Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość modernbarossa

Jeszcze 5 miesiecy do porodu ! :D Termin na pazdziernik : )

Polecane posty

Gość tasia 600
Ja mam lozeczko,a na poczatek bede miala moses basket czyli taki koszyczek wiklinowy.Dokladnie to tzw.koszyczek Mojrzesza nie wiem czy w Polsce sa ,ale tu dosc popularne.Moderbarossa radze przed nastepnym usg napic sie szklaneczke coli lub slaba kawke,maluszek sie ozywi i bedzie wiecej krecil :) Wiem znajoma pila glukozade(taki napoj z duza zawartoscia cukru,ale ja tego nie pijam :) ) Nie wszystkie 3w1 wozki sa ciezkie ,owszem te typowo Polskie pewnie tak.

Gość modernbarossa
Tasia obys miala racje , i sorzystam z checia z Twojej propozycjii , a tak na ile przed badaniem nalezy wypic zeby zadzialalo ze ta powiem ? :p Bo slyszalam ze ja sie napije czegokolwiek przed usg to po prostu lepiej widac :) Slyszalam o tych koszyczkach ale nie napotkalam sie nigdzie na to jeszcze .

Gość tasia 600
No nie wiem tak gdzie 30 lub 40 min przed :)

Gość modernbarossa
heja dziewczyny :) U mnie wczoraj byla taka straszliwa burza i wydawalo sie ze sie orzezwi , rano oczywiscie bylo fajnie nawet osmiele sie powiedziec ze chlodno , ale teraz taki skwar i duchota znowu ze sie nie da zyc kompletnie. Jak sie czujecie ? U mnie dzis w miare tylko jakies paskudne chorobsko mnie bierze bo gardelo boli , ale staram sie elczy herbata z cytryna , niestety musi mi to wystarczyc :) ale no coz taka pogoda jest ze sie lapie paskudztwa rozne . Kurcze od dwoch dni czesto mi krew z nosa leci , ale nie ze ta ciuriem tylko czuje jakbym miala katar siakam nos a tu krew , nie wiem czy to za bardzo normalne :c

A dzisiaj jest tak zimno, że właściwie to ja czekam aż śnieg spadnie. Pozałatwiałam kilka rzeczy i teraz najważniejsze czyli zabieram się za swoje uzębienie. Dzisiaj mam wizytę i już się boję, co ten lekarz mi powie. Powiedzcie czy w ciąży nie ma przeciwwskazań do znieczulenia, bo bez tego nie usiąde nawet na fotel :D

Gość modernbarossa
Kataryna wlasnie sama czytalam o tym wiele , mysle ze nie ma przeciwskazan ta bynajmniej na internecie pisza , tylko musisz learzowi powiedziec ze jestes w ciazy , maja takie srodki wlasnie ze i ciezarne moga stosowac rowniez . Ale nie dziwie ci sie ze bez znieczulenia nie siadziesz , ja panicznie boje sie dentystow i musze sie zmobilizowac zeby pojsc tez ale jakos mam mega stres . A jak sie czujecie w taka pogode ? Jak dla mnie lepsza jest taka pogoda jak wieeje , ostatnio czuje sie sgtrasznie oslabiona ,czesto leje mi sie rew z nosa , ostatnia noc malo spalam a z rana brzuch mnie bolal az rozwarzalam czy do szpitala nie jechac ale napilam sie wody i mi przeszlo , zaczelam sie bac ze malemu cos sie stalo :c

Mnie też czasami brzuch pobolewa, ale wiem, że to nie chodzi o maluszka tylko coś z moim żołądkiem, jak się najem jak głupia, a później mam problem z wypróżnieniem, to i rewelacje żołądkowe się zaczynają :-o Tak też czytałam a propos tych znieczuleń, że nie ma przeciwwskazań. No nic, dzisiaj się okaże, więc na 17.30 proszę trzymać za mnie kciuki, żebym stomatologowi zębów nie powybijała, jak będzie bolało :D

Nie ma przeciwwskazań do znieczuleń, nie można tylko wyrywać zębów. A mój stan uzębienia po pierwszym dziecku jest tragiczny, ale jak wypadają mi plomby i robię jeden ząb po 3 razy, więc na kazdy wychodzi z 1800 zł za kanałowe, to już odpuściłam....poczekam i zrobię protezę :D A pogoda tragiczna, wyszłam tylko d samochodu, na zakupy i już zmarzłam brrr.....

Gość modernbarossa
U mnie za to duchota straszna dzisiaj jest , i padam , nie czuje sie przez to najlepiej , ale czasem mam taie spadki formy :) Moglaby sie ustabilizowac ta pogoda bo raz bardzo zimno , potem upaly , potem duchota i ta w kolko masakra jaas . Katarynka trzymamy kciui zeby nie bolalo , nie poturbuj dentysty za bardzo i daj znac jak poszlo : )

czesc dziwczynki powiem wam ja w pierwszej ciazy jadla mnostwo slodyczy i pilam hektolitry pepsi karmienie piersia tez bardzo zle wplywa na zeby i mialam tylko jeden zabek naprawiany nie bylo dziury tylko narazie ciemna plmka sie pojawila gdzies tam. we wrzesniu bylam u dentystki zabki zdrowe po 4 mscach znow poszlam bo juz bylam w tej ciazy i co sie okazalo ze mam juz na gorz do naprawy ubutek styczny miedzy dwoma zabkami i na dole taka sama sytuacja takze juz sie martwie jak beda wygladac moja zabki po tej ciazy

Gość gość
pisze tu co jakiś czas tylko nie chce mi się zalogowac i wam chce powiedzieć ze żeby w ciąży padają od niedoboru wapnia-najlepiej na to pic dużo mleka i jesc serow białych jogurtów naturalnych i twarogów:)

Gość tasia600
Hej dziewczyny wczoraj mialam spotkanie z moja polozna.Podala mi wyniki moich badan krwi.I hmmm nie byly ciekawe, a wlasciwie mialam wysoki poziom leukocytow i monocytow.Zalamalam sie :( Jeszcze byly tam badania z pierwszej ciazy i tam przed porodem mialam 15/mm³ a po porodzie 26/mm³.A norma to max 11/mm³.Boje sie troche ,ze sytuacja sie powtorzy po porodzie bo w danym momencie mam juz 14,3/mm³.Po ostatnim porodzie musialam zostac troche w szpitalu ,bo bylo to niebezpieczne ,ogolnie po porodzie mialam kiepskie wyniki i hemoglobiny i mniejsza ilosc erytrocytow i cala reszta.Dodam,ze normalnie nie mam problemow z krwia zawsze mialam perfekcyjne jak w ksiazce wyniki.

tasia - a co się wiążę z tak dużą liczbą leukocytów? Zatrzymają Cię w szpitalu czy będą kontrolować jakoś? Jest zimno, nie lubię takiej pogody... brrr

A propos zębów, to mam kilka do leczenie, ale i tak nie rozpoczęła nic wczoraj, bo ja mądrze nie byłam przygotowana na to finansowo. Myślałam, że jak idę państwowo, to ewentualnie 50zł mi wystarczy, a tu lipa i zonk. Zapisałam się na 6 czerwca i już mam nadzieję, że nie zaskoczy mnie nic.

Gość tasia600
Z tego co wiem ,to podwyzszone leukocyty w ciazy to czesto sie zdarza kobieta.Taki chyba urok mojej ciazy .Musze co jakis czas sprawdzac czy nie ma wiekszych zmian.W danym momencie nie jest jeszcze zle,ale zawsze mam obawy.Podwyzszony poziom moze jeszcze swiadczyc o jakims stanie zapalnym np.

hej dziewczyny...nie było mnie pare dni bo miałam urlop a w domu to wiecznie cos do roboty.Jestem bo badaniach prenatalnych,z dzidzia wszystko ok,kości,długości,obwody,parametry itp wszystko książkowo.Mała pozowała jak modelka do zdjęć.To coś niesamowitego w tym 3d widzieć dzidzi serce,kości kręgosłupa,nerki,żebra,płaty mózgowe...nie da sie tego opisać...Usg trwało 30 min a Natalia chyba sie juz troche znudziła i zmęczyła tym pozowaniem bo dwa razy ziewła w czasie badania,dalej juz jej nie męczyliśmy.Mój J sie śmiał bo ona to w nocy zaczyna brykać a tu ja Pani doktor koło południa wybudziła hehe pozdrawiam

No tak, ale w sumie jest pocieszenie, że podwyższają Ci się tylko w ciąży, a tak masz w granicach normy, bo gdyby było inaczej to ja już bym pewnie zaczęła latać po hematologach i onkologach :-o

różowa - cudownie, że wszystko jest ok :D mnie czeka takie usg dopiero za 3 tygodnie, bo mam nadzieję, że w 20 tygodniu spokojnie mogę już iść na to połówkowe? :)

z tego co sie orientuje to do 21 tygodnia trzeba iść...a następne w 30 tygodniu jeśli lekarz zaleca...mnie mój właśnie trochę póżno wysłał ale załapałam sie jeszcze w ostatniej chwili bo straszne kolejki są.W jednym by nie zdążyli bo dopiero za 2 tyg miałabym termin a w drugim mi się udało.Nie wiem jak tam u was z tym:-)

Gość tasia600
Tak mam porownanie ,bo w listopadzie chorowalam troszke i mialam badania robione i wtedy mialam 7.5 mm3 leukocytow.Wiec nawet jak na chorobe to mialam super.No ,ale w ciazy to masakre jakas mam choc nie narzekam ,bo wiem ,ze bywa gorzej. Ale i tak mi smutnawo troszke ,bo nie jest perfect. Po porodzie w dodatku stracilam duzo krwi mialam kleszczowy porod ,wiec mi jeszcze bardziej skoczylo.Mam nadzieje ,ze tym razem bedzie lepiej.Rozowa no to super ja mam usg na 14czerwca i juz sie nie moge doczekac .Mam zamiar oprocz meza jeszcze coreczke zabrac ,bo jest bardzo ciekawa.

mój też był ze mna,popłakał sie boroczek i po rękach mnie całował ze az mi głupio było przed lekarką,ale widziałam takie szczęście w jego oczach że potem sama sie popłakałam i tak oboje ryczeliśmy ze szczęścia hehe Co do twoich wyników tosia to lekarzem nie jestem,ale wiadomo ze teraz w ciąży cały organizm ulega zmianie i małe odchylenia od norm sie zdarzają..i tak jak piszesz czasami z zębów..

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , jakos zalatana jestem od kilku dni ciagle w ruchu , ciagle cos robie ale chyba tak mi dobrze . Moj Ksawery bryal w brzuszku calutenka noc i mialam ja zarwana przez to ale to cudne uczcuie jak ta sobie kopie mamusie nie zwazajac ze byla taka pozna godzina juz przeciez . W efekcie usnelam olo 4 a budziki sie rozdzwonily o 6 wiec żadam dzisiaj na twarz doslownie . Tasia a powiedz mi co grozi jak jest poziom leukocytow tak podwyzszony jak u ciebie ? kataryna mysle ze 20 tydzien to idealny moment na polowkowe , ja sama je mam 5 czerwca ,a le dowiedzialam sie ze szpital w ktorym bede rodzic nie robi juz tego badania ale lekarz mowi ze skoro bylam zapisana wczesniej to nie powinno byc zadnych problemow ale to sie okaze , najwyzej pojdziemy prywatnie bo tego badanie nie odpuszcze sobie . W poniedziale pedze na badanie na toksoplazmoze , dostalam na nie skierowanie na poprzedniej wizycie i musze je odbebnic , az mnie przeraza to ze bda we mnie znowu igle wbijac brr ... :D

Gość modernbarossa
czesc dziewczyny , jakos zalatana jestem od kilku dni ciagle w ruchu , ciagle cos robie ale chyba tak mi dobrze . Moj Ksawery bryal w brzuszku calutenka noc i mialam ja zarwana przez to ale to cudne uczcuie jak ta sobie kopie mamusie nie zwazajac ze byla taka pozna godzina juz przeciez . W efekcie usnelam olo 4 a budziki sie rozdzwonily o 6 wiec żadam dzisiaj na twarz doslownie . Tasia a powiedz mi co grozi jak jest poziom leukocytow tak podwyzszony jak u ciebie ? kataryna mysle ze 20 tydzien to idealny moment na polowkowe , ja sama je mam 5 czerwca ,a le dowiedzialam sie ze szpital w ktorym bede rodzic nie robi juz tego badania ale lekarz mowi ze skoro bylam zapisana wczesniej to nie powinno byc zadnych problemow ale to sie okaze , najwyzej pojdziemy prywatnie bo tego badanie nie odpuszcze sobie . W poniedziale pedze na badanie na toksoplazmoze , dostalam na nie skierowanie na poprzedniej wizycie i musze je odbebnic , az mnie przeraza to ze bda we mnie znowu igle wbijac brr ... :D

Gość modernbarossa

Gość modernbarossa

modernbarossa - ja też mam do odbębnienia jeszcze kilka badań, a tak mi się nie chcę, że masakra, no ale jak mus to mus. Grunt, żebym na kolejną wizytę je zrobiła, bo dostanę ochrzan :D

modernbarossa - ja też mam do odbębnienia jeszcze kilka badań, a tak mi się nie chcę, że masakra, no ale jak mus to mus. Grunt, żebym na kolejną wizytę je zrobiła, bo dostanę ochrzan :D