Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przestraszona troszkę

Kobietki co sądzicie o LUTEINIE I DUPHASTONIE? 5tc

Polecane posty

To moja pierwsza ciąża,mam 29 lat, 5-6tc, staralismy sie ok 2 lata, mąż miał słabe paramentry nasienia, lekarz przepisał tak na wszelki wypadek luteinę pod język i duphaston, mam brać na przemian, czyli rano luteina, południe duphaston, wieczór luteina, rano znów duphaston i tak w kółko. Jakie macie doswiadczenia z tymi lekami? Czy nie zaszkodzą mi i dzidziusiowi? Brałyscie to na początku ciąży tez tak na wszelki wypadek i było ok?

Gość ja się staram, 40
to jest progesteron, więc może jedynie pomóc

Gość brałam od 5 tygodnia duphaston
a od 15 tygodnia luteinę, miałam bóle brzucha i plamiłam. Teraz jestem w 27 tc, luteiny nie biorę od 20 tc i wszystko jest ok.

Gość ja się staram, 40
nnl

brałam od początku drugiej ciąży bo poroniłam pierwszą I wszystko przebiegło ok.

Gość ewabielszczanka
bralam w obu ciazach tak do 12 tyg. dzieki nim donosilam obie ciaze, poniewaz w kazdej tworzyl sie krwiak.

Gość ja bralam od 6 tc
do 12. nie zaszkodzi a z pewnoscia pomoze ;)

Dzięki dziewczyny! Ja nie miałam plamień póki co, ale lekarz zapisał"na wszelki wypadek" wiec zażywam! mam potworne mdłości, ale nie wiem czy to od luteiny, duphastonu czy uroki 5tc... Czyli nawet jak mam swój poziom progesteronu ok, te tabletki mi nie zaszkodzą?

Gość a jaaaaaaaaaaaaaaa
up

Gość te tabletki moga tylko pomoc
i nie ma opcji by zaszkodzily, sama je bralam do 16tc, bo pojawialy mi sie skurcze macicy i dla bezpieczenstwa utrzymania ciazy. Takze spokojnie. Bierz tabl. jak lekarz kazal i juz. :)

Gość naprawdę wierzycie w to,
Ja pierdolę, czy ty zadałaś sobie chociaż trochę trudu aby dowiedzieć się, co to jest luteina albo duphaston i co to takiego ten progesteron???????????? Napisz, gdzie się takie kretynki rodzą, no gdzie!?!?!?!?!?!

Gość Jaaaaaaaaa cie
Luteinę brałam przez 2 tygodnie, bo miałam lekkie bóle brzucha (bez plamień). Teraz od tygodnia nie biorę. Teraz biorę witaminki dla kobiet w ciąży i ASMAG.

Gość haha TAK autorko, luteina
ci zaszkodzi, może ci przerosnąć mózg, a ryzyko jest spore, bo i mózg niewielki :D:D:D

Gość majka@@@
ja brałam tak od 6tc przez dwa tygodnie na wszelki wypadek

Gość ja jak zrobilam test
ja bralam jedno i/albo drugie od 7 do 36tc, bo najpierw plamilam 3razy, pozniej szyjka mi sie skracala na pewno nie zaszkodza :) jedyny 'minus' jest taki, ze slyszalam ze dlugotrwale branie tych lekow czesto skutkuje tym, ze pozniej porod jest wywolywany, u mnie sie to sprawdzilo, jak cala ciaze musialam sie oszczedzac, tak urodzilam w 42tc, po 2kroplowce i kilku zastrzykach i masazach szyjki macicy...

Gość witaj w realnym swiecie
luteina nie jest cudownym lekiem na donoszenie ciazy,zapytajcie ale tak szczerze swojego lekarza na zachodzie wcale go nie podają