Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mirabellllka

Dlaczego dyskusja z katolikami zawsze kończy sie w ten sam sposob?

Polecane posty

18.05.2013] 07:43 [zgłoś do usunięcia] *iftar No ok nie wolno. Ale wytłumaczy mi na jakiej podstawie Konferencja Episkopatu ustanowiła taki nakaz bo odniesienia biblijnego nie ma żadnego. A sam fakt iż piątek to dzień śmierci Jezusa to raczej powód do zadumy czy modlitwy. Nigdy tego nie zrozumiałam. Salam Al-Kutz x x To pytanie do rzecznika Konferencji Episkopatu. x x Maciek B. nie bądź złośliwy.

Gość Elzbietka101
bo każdy Polak to Nie Komunista i Nie Katolik, TYLKO ZWYKŁY LEŃ I ALKOCHOLIK !!!

Maciek nie jest złośliwy tylko głupi, to dość ważna różnica ;) x x rzecznika tu nie ma.

Gość Marshal..
"Nie, Ty mylisz" Nie, to Ty mylisz ksenofobie z tradycją. "Tradycjonalizm to oparcie o ......i polski Kosciol." Zatem proponuję poczytać encykliki papieskie "Jezeli twierdzisz, że poziom melaniny w skórze ma jakiś wpływ na to jakim jest się człowiekiem i sugerujesz, że "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem (wrogiem, czyli kimś z kim należy walczyć) KK, to nie jesteś tradycjonalistą ani konserwatystą - tylko zamordystą. " Niczego takiego nie twierdzilem. " Stwierdziłeś. Stwierdziłeś, że ludzie "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem KK. I teraz Ty poczytaj, uważnie i w skupieniu: Otóż jedynym zachowaniem wobec drugiego człowieka jakie można uznać za zgodne z NT (czytałeś?) jest przedstawienie mu własnej argumentacji co do danych zachowań i pozostawienie mu wolności wyboru i ponoszenia konsekwencji swoich wyborów.. KONIEC I KROPKA. Chrześcijaństwo bowiem jest czymś, co oferuje ludziom wolność. Dlatego każde zachowanie ograniczające przyrodzoną człowiekowi wolność w imieniu czegokolwiek innego niż ochrona wolności innych - nie ma nic wspólnego z chrześcijaństwem. Może jest to dla Ciebie nie do pojęcia - przymuszanie siłą do (ana przykład) oddawania czci Bogu jest występkiem zarówno przeciw Bogu a jak i przeciwko przymuszanemu. I są na poparcie tego rozliczne i obszerne w Piśmie fragmenty.

Gość todos
bo zydzi poscili w poniedziałki i czwartki a chzescijanie pierwszych wieków w srody i piatki o wodzie i chlebie

Marshal.. x problem w tym, że zdecydowana większość katolików nigdy nie czytała Biblii.

"Nie, to Ty mylisz ksenofobie z tradycją." Nie, to Ty mylisz tradycje z ksenofobia. Nie mowiac juz o tym, ze sceptycznosc wobec obcych nie jest niczym zlym. Nawet malym dzieciom mowi sie, zeby nie rozmawialy z obcymi. "Tradycjonalizm to oparcie o ......i polski Kosciol." Zatem proponuję poczytać encykliki papieskie A ja proponuje zaglebic sie w historie Polski:) Ale takze w encykliki papieskie, choc watpie, czy jestes katolikiem;) Raczej jak tutaj wiekszosc, czyli: swiecki teoretyk, ktory wyciaga jakies zdania z kontekstu, ktore mu pasuja, z pism ktorych nie rozumie:) "Jezeli twierdzisz, że poziom melaniny w skórze ma jakiś wpływ na to jakim jest się człowiekiem i sugerujesz, że "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem (wrogiem, czyli kimś z kim należy walczyć) KK, to nie jesteś tradycjonalistą ani konserwatystą - tylko zamordystą. " Niczego takiego nie twierdzilem. " Stwierdziłeś. Stwierdziłeś, że ludzie "kolorowi" są zagrożeniem i wrogiem KK." Kolorowy nie jest sam z siebie zagrozeniem dla KK. Jezeli dal sie otumanic - wtedy jest. Kolorowi w Polsce sa raczej otumanieni. Nie mowie o czarnych, ktorych chrystianizujemy w Afryce. "I teraz Ty poczytaj, uważnie i w skupieniu: Otóż jedynym zachowaniem wobec drugiego człowieka jakie można uznać za zgodne z NT (czytałeś?) jest przedstawienie mu własnej argumentacji co do danych zachowań i pozostawienie mu wolności wyboru i ponoszenia konsekwencji swoich wyborów.. KONIEC I KROPKA. " Zgadzam sie z tym, tylko nie wiem od kiedy dla Ciebie NT jest jakims wiarygodnym pismem/autorytetem. "Chrześcijaństwo bowiem jest czymś, co oferuje ludziom wolność. " Zgadzam sie, ale od kiedy Ty sie powolujesz na chrzescijanstwo? Wtedy gdy Ci wygodnie?:) Masz w ogole przyjety chrzest? "Może jest to dla Ciebie nie do pojęcia - przymuszanie siłą do (ana przykład) oddawania czci Bogu jest występkiem zarówno przeciw Bogu a jak i przeciwko przymuszanemu. I są na poparcie tego rozliczne i obszerne w Piśmie fragmenty." Nikogo nie zmuszam do czczenia, jestem bardzo tolerancyjny i mam wielu niwierzacych znajomych. Takze w rodzinie.

Gość tekst o kafeterii
'o2 jako firma jest lewicowa i antyklerykalna, tak jak szef o2 i kafe, swoją droga przystojniaczek Kiedys pisal na forum.o2.pl '

Gość tekst o kafeterii
Maciek B. nie jest katolikiem tylko kafeteryjnym projektem katolika To co on powie , to ma tyle do rzeczy , co wypowiedż murzarza na temat komputerowych systemach projektowania lotów kosmicznych .

Gość ouyuuiii
a jak ten przystojniaczek wygląda? :)

"Maciek jak Ty to robisz, że Tobie wystarcza 3 godz. snu i znów nadajesz na kafe. Kurcze, a może was jest dwóch?" Kokaina;)

Gość hjmnh gjbnk,m
a jak ten przystojniaczek wygląda? " x jak pinokio niedorostek i ma pryszczaty ryj:D x gdzies kraza po kafe.pl foty tego zyeba sam je wklejal :D x

Gość jak kawal dupy
zza krzaka

Gość njun niezalogg
to juz przesada, ten zjeb uzalezniony musi sie wszędzie produkować? sto razy wolę Looosera, bo chociaż też ma Aspergera, to jakoś nie rozpierdziela każdej dyskusji swoimi ograniczonymi mantrami. Porażka jakas, czy moderacja mogłaby w koncu skumać, że macius to spamer, troll i obstrukcja forum? i na zbity pysk.

Gość njun niezalogg
a jak sie tam komus z tego, co czytam, nie podobała wczorajsza dyskusja o mięsie, to ma teraz, co chciął: denne popierdólki z pseudokatolickim alkoholikiem do 4 w nocy. I zapomnijcie o temacie, bo gdzie to coś sie pojawia, to jest koniec tematu. Bo przecież jakby moderacja zainterweniowała to bym dostała zawału;)

Gość ggjhceryjnv
H

Gość ggjhceryjnv
Hhj

Gość Marshal..
"Nie, to Ty mylisz tradycje z ksenofobia. Nie mowiac juz o tym, ze sceptycznosc wobec obcych nie jest niczym zlym. Nawet malym dzieciom mowi sie, zeby nie rozmawialy z obcymi." Proszę o to Twoja wcześniejsza wypowiedź: "wat??? twierdzisz że wrogami kosciola sa : zydzi(pisze o przeciętnych ludziach), muzułmanie w polsce (patrz nasi tatarzy, którzy mieszkają tu od wieków), murzyni, homo i kolorowi ?????" Tak twierdze." Po czym stwierdziłeś: ""Zatem twierdzisz, że Katolik, to osoba która chętnie wbiłaby nóż w plecy drugiemu człowiekowi, z powodu innej religii/narodowości/rasy itp" W imie jej obrony oczywiscie, ze tak." "Zgadzam sie z tym, tylko nie wiem od kiedy dla Ciebie NT jest jakims wiarygodnym pismem/autorytetem." Dla mnie nie jest, ale dla Chrześcijan jak najbardziej. "Zgadzam sie, ale od kiedy Ty sie powolujesz na chrzescijanstwo?" Powołuje się w rozmowie z rzekomym chrześcijaninem - chyba że Biblia i encyklyki papieskie, nie są dla Ciebie jako Chrześcijanina - autorytetem?

Gość wierzący 83
nie każdy chrześcijanin to Chrześcijanin Chciałbym wyjaśnić, że to nie chrześcijanie mordowali tych którzy nie chcieli zmienić wiary, ale kościół katolicki mordował także biblijnych wyznawców Jezusa Chrystusa. Na dłoniach kościoła katolickiego jest krew milionów zamordowanych prawdziwych chrześcijan. kk nie powinien być nazywany kościołem chrześcijańskim. Wystarczy raz przeczytać Nowy Testament aby się przekonać o wielkim odstępstwie kościoła katolickiego.

Hej, mam dzis wazny dzien i jest to sabat, ale moja druzyna gra wazny mecz, wiec mam calodniowe swieto i moge odpisywac z malymi opoznieniami;)🖐️ "Proszę o to Twoja wcześniejsza wypowiedź: "wat??? twierdzisz że wrogami kosciola sa : zydzi(pisze o przeciętnych ludziach), muzułmanie w polsce (patrz nasi tatarzy, którzy mieszkają tu od wieków), murzyni, homo i kolorowi ?????" Tak twierdze."" Podtrzymuje, choc moge to lekko zliberalizowac o tzw. przecietnych ludzi jesli chodzi o Zydow czy murzynow. Przecietnych. "Zgadzam sie z tym, tylko nie wiem od kiedy dla Ciebie NT jest jakims wiarygodnym pismem/autorytetem." Dla mnie nie jest, ale dla Chrześcijan jak najbardziej. To po co powolujesz sie na cos, co nie jest dla Ciebie autorytetem, hehe;) To jest wlasnie dla mnie niezrozumiale w tym wszystkim;) Czy ja sie powoluje na Main Kampf czy na Marksa i Engelsa, zeby walczyc z nazistami i czerwonymi? Nie, robie to i nie musze powolywac sie na ich pisma;) Jesli chcesz walczyc z katolikami, to walcz - masz prawo:) Ale nie udawaj, ze studiujesz Biblie i sie na nia nie powoluj, kiedy jest Ci to wygodnie, bo jest to zwyczajnie niewiarygodne i smieszne:) Taka mala rada ode mnie;) Na takiej samej zasadzie przegrywa tzw. kosciol otwarty i GW w PL;) ""Zgadzam sie, ale od kiedy Ty sie powolujesz na chrzescijanstwo?" Powołuje się w rozmowie z rzekomym chrześcijaninem - chyba że Biblia i encyklyki papieskie, nie są dla Ciebie jako Chrześcijanina - autorytetem?" Jestem czlowiekiem, ktory przyjal chrzest katolicki, jest praktykujacym katolikiem, wychowany w rodzinie polskiej i katolickiej o tradycjach patriotycznych. 99% przodkow walczyli, 3/4 zawodowi zolnierze, w tym obaj pradziadowie uladni. Wszyscy katolicy i Polacy, z Wilna.

Gość ułani spod Wilna ułani
scyzorykiem pewnie rzezani ;)

Gość Marshal..
"Czy ja sie powoluje na Main Kampf czy na Marksa i Engelsa, zeby walczyc z nazistami i czerwonymi? Nie, robie to i nie musze powolywac sie na ich pisma Jesli chcesz walczyc z katolikami, to walcz - masz prawo" W ogóle nie zrozumiałes moich wypowiedzi. Nie walcze z Katolikami i nawet nie mam takiego zamiaru. Na jakiej podstawie sugerujesz, że "walcze z katolikami"? "Podtrzymuje, choc moge to lekko zliberalizowac o tzw. przecietnych ludzi jesli chodzi o Zydow czy murzynow. Przecietnych." Jezeli dla Ciebie ktoś jest wrogiem Kościoła, ponieważ jest czarny albo śniady - to współczuje Ci bardzo, ale chyba sam nie rozumiesz religii której wyznajesz. "To po co powolujesz sie na cos, co nie jest dla Ciebie autorytetem" Na takiej samej zasadzie, na jakiej powołują się Chrześcijanie na Koran - pisząc o muzułmanach, czy na Tore - wypowiadając się o Judaizmie. BTW. Nie studiuje Biblii ale czytałem całą od deski do deski. W przeciwieństwie chyba do Ciebie.

Marshal.. tą przepychanką z rondlem rozwalacie topik.

Gość njun niezalogg
to już jest po topiku if, macius sie przyssał.