Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość smutna_ciężarna

piłam i paliłam we wczesnej ciąży

Polecane posty

Gość smutna_ciężarna

o ciąży dowiedziałam sie w 5 tygodniu... Przez ten czas piłam strasznie dużo (drinki, piwa, czysta wódka) oraz papieros za papierosem. Był to czas że dużo imprezowałam, albo wychodziłam na piwo ze znajomymi. Czy mogło to zaszkodzić dziecku?? Jestem teraz w 9 tc . Nie pije, nie pale ale strasznie sie boje że nieświadomie skrzywdziłam dziecko. Dodam ze mam 20 lat, cieszę się z dziecka , jestem już kilka lat z obecnym partnerem.

na tym etapie do dziecka nic nie dociera nie zamartwiaj się

Gość nie martw sieeee
kobiety o ciazy dowiaduja sie mniejwiecej w 5-6 tygodniu ja dowuedzialam sie w 9 tez pilam i palilam ale jak wyszly dwie kreseczki juz przestalam pic i palic wazne zebys teraz juz nie pila i nie palila....

Gość nic mu nie będzie
:D gratulacje

Gość spytaj tam gdzie
nie martw sie na pewno bedzie dobrze.wiekszosc kobiet dowiaduje sie o ciazy dosc pozno.ja tez balowałam i w 8 tyg wiedzialam,ze bede mama.wszystko bylo ok.oczywiscie kiedy tylko sie dowiedziałam skonczyłam z drinusiami,a fajek nie pale wiec spoko.dzis mam synusia

Gość smutna_ciężarna
mam nadzieję że tak jest... Niestety ciąża jest zagrożona (miałam plamienia) martwie się ze to przez moje imprezowanie...

Gość smutna_ciężarna
ciesze się ze tak mówicie :) jak tylko zobaczyłam II od razu fajki poszły na bok i ani razu nie zapaliłam! mimo że paliłam od 3 lat bez przerwy.

Gość nie martw sieeee
teraz wazne zebys dbala o siebie i bobaska i sie nie przemeczala jak ciaza jest zagrozona a plamienie konsultowalas z lekarzem co powiedzial ???

Gość ja tez bym zlozyla
ja tez pilam, chociaz mniej niz Ty :P i palilam do czasu testu w 6tyg od ostatniego okresu, syn jest zdrowy, wazne zebys teraz o Was dbala i tez plamilam jakos w 7 i 9tc, ale nie laczylabym tego z wczesniejszym paleniem

Gość iustaa
ponoć 21 dni od zapłodnienia, czyli do ok 5 tc, zarodek jest samowystarczalny, więc się nie przejmuj

Ja przez calą ciaże (bylam raz) z 7-8 razy wypilam sobie lampke wina czy 1 piwko gdy byly upaly, tak wiec mysle ze czlowiek jesli sporadycznie wypile odorbine alkoholu w ilosci 1 lampka wina czy jedno piwko na miesiąc- dwa -trzy to nic nie zaszkodzi

Gość ChcacaBycMama26
Moja koleżanka niedawno się dowiedziała a była już w 3miesiącu przez te tygodnie piła paliła akurat było sporo imprez z poprzednim dzieckiem też kilka tygodni piła paliła i dziecko zdrowe :)

Gość smutna_ciężarna
Jaga bez baby wybacz ale dla mnie to nie do pomyslenia zeby pić alkohol wiedząc że jest się w ciąży... Ja zrezygnowałam nawet z kawy. Dziękuję dziewczyny za odpowiedzi :)

pisalam w podbnym temacie ,dziecko bez uszcerbku zdrowia, pulpecik,muskularna i duza baba zawsze byla i jest .

Gość 780adnsan
racja

Gość demelza
nie zamatwiaj się bo przede wszystkim stres jest szkodliwy ;* moja mama też piła zanim się dowiedziała, bo ja byłam taką niespodzianką :D i nic mi nie jest powiem że nawet niegłupia jestem :D teraz juz nic nie zrobisz nie panikuj, jak juz wiesz to gratulacje dbaj o siebie i szczesliwego rozwiązania ;*

Gość smutna_ciężarna
ciesze sie że masz zdrową córkę :) ale zawsze jest ryzyko że alkohol może zaszkodzić

Gość smutna_ciężarna
demelza dziękuję :) teraz dbam o siebie :)

Gość no no ...
Pytająca z ciekawości- mój mąż i jego brat maja astmę przez to ze teściówka duzooo paliła w ciąży. Bratwa męża (następna głupia pipa ) paliła cała ciąże i dziecko urodziła sie małe i do skończenia 1 roku była 3 razy chora na zapalnie płuc.

Gość fjkoi
jaga ty jestes chora? jakmozna pic w ciazy%??? poza tym stwierdzenie, ze nic jej nei jest moze byc ok gy bedzie miala 30-40 lat... bo np w szkole dziecko moze miec problemy itd...

Gość czaczacza
Moja bratowa jest w 5. miesiącu i czasem popija wino, ale najgorsze jest to, że cały czas pali papierosy. W jej rodzinie każdy pali, w mojej nikt, dlatego na tym polu dochodzi między nami do scysji. Nie dociera do niej, że to szkodliwe. Boję się o mojego przyszłego chrześniaka.