Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mała___Ppppa:)

pytanie do osób wysylających paczki z UK do Polski KURIEREM

Polecane posty

hej :) mam pytanie do doswiadczonych w wysylaniu: czy wysyłacie czasem rzeczy "zakazane"? nie chodzi mi o papierosy czy alkohol bo to wiadomo, że nie :) na stronie różnych firm kurierskich jest mega dluga lista, nie wolno np. plynów, pieniędzy, zywności, mleka w proszku dla dzieci, sloików itp. Dlaczego np. nie wolno wysylac mleka w proszku dla dzieci albo np. szamponu (bo płyn)? czy jak np. wyslę cos z tej listy to cos sie stanie? czy pieniądze jakos wysylacie w paczkach?

up

pieniędzy w żadnym wypadku nie wysyłaj, teściowa śle nam pakowane próżniowo wędliny, smalec, kapary, czasem dołoży butelkę wiśniówki, jakieś leki - jak dotąd przechodziło, tak samo kosmetyki, o mleku w proszku nie słyszałam, generalnie wszystko czego zabraniają, a wyślesz to na własne ryzyko

Gość Sevil
Napewno nie wsadzaj alkoholu bo napewno wyciagnał i juz nie odzyskasz pozatym jedzenie ubrania ok jedzenie najlepiej hermetycznie pakowane

alkohol i fajki nie bo jak zginie to już nie odzyskasz i teoretycznie grozi ci mandat. Resztę ślij śmiało mi jeszcze nic nie zginęło, a czasami paczka była otwierana na granicy.

źle przeczytałem, jak do Polski to wysyłaj śmiało bo co można z tego kraju nielegalnie próbować wywieźć i po co? TYlko się nie chwal przy nadawaniu co jest w środku

Gość daffiiiii
wysyłam często żele do prania, szampony i odżywki, płyny do kąpieli bo tutaj są tańsze i lepsze niż w Pl nigdy nic nie zarekwirowali :D

Gość dzieeeeeee
ktoś kasę wysylał? da się?

Gość ekspertmedialny2
Ja korzystam w firmie Speedpack jestem zadowolona błyskawicznie konkurencyjne ceny http://speedpack.com.pl/

Gość gość
przestań odświeżać stare tematy i nieudolnie reklamować !!!!!!!! :O:O:O

Gość bolusio00
a dość często wysyłam i zawsze przez http://allekurier.pl/ nigdy nie było problemu ;) super firma

Gość gość
No moim zdaniem najbardziej opłaca sie wysyłac przez globport.com , cena jest najnizsza na rynku, a i firma na tyle znana, ze nie ma zadnych przekrerów ani nic :)

Gość Kamysiuka
Niedawno słyszałam, że w http://www.grupa-ats.pl/pl/ opłaca się wysyłać paczki do UK. Na ich stronie widziałam cennik i faktycznie nie jest drogo.