwisko? I ludzie wiecie zaczeli ogladac ten film i zaczeli na to wrozyc i poszedl im caly sens tego filmu, a ten Janosik TYTULOWY poszedl po NAUKI tak i musial grac do konca. Z wroz. Bo wrozyli juz widzac zdjecia CHYBA i ciagle krecili, a ludzie juz wrozyli za nimi. I wiecie podwyzszyli im wymagania i jak to doszlo do tego filmu. Prosze sobie to NA CZYSTO poogladac. Bez wroz.Tylko tyle. Po co byl ten Janosik i czemu On nigdy nie umial wymyslic co on mial robic w zyciu, a ten ojciec - jak on wygladal chociaz? i tak dalej. A jak wy wygladacie. Takie cos to bylo. I wiecie ja nie wiem jak to bylo, ale duzo ludzi sie stracilo zanim nakrecono caly film. Taka historia to jest bo nie pasowalo z Janosika to czy tamto i tak jest panstwo z Janosika. Bo ja gadam od rzeczy. A ten film jest do rzeczy. Taki film chcieli krecic? No wiecie - to byli aktorzy z Hollywoodu. O co moglo pojsc w Polsce. I ten film mial sens, tak? Czemu do niego doszlo? I mial sie od razu skonczyc, a nie. Dlaczego tak sie to skonczylo. I koniec. Prosze to sobie przemyslec. A dzis byloby inaczej? I dlatego im tak zalezalo na karierze. Gdzie oni sie mieli udac po tym filmie bez nagrod? I wiecie panstwo, ale ich dostali. 3 Oskary. Naprawde:( pewwwnaosoba :(

Gość pewwwnaosoba
I jeszcze wam napisze teraz sie mozecie smiac jaki to byl Janosik ze taki film nakrecili, nagrod nie dostali, marnie skonczyli, ale film jest. O czym? O kim? To mieliscie miec takie nazwisko. Nie. NIe warto bylo. Wygrali i tyle. Jak wygrali? Kto wygral? No kto i jak wygral? Tylko tyle. Ku rozwadze i przemysleniu. I tylko Janosik. Nic wiecej na tym forum. Nic poza tym.Imie czy nazwisko. A dalej? Bo ja nie oszalalam sie dowiem. I zawdzieczam to polskiemu KK. Naprawde. I to tyle. Dziekuje za uwage i do widzenia. Taka to jest historia. Imie i nazwisko. Tylko tyle. Dalej?gdzie tam i tyle. Zeby sie zgadzalo. wszystko:( pewwwnaosoba :(

Gość pewwwnaosoba
Jeszcze tylko tyle napisze co to jest Janosik? Sukces czy porazka. Czyj sukces? Czyja porazka? Tylko tyle. Polska i koniec. A ja nie jestem tylko tak zaszczuta. To jest poczatek i to wszystko. pewwnaosoba :(

Gość pewwwnaosoba
Jeszcze tylko dopisze SMETNIE, ze ale ja skonczylam w tej Polsce. I ogolnie ILE JA BYLAM WARTA. i wiecie mogli mi choc takie nazwisko dac. No i co to z tym zrobic? I tyle. I wiecie ja nie mam sily plakac. I ta paczka. Od Janosika. Ale wiecie jakiego - tego co wrozyl na nich wszystkich. Bo jakie bylo Podhale przed tym filmem. Siedzieli i wrozyli i przyjechali jacys z Hollywoodu, ze chcieliby tam zamieszkac ze oni stamtad sa ale moze nie to pokolenie i co tak siedza i nic nie robia. A oni -jak to nic nie robia.Dyc robia. Ale co? i tyle. I ten film jest bardzo prawdziwy i okrutny i co oni tam robili kiedys i co bylo dalej. Bo jak sie zapatruje na Janosika. Tak - to jest Polska dla swiata. Z tego filmu. Dobry Janosik ale troche okrutny? Tak? Okrutny? Ciekawe gdzie? Czy Janosik jest okrutny. A to tylko Janosik. A czy taki film i taki region mogl mnie tak zajechac? Ale tego juz nie napisze. Kiedys i nie na tym forum. Tu tyle wystarczy. To jest poziom kafe - Janosik a reszta to juz nie. chociaz? Ale to musialabym przemyslec. Stawiam na taka wartosc na kafe. Moze nie mam racji.Ale co innego? To prosze napisac. Pozdrawiam. pewwwnaosoba.

Gość pewwwnaosoba
I I wiecie jak to wygladalo? oni na Podhalu ich nie uznali bo nie mieli gor to nie ich. Ale oni chcieli cos robic, a tamci spelniali ich marzenia. Bo oni marzyli. I zdjecia krecili byle gdzie. Niektore skaly sa wielkosci pokoju w domu, mieszkanie. Jakies krasnoludkowe. I oni sie mieli przyznac do tych ludzi, aktorow ze zdjecia byle gdzie, koszty, nie? No i dopasowywali ich do ich marzen. I co bylo dalej? i CO TO MA WSPOLNEGO ZE MNA? A ja tam robie za kogos w tym filmie? Ale co? A gdzie indziej? W ilu ja filmach gram. Ja wam to wylicze kiedys. Ile rol ja mialam w zyciu. I jeszcze pewna osoba napisala wiersz Pani Sheakspeare. I z tego mi sie tez w glowie pokrecilo. Takie zycie mam. Tyle rol gralam. Kogo ja tam moge grac w tym Janosiku? I zobaczcie jak ja jestem cudem uratowana od KK w Polsce. Bo od kogo? Od KK w Polsce. Bo chyba nie ucieklabym z Rzeszowa po lokalnej podstawowce. Chociaz... nie wiadomo. No ale zawsze bylo - katechetka sie nalezy po maturze , nie? Z Rzeszowa. A ktos chcial? I czemu nie? I tego nie rozumieli i teraz wiecie to powinno byc juz jasne. A jest?I tyle :( Bo ja jestem ciagle smutna, a z czego ja sie mam cieszyc. pewwwnaosoba.

Gość pewwwnaosoba
Ja wam powiem ja bym tez Rzeszow skonczyla i wrocila do domu na studia blisko bo szkoda kasy. A zostawal KUL i Warszawa. 4 lata bym wytrzymala a co dalej? I wiecie dlaczego nie? i tyle. Przeciez ja mialam rodowod na szkole i moglo byc lepiej.Ale po co? I wiecie - bo ja chcialam wyjechac. Zapoznac sie z katolicyzmem waszym. Dlaczego nie? Ja mialam rodowod na szkole i tak bym sie nie dala, a moze chcieliby z tego katechetow po Rzeszowie. Bo ten Rzeszow byl taki slawny, ze tak zle tam. No to mnie tam mieli dac. Tyle im zostalo. A co zrobili? I rodowod na szkole zniszczono calkowicie i tyle. Wszystko. I wszystkim pasowaloby ode mnie, a mnie tam nic. I nawet tyle, zebym sie mogla wyniesc. I ja to pisze, zeby mi juz nikt nie udowadnial, ze ja chcialam byc w Polsce. Najwyzej pijana cos tam fulalalm od rzeczy. To wszystko. A reszta byla trzezwa? i tyle :( pewwwnaosoba :(