Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gfhgjghjhkjk

Dziewczyny z czym u was w domu podaje się sałatę?

Polecane posty

Gość gfhgjghjhkjk

Czym polewacie sałatę, np. masłową? Śmietaną zmieszaną z cukrem? Jak to wygląda w waszych domach?

cukier do sałaty? a fuj!!! ze śmietaną, jogurtem, albo mieszanką śmietany, przypraw i serów, z oliwą, z cytryną, octem

Gość z cukrem jak najbardziej
i smietanka do tego, oczywiście też na chlebek, do słatki, róznie

Gość Kiki D
U mnie sałatę płucze się w zimnej wodzie i zostawia na jakiś czas w niej, lekko soląc. Później zalewa się śmietaną albo jogurtem. Można posypać szczypiorkiem

Gość ona3333
Ja robię mizerię - ze śmietaną , lub jako sałatkę grecką z oliwką i sosem A cukier do śmietany i sałaty- moja teściowa tak robi i dla mnie jest nie do zjedzenia :P

Gość hdjuy
do małego kubeczka smietany płaska łyzeczka cukru i pół łyzeczki soli ale tez płaskiej plus szczypiorek to mieszam z sałata...mniamiii

Gość mieszkam z rodzicami
ja do maśłowej dodaje smietanę lub jogurt naturalny, do tego szczypiorek i rzodkiewka, sól, pieprz...cukru do sałaty nie radze dodawać. No i robie rózne sałatki tak jak z innych sałat np. lodowej.

Gość owszem, owszem, cukier
cukier + jogurt + szczypta soli + odrobina soku z cytryny

Gość faustynaa
masłową z oliwą i przyprawami oraz cebulką czerwoną zieloną sałatę ze smietaną z octem i cukrem

ja czasem oliwą z oliwek z jakimiś przyprawami do sosów:)

Gość kkkkkkkkkkkk
ja roznie podaje. njczesciej z oliwa albo olejem lnianym,do tego ocet balsamiczny,troche cukru,sol,pieprz przyprawy. Do tego obowiazkowo oliwki,ser kozi albo mozzarella,czasem ze zwyklym tartym serem. A warzywa wrzucam jakie mam:ogorek,pomidor,cebule. Czasem posypuje calosc pestkami dyni,slonecznika itd.

u nas też króluje sałata ze śmietaną i cukrem + szczypior ;P Nie zjem sałaty ze śmietaną bez cukru :P W sumie fajnie poczytac jak to w kazdym domu/regionie inaczej :)

Gość olk
ja tez dodaje troszkę cukru .

Gość kedjodejhdeh;de
Ja czasem rwę umyte liście sałaty na mniejsze kawałki, zalewam jogurtem naturalnym , dodaję troszkę cukru i mam szybką, prostą przekąskę dietetyczną :P

Gość zonaKraka
U nas tylko z drobno pokrojonymi pomidorami i sosem z octu winnego i oliwy z oliwek.

Gość rgrf
O: ja tez daje troche cukru do smietany i przyprawy. bez tego jest po prostu kwasne

Gość Się wtrącę
Podaję na dwa sposoby - oliwa z oliwek, ocet, do tego pomidory,zioła, albo gdy ma to być główny i jedyny posiłek to więcej składników: kukurydza, jajka, tuńczyk, albo kurczak czy szynka, - tradycyjnie czyli śmietana, cukier, ocet - jeśli ma być zdrowo to śmietanę zastępuję jogurtem dwie wersje bardzo dobre :)

Gość powiedziala co wiedziala
sory,ale co to jest salata maslowa bo pierwsze slysze :P To ta zwykla taka? Ja salate polewam jogurtem greckim z odrobina soli,abo jak robie salatke z pomidorami salata i ogorkiem to robie sos z oliwy,cytryny i ze swiezych albo suszonych ziol.

Gość gfhgjghjhkjk
Nie śmiejcie się z tego cukru, bo w niektórych domach naprawdę się tak robi. Ba! U mojego kolegi w domu tą samą mieszanką śmietany z cukrem, jak do polewania mizerii i sałaty, polewa się tłuczone ziemniaki i robi coś w rodzaju puree. Sama byłam zaskoczona jak to zobaczyłam, ale trzeba przyznać, że pyszne.

U mnie w domu rodzinnym były dwie wersje ze śmietaną: na słodko (z domu mojego taty) i na słono (z domu mojej mamy). Rodzina podzielona, część woli na słodko, część na słono.

my jemy prawie wyłącznie sałatę lodową. Jest idealna nawet bez żadnych dodatków :) Przeważnie jemy w kanapkach. czasem pozwalamy sobie na małe szaleństwo - przyprawiona octem, solą, pieprzem, polana skwarkami boczku ;P

U nas w domu rodzinnym (zarówno u mnie, jak i u męża) podaje się ze śmietaną i z cukrem, ale ja wolę zamienić śmietanę jogurtem.

Gość fobia z nieba
U mnie sol oliwa i ocet winny. Albo sol i musztarda z octem balsamicznym. W domu rodzicow jogurt lub smietana - na slono.

u nas właśnie śmietana z cukrem, lub sos winegret, lub z cytryną, lub z octem balsamicznym i słonecznikiem, lub z jogurtem i szczypiorkiem :)

Gość y6yu65666
uwielbiam sałatę ze śmietaną i cukrem do ziemniaków, mniiiiiiam!

Gość ula której znowu ukradli nick
śmietana i cukier :) tak w wersji obiadowej , poza tym z różnymi sosami ,polecam jogurtowy własny twór : bazylia oregano 2-5 ząbków czosnku przepuszczonych przez praskę pieprz świeżo zmielony mały jogurt obojętnie jaki ,fajny jest grecki) sól wg uznania (ja nie daje) mieszamy ,odstawiamy żeby przeszło i za 30 min super ostry sosik , extra też do zapiekanek czy pizzy

Gość aśka z gdańska
jak mój maz zrobil z ocet to mało się nie pohaftowałam, jak wy to możecie jesc:D ja tylko ze smietana lub jogurtem i BEZ CUKRU, masakra, co wy ludzie jjeta:D