Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

Gość apsique!
a wandalizm zawsze byl i jest, skierowany nie tylko na obiekty religijne, ale rowniez i te. typu prymityw anty-katol bedzie napadal na ksiezy, a prymityw-katol na pedalow.

Ja jestem katolikiem i jestem tolerancyjny:) Podobnie jak moja rodzina🖐️

Gość BabaJagoa
Nigdzie nie należę. Jestem wolnym człowiekiem. Ty wlasnie dałeś popis swojej "tolerancji" . Żenada.

Gość baranekk..
nie bądż naiwna i nie wierz za bardzo tym , którzy piszą z 'idei ' na tematach antykk zresztą sama widzisz , że już pojawili się aktywiści- prowokatorzy kafeteryjni - oni zawsze przybywają , jak coś się dzieje i nie dyskutują na tematy religijne , ponieważ nie maja zielonego pojęcia o czymś takim :D

Gość Marshal..
Kiedy spalono w Polsce kościół?

Gość JAgoda ma już
Jesteś katolikiem (przez małe k), a sam odnosisz się z pogardą do innych osób i od razu zaczynasz atakować. Świątynie świetę (nie tylko koścoiły) są niszczone, podpalane na całym świecie. Każda grupa społeczna która przynależy do jakiejś religii jest narażona na nienawiść i dyskryminacje. Żalosne twoje zchowanie.

Gość JAgoda ma już
/

Niedlugo pielgrzymka wiernych Radia Maryja na Jasnej Gorze i tam pokazemy nasza sile i znow bedzie na pol miliona jak co roku w Czestochowie:)

Gość Widze ze a tej stronce
do której podałeś link: jest osobna zakładka Smoleńsk. I już wszystko jasne:)

Gość za czasów komun terz poniewie
i szykanowana katoliów a kazdy kapłan miał swojego anioła struza w postaci agenta SB

Gość maczka
z zatwardziałymi katolikami się nie dysktutuje katolik to stan umyłsu. ja nic do nich nie mam byle tylko z daleka ode mnie ze swoimi wymyslami!

Gość maczka
dyskusja z zatwardziałym katolikiem to jak dyskusja z zatwardziałym muzułmaninem. nie ma sensu. trzymajcie się ode mnie z daleka, a nie będziemy się sprzeczać dobranoc

Gość apsique!
no, po prostu. a ni w jedna, ani w druga strone nikt nie powinien komus narzucac swojej wersji "prawdy". k

Gość dorzuce pare groszy
baranekk. Chlopak (Marsha) pisał że nie jest Chrześcijaninem i chciałby porozmawiać z nami. A ty zamiast odnieść się do niego życzliwie jako Chrześcijanin, odnosisz się z pogardą i wyższością. Nie masz prawa kogokolwiek potępiać i się wywyższać, nawet jeśli się z nim nie zgadzasz.Nikt, tylko Bóg ma władzę sądzenia innych.

Gość BabaJagoa
Ostanio był niezły popis tolerancji katolików w białymstoku: chcieli spalić hindusa zywcem Jasne nie pisze, że wszyscy tacy są, ale wielu ...

Gość apsique!
a ludzie daza do niej roznymi drogami i kazdy ma (w swoim mniemaniu) racje ;)

@Baba: a ostatnio komunisci oblali farba pomnik Inki. Oto pokaz "tolerancji".

Gość BabaJagoa
Nie pochwalam jakiejkolwiek agresji w stosunku do drugiego czlowikeka, czy niszczenia pomników. Tyle, że co mają komunisci związanego z tematem?

Gość apsique!
debile znajda sie w kazdej grupie. lepiej skupic sie na wykorzenianiu debilizmu, niz na wzajemnych nagonkach pomiedzy grupami ;)

Gość apsique!
no za pewne jest tylko jedna, to wynika z jej definicji, tyle, ze roznie ludzie maja rozne opinie co do tego, co ta prawda jest ;)

"Tyle, że co mają komunisci związanego z tematem?" Komunisci zawsze zwalczali katolikow i kosciol katolicki, wiec dosyc duzy zwiazek z tematem.

@apsikue: zawsze warto osadzac po efektach, skutkach. Jezeli cos jest wynikiem obiektywnym, to jest prawda.

Gość BabaJagoa
ale temat jest : "Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?" Czyli nie bardzo... A tak na marginesie: nie jestem katolikiem, ale taka osoba jak Śp. Ks. Jerzy Popiełuszko jest dla mnie WZOREM do naśladowania. Szkoda, że dziejsi katolicy, nie są tacy jak on.

"ale temat jest : "Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?"" Skoro temat byl w ten sposob z gory negatywnie sformulowany, to kazdy katolik ma prawo go sobie modyfikowac. Bo nie kazda dyskusja z katolkikami konczy sie w ten sam sposob. "A tak na marginesie: nie jestem katolikiem, " Wiem, ze nie jestes. "ale taka osoba jak Śp. Ks. Jerzy Popiełuszko jest dla mnie WZOREM do naśladowania. Szkoda, że dziejsi katolicy, nie są tacy jak on." Nie powoluj sie na autorytety, ktorych nie rozumiesz, bo akurat ks. Jerzy byl bardzo radykalnym katolikiem. Dla Ciebie bylby "katolem".