Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja__pytam__Was

jak obierac ugotowane jajko???

Polecane posty

Gość ja__pytam__Was

tak by razem ze skorupka nie odpadały kawałki jajka? łatwiej jak jajko jest jeszcze ciepłe czy juz zimne?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rghtrhtrgrtger
jak skorupka ciężko odchodzi od jajka znaczy że jajo jest nieświeże, nic nie poradzisz,

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja__pytam__Was
o kurczę, nie wiedziłam, że nieświeże :(

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość yeytyey
jest świeże! a nie nie świeże. ja obieram ciepłe po strumieniem zimnej wody.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość I love Kiki D
A właśnie nie- jak ze skorupką obierasz jajko to znaczy, że jest bardzo świeże. Im starsze jajko tym lepiej się obiera. Ale chyba faktycznie- nie ma rady

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rghtrhtrgrtger
haha serio w to uwierzyłaś? kobieto chyba z księżyca spadłaś :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Właśnie jak jajko jest świeże to się cieżko obiera. Im starsze tym lepiej się obiera. Ja gotuję zawsze z łyzką soli i w sumie pomaga trochę.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zuuummm
Ze świeżego jajka nie chce odchodzić skorupka :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Nie wiem ile w tym prawdy, ale słyszałam że właśnie świeże jajko ciężej się obiera. A po drugie podobno łatwiej obrać jak się je gotuje w osolonej wodzie. Ja w każdym razie zawsze obieram zanurzając jajko w zimnej wodzie i czasem ładnie skorupka odchodzi a czasem nie.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja__pytam__Was
to jak w koncu z tymi jajkami? :) heh skomplikowana sprawa

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxmakatka
i tu bym się nie zgodziła - właśnie bardzo świeże jajka, takie ledwo zebrane od kury bardzo ciężko się obiera; wiem bo mieliśmy kury i zawsze te najświeższe zostawialiśmy a zużywaliśmy te jak najstarsze - poza logiką robiliśmy też tak dlaeo żeby właśnie uniknąć problemów z obieraniem a to czy zimne czy ciepłe to chyba nie ma większego znaczenia - nie zauważyłam

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rozbija się skorupkę
od szerszej strony, jakby od podstawy i wtedy latwiej sie obiera no i plucze pod zimna woda, co za bzdury ze nieswieze:/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość rghtrhtrgrtger
zmysliłem bzdure że nieświeże a baba uwierzyła hahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość xxxmakatka
sól do wody do gotowania odaję żeby skorupka nie pękła podczas gotowania. Nie wiedziałam, że to pomaga w obieraniu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Ajajajajajjajajaj
Do wody łyżka soli i octu;) Bardzo dobrze się obiera wtedy:) A ciężko obiera się ŚWIEŻE jajco;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość słonko___mami
łatwiej sie obiera jeszcze cieple jajko

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bcbcnnxnx
Nie ma to jak zacząć provo i patrzeć ile idiotek się na nie łapie i o dziwo piszą, oj piszą jak jeden mąż .......a raczej jak stado ....baranów :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość fdsfs
jajko gorzej sie obiera jak ejst SIWERZE im satrsze tym lepiejsie obiera a lepiej sie obiera jak dozucisz do gotowanej wody ok 4 lyzki soli

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakieś dziwne rzeczy piszecie
gotować nie dłużej niż 10 min, bo potem źle się obiera. Dobrze wystudzić zaraz potem i skorupka odchodzi bardzo dobrze

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jakieś dziwne rzeczy piszecie
a sól do gotowania dodaje się po to, żeby podczas gotowania nie pękło

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×