Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomozcie rozwiazac problem

jak sie zachowa mezczyzna, ktoremu kobieta odmowi oswiadczyn ?

Polecane posty

Gość pomozcie rozwiazac problem

co bedzie czul? co zrobi?

To zależy jak mu odmówisz... ja mojemu odmawiałam ok. 7 razy... za chwilę napiszę, idę nastawić wodę, bo mnie gardło boli

Gość ClaireClaire
Hmm...jeśli powiesz stanowczo,że "Nie i koniec" to pewnie będzie mu przykro, ale jeśli po prostu nie jesteś jeszcze gotowa na ślub i mu to wyjaśnisz- wtedy może jakoś to zrozumie.

No więc podstawową sprawą jest chyba dlaczego i jak mu odmawiasz. Jeśli dawałaś mu do zrozumienia, że chcesz wyjść za mąż, a później się np. poróżniliście, on przyszedł z pierścionkiem, a Ty mu odmówiłaś z czystej złośliwości i focha, to może się obrazić i zerwać znajomość. Podobnie - jeśli Cię zaskoczył, bo nie rozmawialiście (cóż za nierozwaga) o ślubie, a on ośmieszył się przed kumplami. My nie planowaliśmy ślubu, oboje, ale później on zmienił zdanie i totalnie mnie zaskoczył. Poczułam się nawet urażona, bo nie taka była umowa. Ale opanowałam się i powiedziałam "kocham Cię, ale umawialiśmy się, że nie bierzemy ślubu i moje stanowisko jest niezmienne". On powiedział, że w takim razie pierścionek to prezent. Później było podobnie, ale wiedziałam, że jest smutny. Rozmawialiśmy o tym i on miał swoje racje i ja swoje. Inne. Aż w końcu za którymś razem postanowiłam, że zrobię to dla niego. Wiesz dla faceta oświadczyny to stres, więc jeśli chcesz odmówić, zrób to z klasą i uargumentuj.

Czarna - no proszę, to nie tylko ja taka jestem. Co prawda ja odmówiłam raz, ale w podobnych okolicznościach :)