Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaMajowaaaaaaaaaaa

bolesne badanie!!

Polecane posty

Gość mamaMajowaaaaaaaaaaa

proste pytanie.Czy was tez tak bolało badanie pochwy pod koniec ciąży?Ja krzycze z bólu,mam strach przed następnym.A moze to lekarz jest niedelikatny?

Gość progesti27
Nie wiem czy lekarz nie delikatny czy oco chodz ale urodzilam dwoje dzieci i nie przypominam sobie zadnego bolesnego badania jedyne co bylo bolesne w ciagu calej ciazy to porod ..!!!

Gość idź do lekarza
mnie od bolało zadno badanie. jedynie na porodówce bardziej niż poród bolało mnie jak Polozna sprawdzała rozwarcie itd. nie wiem jak ona ta łapę tam pchała ale bolało jak cholera, a pół godziny wcześniej to samo robił lekarz i prawie nie czułam.

Gość Gugubabe
Badanie nie boli...trzeba bylo zapytac czemu ciebie boli, to nienormalne.

Gość Może miałaś masaż szyjki
a nawet nie wiesz :P albo po prostu sprawdzał szyjkę- niezbyt przyjemne to...

Gość violka fasolka
mnie tez nigdy badanie nie bolala,tylko podczas porodyu jak sprawdzali rozwarcie ,to bylo straszne,jakby scisnal moje wnetrznosci i obkrecil,dziwne uczucie

Gość mama dwóch dziewczynek
badanie nigdy mnie nie bolało, jedynie masaż szyjki macicy wspominam okropnie ;-( miałam wątpliwą przyjemność mieć taki masaż w pierwszej ciąży, po terminie porodu

Gość mnie tez bolalo
Moj lekarz zbyt delikatny nie byl a ja nie wiedziec czemu zwijalam sie z bolu na fotelu. Nie wiem jakbym przezyla porod, mialam cesarke wiec nikt mi juz tam lap nie pchal na szczescie.

Może szyjkę ci sprawdzał, mnie czasem lekko boli (takie uczucie ukłucia jakby), ale to tylko chwilę trwa. Tak samo czułam jak mi pobierali próbkę wymazu do badania. Dużo zależy właśnie od delikatności lekarza.

Gość bueheheheheheheeh
co prawda, ja donosiłam do 35tc, ale gdzieś przed 30 każde badanie bolało. Moja lekarka jest ekstra delikatna, ale nie wiem od czego to... A mówiłaś lekarzowi, że Cię boli? Bo moja widziała i zawsze powtarzała "jeszcze sekundkę i kończe" :)

Ja miałam bardzo bolesne badanie (które z resztą wywołało u mnie poród). Powiem szczerze że nie wiem co to było bo bylam juz w terminie i kazano mi przyjezdzac codziennie na KTG. Tego dnia mial dyżur taki chamski lekarz i powiedział że sprawdzi jeszcze stan wód płodowych. I jak mi coś TAM wsadził to myslałam że zajdę z tego świata. Rozpłakalam się a ten mnie jeszcze opierniczył. Wrócilam do domu (nadal płacząc) i... zaczęły się skurcze :)

Gość mnie tez bolalo
a moze masz nadzerke na szyjce? Ja mam i mysle ze to moglo miec wplyw na bolesnosc badania.

Gość bueheheheheheheeh
nie mam nic :) pod każdym względem jestem "czyściutka" :) u mnie mogło mieć wpływ na to raczej najbardziej psychika-każdego badania bałam się jak ognia ponieważ w 4tc (wtedy się o niej dowiedziałam) byłam badana przez innego lekarza i myślałam że zejdę z tego świata, i wystarczyło że widziałam USG dopochwowe a już mnie potwornie bolało. Nie wiem od czego to zależy, ale fakt jest jeden-bolało, chociaż wcześniej nie bolało naprawdę tylko w mojej głowie ;)

Gość ja najpierw spróbowałam
mnie żadne badanie nie bolało. bolało mnie tlyko badanie gdy miałam zapalenie cewki moczowej. Nawet bym o tym nie wiedziała bo oddawanie moczu itp wsyztsko w normie tlyko podczas sexu tak mnie bolało jakby mi ktoś cewnik zakładał

Gość zxzx
Badanie nie bolało. Ból to wspominam w trakcie porodu gdy położna zrobiła masaż szyjki. Horror.