Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zxcv1234

Tabletki Antykoncepcyjne i brak okresu

Polecane posty

Gość zxcv1234

Witam, w styczniu urodziłam, i po około 8 tygodniach zaczęłam brać tabletki antykoncepcyjne, podczas brania tych tabletek cały czas krwawiłam( ale niewiele), zostały mi 3 tabletki których nie przyjełam bo postanowiłam ze odstawie tabletki bo i jeszcze przytyłam lekko, . (tabletki zaczełąm brać 16 marca, no i jak pisałam 3 nie przyjełam) i od tamtego czasu nie mam okresu, strasznie sie martwie, czy to normalne że jeszcze nie dostałam okresu ?

Gość ostatnio jak myślę
w osiem tygodni po porodzie miałas już normalny okres???

Tabletki zaczyna się przyjmować w pierwszym dniu miesiączki, a skoro po porodzie nie dostałaś jeszcze normalnej miesiączki, to mogło się tak zdarzyć, że mimo odstawienia pigułek, nie masz krwawienia. Najlepiej byłoby odczekać z tabletkami do normalnej miesiączki i dopiero zacząć je brać. Zrób test i czekaj.

Gość zxcv1234
tak i właśnie w 2gi dzien okresu(pierwszego po porodzie) zaczęłam brać tabletki , ale przerwałam branie bo chyba były niedostosowanie bo ciągle krwawiłam i lekko przytyłam.

Gość ostatnio jak myślę
rozumiem że najbliższy ginekolog jest 5 tysięcy km od ciebie.. Matka dzieciom i przerywa branie tabletek kiedy chce i spodziewa się, że wszystko będzie ok? Nie dość, że za szybko zaczęłaś je brac, bo w 8 tygodni po porodzie to normalnego okresu nie ma, to jeszcze na 3 tabletki przed końcem przestałaś je brac... to jest odpowiedzialne? Namieszałaś sobie nieźle w hormonach :( Do lekarza!!!

Gość zxcv1234
po pierwsze, skoro lekarz przepisał mi te tabletki to chyba nie za wcześnie:) po 2gie nie lekarz nie jest 5 tys km ode mnie, jestem już do niego umówiona, ale chciałam zapytać tutaj też, może ktoś miał podobną sytuację.