Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Pytająca+mama

Ile macie alimentów na dziecko od tatusia pracującego w UK?

Polecane posty

Gość Pytająca+mama

Z góry dziękuję za odpowiedzi.

Gość ililili
a ja miałam nieprzyjemność poznać takiego jednego gnoja (celowo nie piszę mężczyzny) który nie dość, że na dziecko do Polski nie wysyłał, to jeszcze w UK brał na to dziecko zasiłki, o czym nikt w Polsce nie wiedział

Gość Pytająca+mama
ililili czyżbyś poznała mojego byłego męża?

Gość Pytająca+mama
Naprawdę nikt mi nie odpowie?

Gość ja mam od bylego
500 zl, pracuje w uk prawie za najnizsza

Gość czujesz sie silniejsza
chuj ci do tego, do roboty zapierdalaj:o

Gość Pytająca+mama
,,ch*j ci do tego, do roboty zapie**alaj" O mnie się nie martw. Ja na siebie zarabiam.

Gość ctgxgj
1000 na jedno dziecko

Gość Pytająca+mama
,ja mam od bylego 500 zl, pracuje w uk prawie za najnizsza ctgxgj 1000 na jedno dziecko" Dziękuję za odpowiedzi. W jakim wieku są Wasze dzieci? Ja utrzymuję 17-letnie dziecko. Pytam , bo nie wiem jakiej kwoty się domagać, ale też nie chcę ,,Bóg wie ile". Ile tam wynosi najniższe wynagrodzenie?

Gość musisz szczerze
wszysto zalezy od tego ile zarabia , jakie ponosi koszty , mieszkanie , samochod , ubezpieczenia , energia i masa innych rzeczy i ile mu zostaje . ja wiem ,ze jak sie slyszy pensje w UK to sie wydaja bardzo duze , ale rownie drogie jest zycie . On mieszka sam czy w jakims pokoju z innymi ludzmi na chacie ?

Gość Pytająca+mama
musisz szczerze Tego ile zarabia to nie wiem. Mieszka z konkubiną od ok 6 lat w UK. Z relacji jego rodziny żyje na wysokim poziomie i gdy dowiedzieli się,że nic mi nie płaci na dziecko byli w szoku. Jak to powiedział jego brat to wstyd, bo dzieci tej konkubiny (dorosłe) i wnuki jeżdżą do nich, goszczą ich kilka razy w roku, a własne dziecko olał.

Gość ja mam od bylego
najnizsza krajowa to 6.19 wiec za 40h wychodzi na tydzien okolo 200 funtow, jakis dojazd do pracy,wynajecie pokoju to obecnie koszt ok.90 funtow tyg., mieszkanie jednopokojowe to jakies 400-450 miesiecznie plus rachunki (obowiazkowo ok.100 funtow councilu miesiecznie, woda,prad gaz to razem okolo 50-100 f.miesiecznie- czyli samych rachunkow jest prawie 150-200 funtow.), zycie jest coraz drozsze..jedzenie dla jednej osoby to jakies 30 funtow na tydz.jak ktos je w miare niewymyslnie, ubezpieczenie auta to koszt 30-130 funtow miesiecznie w zaleznosci od wieku kierowcy, auta i czasu posiadania prawa jazdy(plus okolo 100 funtow na pol roku podatku drogowego i 30 na rok za pozwolenie parkowanie przy ulicy)

Gość ja mam od bylego
mysle ze mozesz sie postarac o 800 zl, i jakies 600 napewno dostaniesz

Gość Pytająca+mama
ja mam od bylego To może inaczej : o ile występować w sytuacji , gdy koszt utrzymania dziecka, jaki ja dotychczas ponosiłam to 1200-1500 zł.Przy czym on z dzieckiem nie utrzymuje kontaktu nawet sporadycznego w formie kartki na święta, czy urodziny.

Gość ja mam od bylego
zwazajac na to ze mieszka z konkubina i zalozmy ze ponosz oplaty po polowie to mysle ze mozesz probowac starac sie o 1200, przy czym nie zawyzaj niczego, zaznacz ze facet nie utrzymuje zadnego kontaktu z dzieckiem..i ze nie chodzi ci o ukaranie go za to a o to by twoje dziecko zyjo w godnych warunkach, ze skoro nie chce uczestniczyc w jakikolwiek sposob w jego zyciu to niech chociaz zapewni mu jakies bytowe warunki. Mysle ze 1200 i tak nie dostaniesz ale bedzie z czego zejsc prznajmniej.

Gość ja mam od bylego
dziecko ma 17 lat i do tej pory nie dostawalas alimentow? jesli tak to mozesz wnioskowac o splate do 3 lat wstecz..

Gość ja mam od bylego
dodam ze ja dostaje 500 bo moj byly ma jeszcze 2 dzieci z dwoma roznymi kobietami..

Gość Pytająca+mama
Dziękuję za odpowiedz, jak dostanę 800 to też narzekać nie będę, bo będzie to mniej więcej po połowie, czyli wg mnie uczciwie. Nie mam co zawyżać , bo sama edukacja mnie dużo kosztuje. Ze względu na zalecenia (dziecko ze stopniem niepełnosprawności) kształcę je w prywatnych placówkach.

Gość ja mam od bylego
mysle ze powinnas to zaznaczyc o tej niepelnosprawnosci..i te 800 powinnas dostac, a czy ojciec dziecka nigdy ci nie placil..czy jak?

Gość Pytająca+mama
Kiedyś jak był w PL to Komornik czasem wyrwał 100-200zł, bo wyrok na 300zł to mam od ponad 15 lat. Nie przywiązywałam do tego wagi, bo dobrze zarabiałam. Niestety moja sytuacja się zmieniła i muszę coś zrobić, bo nie dam rady.Chyba,że kosztem dziecka, bo na studia już nie pójdzie i teraz z LO będzie musiała się przenieść do zawodówki.

Gość ja mam od bylego
a dlaczego nie zaangazujesz komornika miedzynarodowego? potrwa to z rok ale w anglii skrupulatnie dobieraja sie do tylka alimenciarzy, a jak nie to zglos do prokuratury o sciganie z urzedu..zaraz sie nim zajmia

Gość oninkanka
Pytająca+mama z tego co napisalas to chcesz zeby wysokos alimetow zalezala od wysokosci zarabkow eksa a nie od rzeczywistych kosztow utrzymania dziecka..

Gość Pytająca+mama
,,ja mam od bylego dodam ze ja dostaje 500 bo moj byly ma jeszcze 2 dzieci z dwoma roznymi kobietami.." On szans na dziecko z tą kobietą raczej nie ma, bo ona ma jakieś 50 lat, więc raczej wspólnego nie będą mieć.Związał się ze starszą od siebie. Mamy rozwód, więc to nie moja sprawa.Niech sobie układa życie jak chce.

Gość ja mam od bylego
oczywiscie ze nie twoja, jestescie po rozwodzie ale skoro dziecko ma w dupie to mogly miec chociaz krzte przyzwoitosci i chociaz placic na syna

Gość Pytająca+mama
,,oninkanka Pytająca+mama z tego co napisalas to chcesz zeby wysokos alimetow zalezala od wysokosci zarabkow eksa a nie od rzeczywistych kosztow utrzymania dziecka.." Tak jak wyżej napisałam,chciałabym połowę kosztów utrzymania. Jednak nie wiem, czy go będzie stać, bo nie mam pojęcia ile kosztuje życie w UK i ile zarabia. Wolałabym, aby sam się określił z kwotą i tego się trzymał, ale on nie chce, chce aby było tak jak teraz, czyli nic nie płacić. A tak już nie będzie.

Gość ja mam od bylego
skoro glupic 300 zl placic nie chce naprawde nawet jesli dasz o podwyzke to dalej to oleje..szczerze ci radze zglos do prokuratury beda go sciagac miedzynarodowym listem gonczym i sie facet zdziwi jak ktoregos dnia go deportuja..a do tego zglos sprawe do komornika miedzynarodowego (hyb do 3 lat wstecz mozesz sie ubiegac o zalegle alimenty) troche to potrwa ale wkoncu dostaniesz, skoro facet nie chce po dobroci

Gość Pytająca+mama
ja mam od bylego On rozwiódł się również z dzieckiem. Decyzja o dziecku była wspólna (dziecko z małżeństwa). Potem go to przerosło i ok stał się wolny. Ale chyba nie do końca zdawał sobie sprawę,że ojcem zostaje się na całe życie.

Gość ja mam od bylego
przykre to stasznie, jak syn sie z tym czuje? serce by mi pekalo ze moje dziecko wie ze ojciec go nie kocha.tym bardziej nie powinnas miec skrupolow.. skoro twoj byly maz zapomnial ze dziecko to odpowiedzialnosc chociazby finansowa

Gość Pytająca+mama
Ale go nie trzeba szukać, bo ja znam jego adres. Chcę zrobić najpierw podwyżkę i wtedy wysłać komplet dokumentów tam, aby tam były ściągane.

Gość wiśnióweczka
Działaj szybciutko, tak jak dziewczyny radzą i koniecznie egzekwuj wstecz, ile się da. Tu nie chodzi o Ciebie, ale o Wasze dziecko, które musi się wykształcić i godnie żyć. Myślę, że 1000zł powinnaś dostać, ale jeżeli masz problem z alimentami od lat to może faktycznie trzeba to załatwić inaczej..,