Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

E.Kropiewnicka

niemowlęciu podaje się witamine D3 +K tylko do 3 miesiąca?

Polecane posty

Gość zamiast
potem k już nie jest potrzebna i suplementuje się tylko d3 jeśli karmisz piersią

Gość iustaaa
karmie piersią ale dokarmiam mm i po 2-gim miesiącu lekarka kazała odstawic wit K.

czyli roznie musialyscie podawac, ale slyszalam ze jak sie przestaje karmic piersia i przechodzi na butelke to tak samo zalecaja podawac witamine D3. wiec do pediatra to inne zalecenie chyba. u mnie to na odwrot do 3 miesiaca musze podawac bobik dk a po 3 miesiacu mam zmienic na sama witamine d, ale jeszcze nie wiem jak to bedzie gdy wlasnie przejde na butelke, bo raczej sama nie chce ryzykowac

Gość bueheheheheheheeh
Powinno się podawać witaminę d do 18 roku życia, nie wiem na piersi ile czasu d+k bo my na mm od początku. Więc i tak i tak musisz podawać d3, a lekarz na pewno Ci powie, kiedy d+k zamienić na d

Gość Eeeeeeuooip
Znowu witamina d? Ja pieprze, to jakis nowy rodzaj trolingu????????

Gość ja tego nie jem
Autorko a ty potrafisz czytac,bo chyba nie bardzo :O jasno Ci tu wszyscy napisali: tylko z k się rezygnuje, d3 się podaje.

Gość oallaaalalalala
bezwzgledu na to czy karmisz piersia czy nie dawaj wit d ciagle do roku a nawet do 3r z w naszym klimacie to i dorosli powinni brac , nie zaszkodzi

Gość podaje się dłużej..
Mój mały lada moment kończy 4 miesiące, w poniedziałek byliśmy u lekarza, pytałam o to, bo witaminki mi się kończyły.. mówiła, że oczywiście dalej podawać.. Karmię mm, więc podaję tylko D. (wcześniej, przy karmieniu piersią D i K)

Gość kokorokkko
wit D podaje się do 2 roku życia do momentu zrośnięcia się ciemiączka.

Gość kokorokkko
a K to nie wiem

oj czepiacie sie, nie ma ludzi nieomylnych. hmm a czasem witaminy D nie ma w mleku modyfikowanym? wydaje mi sie ze jest