Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maz dostal propozycje

Przeprowadzilybyscie sie do USA gdybyscie mialy taka mozliwosc?

Polecane posty

Maz ma propozycje pracy w USA i wlasnie to rozwazamy. Mamy dziecko w wieku 3 lat. Jak myslicie warto emigrowac do Stanow? Moze ktos sie tez oreintuje jak jest z pozwoleniem na prace dla wspolmalzonka? Dziekuje z gory za opinie:)

Gość mnlll
nie wyjechała bym, bo nie lubię amerykańskiej mentalności ;)

Gość zdecydowanie wartoo
ja bylam w USA dwa razy, raz turystycznie, a za drugim razem mialam wize studencka, ktora pozwalala mi na prace. Kocham ten kraj. gdybym miala mozliwosc emigracji tam, to nawet bym sie nie zastanawiala. zycie tam jest latwiejsze i przyjemniejsze niz w Polsce, rowniez tansze. stac cie na rozrywki, wakacje, ladne ubrania i dobre kosmetyki. ludzie sa sympatyczni, przyjaznie nastawieni, zupelnie inna kultura niz u nas. takze nawet sie nie zastanawiajcie, tylko wyjezdzajcie bo bedziecie zalowac:-) zawsze mozecie przeciez wrocic do Polski jak sie wam nie spodoba. chociaz osobiscie w to watpie:-P tylko zdradz jeszcze do ktorego stanu i miasta sie wybieracie

akurat amerykanska mentalnosc mnie nie odstrasza:)

Gość tak, przeprowadzilabym sie
bylam kilka razy i jak dla mnie zyje sie tam po prostu latwiej i przyjemniej. Pod warunkiem ze umiesz prowadzic, bo bez auta tam ciezko.

mnie najbardziej przejmuje to czy bede mogla pracowac, wiem ze trzeba miec pozwolenie na prace. W zasadzie to ja mam najwiecej do stracenia, bo zostawie swoja prace:P A mieszkalibysmy w LA, nawet sie smieje, ze spelnie jak cos marzenie z dziecinstwa, bo chcialam jechac do Hollywood:D

Gość a u u iu
to zależy jak wam sie żyje w Polsce...tam będziecie tylko ty, mąż, dziecko i tęsknota za bliskimi w Polsce.

generalnie to zazdrosszcze Ci ze mozecie jechac, bo ciezko tam z pozwoleniami na prace.. Nam pozostalo starac sie o wize na loterii ;)

oczywiscie samochod potrafie prowadzic:D

propozycja dla meza jest wrecz swietna, bo z firmy dostalibysmy dom i samochod plus oczywiscie ubezpieczenie, ktore jak wiem w stanach jest bardzo wazne. Poczatkowo mialby byc to kontrakt na rok, ale z mozliwoscia przedluzenia. Zarobki nie najgorsze tez, ale boje sie, ze ja bede musiala siedziec w domu.

Kalifornia jest imo najlepszym Stanem. Fajnie Ci :) Co do mozliwosci pracy to podpytaj moze na bardziej tematycznych forach ludzi ktorzy tam zyja na codzien.

Gość mama trojaczkow :)
Ameryka to porabany kraj,nie chcialabym tam mieszkac zwyczajnie bym sie bala,nie tego ze ktos mi kose w piers wbije czy kulke posle,bo to sie wszedzie moze zdarzyc,ale tego caleko amerykanskiego systemu on jest chory delikatnie ujmujac.Mieszkam od 10 lat w Anglii tez porabany kraj i system walniety,ale mniej niz amerykanski :P Ale jesli masz mozliwosc wyjechac to wyjedz,zawsze mozesz wrocic ;)

Ja mieszkam w LA i jest super :) a jakie miasto? No i bez samochodu ani rusz!!!

up

Jeśli zarobki męża są wystarczające i nie musisz pracować to sie nie zastanawiaj :)

Karola mozesz napisac jak jest z pozwoleniem na prace i europejskim wyksztalceniem? Ma ono jakies znaczenie?

ja chce pracowac, lubie swoj zawod:)

Gość ... up...
podniosę

Ja konczylam Politechnikę w pl i tutaj pracuje w zawodzie.wujechalam zaraz po obronie i zaczynałam wszystko tutaj więc chyba było łatwiej. Jaki masz zawód? Jakie miasto? Bo to tez różnica z dojazdem itp.

up

Jeśli chodzim o pozwolenie na prace to chyba będziesz miała przez męża. Do końca nie wiem, na jakiej winie będziesz? Ja tutaj wyszłam za mąż i pozwolenie miałam po 3 miesiącach. Ale zanim wyszłam za mąż nie pracowałam tylko wiedziałam w domu ( nie chciałam brać ślubu tylko zeby moc pracować).

Gość kalinamalina
przenioslam sie z Polski do Usa i uwazam ,ze to byla decyzja zycia .Corka skonczyla tu studia ,zyje sie nam bardzo dobrze .Nie zastanawiaj sie ludzie sa tu bardzo przyjaznie nastawieni

jestem z zawodu architektem. Mieszkac mamy wlasnie w Los Angeles, a dokladnie w South los Angeles.

Gość zielonazajączka
wyjechała bym bez dwóch zdań !

Nie wyjechalabym. W ogole manie hAmeryka nie pociaga :P jak widze tych grubasow w tv i wieczna gadanie o GMO to mi sie niedobrze robi :P

ja bede na wizie meza jako wspolmalzonek, nie wiem dokladnie, bo dopiero przymierzamy sie bardziej do tematu:) Musialabym sie dowiedziec dokladniej.