Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość PAMPERS czy HUGGIES

Jakie pampersy najlepsze dla noworodka?

Polecane posty

Gość PAMPERS czy HUGGIES

Hej tak jak w temacie jakie najlepsze pampersy tuż po porodzie? Pytam ponieważ to moja pierwsza ciąża i nie za bardzo się jeszcze orientuję :P Słyszałam, że dużo mam poleca huggisy zamiast pampersów, a Wy jak uważacie? Pytam bo teraz u mnie jest promocja na pampersy 150 szt za nie całe 80 zł wiec się opłaca, ale nie wiem czy brać już teraz i niech sobie spokojnie leżą czy czekać jeszcze...

Gość lopaq
U nas Huggiesy się nie sprawdziły, dużo sztywniejsze niż Pampersy są i przeciekały. Ja polecam szczególnie na początek Pampers Premium Care drogie, ale u nas super się sprawdzały, chłonne, delikatne, żadnych odparzeń.

Gość PAMPERS czy HUGGIES
dodam, że u mnie jest promocja na PAMPERS ACTIVE BABY 3midi 4-9kg

Gość PAMPERS czy HUGGIES
ktos jeszcze ?

Gość PAMPERS czy HUGGIES
a ten rozmiar na pierwsze dni nie bedzie za duzy ?bo poki jest promocja to mysle by kupic 2-3 paczki by pozniej nie latac i nie przeplacac.

Wg mnie rozmiar 3 będzie za duży dla noworodka, ale przeciez pampki to towar długoterminowy i uwierz mi, że się przydadzą - prędzej czy póxniej.

Gość przy synku, który ma obecnie
5 lat od początku używaliśmy Huggies Superflex (próby zmiany pieluch na inne wychwalane w tym Pampersy Sensitive kończyły się odparzeniem pupy:O) córeczka obecnie 14-iesięczna od urodzenia jest na Pampersach (przez pierwsze 2 miesiące używaliśmy białych - Sensitive, a potem już tylko Active Baby - zielonych;) inne jej nie pasują ;) chyba wszystko od malucha zależy więc warto sprawdzić, które będą najlepsze i przy tych pozostać;)

Gość lopaq
Na początek najlepiej new born, czy new baby, już nie pamiętam, jak się dokładnie z Pampers nazywają, ale większe też kup z promocji przydadzą się ;)

Póki nie wypróbujesz na własnym dziecku to niestety nie bedziesz wiedziała. Ja do szpitala kupiłam huggisy newborn, potem w domu miałam jedna paczkę pampersów i jedną paczkę happy- pisze oczywiście o rozmiarze "1". Musisz przetestowac i tyle. My przez jakis czas używaliśmy huggiesów, ale potem zaczęły mnie wkurzac bo przeciekały, pampersy używałam tylko jak były na promocji, wychwalane dady uczuliły, skończyliśmy na bella happy, u nas najlepiej sie sprawdzają, ale np. u kolezanki uczulały. Nie kupuj po prostu zapasów z jednego rodzaju, bo póki nie sprawdzisz to sie nie dowiesz.

Gość iustaa
huggisy są grubsze My przez miesiąc uzywalismy newborn pampers,póżniej 3 tyg 2 rozmiar a teraz już 3-ci. Pampers premium care -białe-są delikaniejsze ale mam wrażenie że i ciut większe od standardowych zielonych. Teraz kupiłam pomarańczowe pampersy i chyba są cieńsze od zielonych i perfumowane. W szpitalu natomiiast uzywali pieluszek Happy. Są delikatne. Nie wiem jak z chlonnością, ale na okolice pępuszka wydawały się lepsze niz pampersy.

Gość lopaq
Wiesz ja mam zdanie, że Pampersy to akurat najrzadziej uczulają, a już o tych białych Premium, to już w ogole nie słyszałam nic złego.

Gość PAMPERS czy HUGGIES
yhym czyli ryzyk fizyk. no nic ale te pampersy chyba warto kupic najwyzej beda na pozniej ;) a ogolnie przy kupnie na co zwracac uwage ?

Gość PAMPERS czy HUGGIES
masakra jak tak czytam wasze komenatrze newborn, sensitive, superflex,active baby zielone, pomaranczowe itd itd to czuje sie jakbym czytala jakas chinska ksiazke :D

Gość qqqqqqqqqq222
u nas huggisy przeciekały, do roku uzywalismy oryginalnych pampersow po roku tez oryginalnych ale pomaranczowych ktore sa tansze.

Gość lopaq
Jak się dzieciątko urodzi, to szybko załapiesz jakie są pieluchy ;)

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no mam taka nadzieje jak narazie jestem w 26 tyg, i tak za wczesnie na takie zakupy ale mysle nad zakupem tylko i wylacznie ze wzgledu na promocje

Gość ja na twoim miejscu
Nie robiłabym zapasów. Może sie okazać że uczulaja i ich nie będziesz używać.

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no to wtedy sie je sprzeda komus po znajomosci zaden problem chyba

Gość zamiast
pampers new baby super tak samo premium care tylko niesety drogie

Gość zamiast
huggies to była pomyłka. Ciągle przesikane dziecko i wszystko mokre

Gość zamiast
pampersy "3" są ciagle w promocji gdzieś więc nie ma co się napalać.

Gość happppppppppguuuuu
u nas na pampersy bylo uczulenie a huggiesy byly ok tyle ze sztywne wolala bym pampersa ale coz mala miala na nie uczulenie teraz ma 6 miesiecy i uzywamy pampersa uczulenie juz zniklo :-)

Gość lopaq
a to fakt że ciągle są w promocji pampersy szczególnie te większe, my ciągle z promocji kupujemy. chyba że mieszkasz w mniejszej miejscowości, wtedy gorzej.

Gość PAMPERS czy HUGGIES
a to tego nie wiedzialam ze co jakis czas sa w promocji nigdy na to uwagi nie zwracalam szczerze mowiac dopki w ciaze nie zaszlam

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no nie takie male miasto ponad 50 tys mieszkancow :D

Gość lopaq
w sensie że jak małe miasto, to mniej promocji, bo mniej sklepów ;)

Gość przy synku, który ma obecnie
na pieluchy dal dzieci promocje są cały czas ja kupuję tylko na promocji, bo po co przepłacać?;)

Gość PAMPERS czy HUGGIES
no dokladnie dlatego rzucila mi sie w oczy reklama z gazetki tesco :P