Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Jak go zostawić?

Jak zostawić faceta bez pieniędzy?

Polecane posty

Gość Jak go zostawić?
Dziękuję za porady, ale chyba nie czytacie tego co napisałam tutaj w postach:) NIE MAM SLUBU więc nie ma mowy o separacji. Co do domu samotnej matki to jak dzwoniłam, powiedziano mi że przyjmują mamy z dziećmi do roku czasu. To nie jest tak że ja nic nie robię. Znalazłam darmowego psychologa i prawnika. Moja mama nie mieszka w mieście, jeśli tam zamieszkam nie mam szans na mieszkanie socjalne. W mieście mieszkam dopiero 3 lata z meldunkiem, a muszę 5 lat aby starać się o mieszkanie. Ja już w różne miejsca dzwoniłam. W opiece dostane tylko rodzinne, jako samotnej matce nic mi się nie należy bo ojciec dziecka żyje, mogę jedynie założyć alimenty na drugie dziecko. Napisałam że mam alimenty WYROK! na pierwsze dziecko. Proszę czytajcie to co piszę, bo nie chce ciągle prostować. Jeśli powiem że się rozstajemy będę musiała się wyprowadzić, on po złości nie pozwoli mi tu mieszkać. PS: Kolego który pytasz mnie o szczegóły, bardzo proszę abyś czytał te "szczegóły" dokładnie bo doradzasz mi opcje które nie mają prawa bytu. Napisałam że nie mam ślubu, ty mi każesz separacje robić i tp przykłady do tego.

Gość Jak go zostawić?
Jeszcze raz napisze NIE MAM RODZINY! mam tylko mamę w Polsce.

Gość bardzo dobra ciotka
Rok czasu w domu samotnej matki to sporo - w tym czasie poznasz ludzi, którzy pomoga znaleźć pracę. Za niepłacących tatusiów płaci Fundusz Alimentacyjny, a potem ściąga od tatusia. Jeżeli uważasz, że alimenty na dwoje dzieci,choćby i po 300 zł to mało, to... nic nie rób :)

Gość taki sobie zwykły facet
Nie wiem w jakim mieście mieszkasz,ja na twoim miejscu udałbym się do burmistrza tego miasta ,do kogoś na wysokim stołku.Musisz zgłosić sprawę do mopsu,wytłumacz jaką masz sytuację i że chcesz ubiegać się o mieszkanie socjalne z odzysku,tzn do remontu.Łatwiej jest je uzyskać,są przypadki że nie potrzeba okresu oczekiwania,jeżeli chcesz mieszkanie do remontu to masz na to szansę.Nie wiem jak wygląda sprawa obecnie zasiłku dla matki samotnie wychowującej dzieci,nie masz ślubu,jak by ci się udało załatwić takie mieszkanie to masz szansę na zasiłek.Pamiętaj jak zgłosisz się do mopsu to mops nie może odmówić ci pomocy,jak powiedzą że nie mogą albo nie mają funduszy ,to domagaj się odmowy na piśmie.Mops ma obowiązek pomocy w rozwiązaniu takiej sytuacji.jEŻELI OJCIEC TWOICH DZIECI PRACUJE LEGALNIE,to jak możesz skseruj jego umowę o pracę,załóż sprawę o alimenty tylko zaznacz że prosisz o wydanie wyroku zaocznego tzn nawet jak on się nie stawi to sąd powinien zasądzić alimenty.

Gość taki sobie zwykły facet
nie bardzo zrozumiałem ale mieszkanie jest wynajmowane?jeśli tak to jest możliwośc przepisania umowy najmu jeżeli właściciel jest ludzkim człowiekiem.

Gość Jak go zostawić?
I znowu źle odczytane odpowiedzi :) napisałam że przyjmują matki z dzieckiem jeśli dziecko nie przekracza roku! Na temat alimentów że nie chce nic nie napisałam, spytałam na ile mogę liczyć aby realnie kwotę wpisać. Co do mieszkania też napisałam że jest to kwaterunkowe, było socjalne ale administracja podpisała umowę najmu i już nie jest socjalne a kwaterunek.

Gość adibi
ja nie rozumiem jednego. on co jakis czas przyjezdza...wpuszczasz go w ogole do domu, pozwalasz na normalne zycie jesli zostawia was bez pieniedzy? czyli co? pracuje za granica, nic nie przywozi, nie przysyla i w najlepsze przyjazdza do zony, ktora sama wszystko robi, placi...nie kumam... nawet jak ni ejestescie malzenstwem to przysluguja ci alimenty na dziecko, tym bardziej ze nie mieszkacie razem... ja chyba jednak na twoim miejscu przynajmniej czasowo wyprowadzilabym sie do mamy. dostaniesz alimenty plus twoja kasa to jakos staniesz na nogi. w tym czasie szukaj pracy gdzies blisko mamy, albo taniego mieszkania i pracy. alimenty plus pensja to juz powinno byc lepiej

Gość gigi gigi
przed chwila pisałaś że mieszkanie jest jego - teraz, że kwaterunkowe - zdecyduj się!

Gość gigi gigi
w Polsce to faceci zostawiają kobiety z dziećmi bez pieniędzy - niestety nic sie nie da zrobić! jedyny sposób - trzeba zmienić prawo