Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania676

Dlaczego nazywacie dzieci Franek,Stasiek,Ignac ,Hubert,Antoni

Polecane posty

Gość hania676

Dlaczego je tak krzywdzicie ? to stare,paskudne imiona jako nastolatkowie będa sie strasznie wstydzić

Gość fasia
Co wy kobity z tymi imionami. Nie podobają ci się to nie dawaj swoim dzieciom, co cię inni obchodzą! Codziennie nowy temat o tym samym, dziś wyjątkowo o chłopięcych imionach. Koniecznie musicie coś pisać a nie chce się wam wymyślić czegoś ciekawego:(

Gość Marinelle
Hubert piękne imię!! znam dwóch, nie mają się czego wstydzić! Franek, Stasiek itp to zupełnie inna kategoria niż Hubert!

Gość sratatatatatata.,.,
a co lepszy byłby kevin alan czy brajan??? hahaha

Gość ale dałas popis
Franek, Stasiu Antoś to dla mnie najpiękniejsze imiona swiata!!! modne, ponadczasowe, po prosty swietne!!!!!

Gość a tak sobie pisze
Dziewczynko a skad Ty mozesz wiedziec czy beda sie wstydzic czy nie? To tylko Twoje zdanie,ze Tobie te imiona sie nie podobaja nie znaczy ze innym tak samo.Mow za siebie i swoim dzieciom tak na imie nie dawaj.

Gość princessaofpersia
wszystkie imiona ktore wymienilas są piękne, ponadczasowe, szlachetne nie nasza wina autorko, ze gustujesz w Natanach i innych Brajanach...

Gość Siwy wlosek ;)
Autorko a Ty masz na imie Hania? jak dla mnie imie okropne...Rodzice bardzo Cie skrzywdzili :(

Gość 90-00
mi się bardzo podobają wszystkie imiona które wyszczególniłaś :)

Gość ma rację..
okropne imiona..

Gość dfdsfsf
Stachu najlepsze :P

nie będą raczej, bo mnóstwo dzieci z tym imieniem, sama znam 3 młodych Stasiów, 2 Franków i Antosiów, kilku Janków, Józka, Leona, Huberta... to będa normalne imiona, zresztą może wystarczyłoby zająć się ciekawszymi rzeczami i dzieci nauczyć, żeby się z innych nie wyśmiewały?

Gość hania676
Hania imię dostałam wiele lat temu i na teraz jako osoba dorosła jest to imię normalne ale jak teraz mały powiedzmy 3 latek chodzi z imieniem np.Stasiek,Franek to kojarzy mi się jedynie z takim starym dziadem i chodzą tacy mali chłopcy ale jak takie dziady oczywiście nie ich wina,że zostali postarzeni przez imię ,nie powiedziałam że lubuję w imionach Kevin czy Brajan,ja osobiście nie mam ulubionego imienia męskiego ale są takie które wydają się całkiem normalne jak dla dziecka i na te czasy nie mówię o zagranicznych imionach ale o takich które nie rażą w żaden sposób czy nazwało się dziecko kiedyś tak czy teraz

Gość glupia jestes autorko
i nie dlatego,ze Franek itd jest ladne czy brzydkie- tylko mysl logicznie - skoro teraz tyle ludzi tak synow nazywa, to znaczy ze beda kojarzyły z chlopcami w ich wieku. Natomiast stare beda sie wydawaly takie imiona jak np Sebastian czy Damian, bo powoli wychodza z mody.

Gość jak mnie leczy jak
ktos sie wtrąca.co prawda moj syn ma inaczej na imie,ale nie przyszłoby mi do głowy krytykowac kogos,ze dał takie a nie inne imie.o gustach sie nie rozmawia ,ale wiedza o tym tylko ludzie inteligentni.załozycielka topiku oczywiscie do takich nie nalezy jak widac

Gość hania676
oj już Sebastian czy Damian są bardziej normalnymi imionami przynajmniej nie kojarzą sie z dziadami i nie wierzę ,że Sebastian czy Damian będą kojarzyć się ze starymi dziadami i również nie uwierzę że już nikt tak nie nazywa dzieci bo wychodzą z mody to znaczy wg.Ciebie że nazwac trzeba dziś dziecko franek,Janek czy Stasiek bo są modnymi imionami tak ? o to niedługo będzie plaga dzieci noszących takie imiona

Gość jh,,j,kjm,
damian to czesto wysmiewane imie. to prawada, teraz takie imiona typu stas wojtek sa bardzo popularne i nikomu nie beda kojarzyc sie ze starszymi ludzmi za kilka lat

Gość iuijio
Moj brat nazwal syna Stanislaw po naszym tacie, ktory zmarl gdy bylismy dziecmi. Uwazam, ze Stas to piekne imie.

Gość do auutorkii
a mi się Hanka kojarzy z jakąś starą babką która handluje na placu jajkami albo kwiatkami. Stasiu obecnie jest bardzo modne i sliczne, podobnie Antoś czy Hubert.

Gość mnmnmnmnmnmn
Mały Antoś i starszy Antoni za to dziadek Brajan albo Kevin :D to jak z tatuażami młodym we wszystkim jest ładnie za to na starość będą okropne sflaczałe i nieładne.

Gość Wszystko rzecz gustu
ale wstydzić się nie będa w wieku nastu lat glównie dlatego ze 90% dzieci bedzie wtedy nosilo takie imiona wiec przed kim się niby mają wstydzić? Franek przed Marysią Czy Jadzia przed Antkiem? Trzeba patrzeć z prspektywy dzieci a nie naszej wląsnej. U nas moze to bylo trochę niespotykane, choć mialam w klasie Zosię, Marysię, Kazia i Jankę ale to jednak byly wyjątki pośród Agnieszek, Magd, Kaś, Pawełków i Piotrusiów. Każde pokolenie ma jakiś bum na imiona. Teraz do łask wrócily te po dziadkach i pradziadkach. Większość z nich jest jednak zdecydowanie ponadczasowa i uniwersalna jak Anna czy Maria.

Gość sliczna barbi
a Benek?

Gość przecież te dzieci nie mają na
imię Stasiu czy Antoś. Stanisław, Antoni, Franciszek, Zygmunt, Alfred Jan. I są to imiona naszych pradziadków. Widocznie moda wraca co 3 pokolenia. Mnie zawsze denerwował owczy pęd za modą, gdzie co 3 dziecko tak samo ma na imię. A już mamuśki wołające Franciszku, Alfredzie wyjdź juz z piaskownicy przyprawiają mnie o atak śmiechu :D

Gość Sorry ale ci powiem
ŻE Z TYCH WSZYSTKICH NAJOHYDNIEJSZE JEST HANIA!!!!!!!!!!!! BLEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Gość Do autorki:
Dlatego, że ty nazywasz Alan, Brajan, Oliwier, Dustin, Kawier i Salwador. Kropka. Bardziej się będą wstydziły twoje dzieci niż nasze.

Gość Do autorki:
O odezwała się mama Nikolki. :o Hania to bardzo piękne klasyczne imię prosta dziewko.

Imiona Stanisław, Antoni lub Franciszek kojarzą mi się ze starymi dziadkami którzy noszą przedwojenne marynarki, czapki i jeżdzą na starych, skrzypiących rowerach. Często wiozą w prl-owskich siatkach zieleninę z targu.

jeszcze brakuje wieśka, mietka, włodka, wandy, kazika, eleonory, petroneli i pelagii. . . dajcie spokój. . . nie narzucam nikomu jak ma nazywać swoje dzieci, ale takie staroświeckie imiona są jak dla mnie strasznie przypałowe w tych czasach, co nie wyklucza tego, że każdy nadaje swojemu dziecku imię jakie tylko chce. . . mnie się imiona typu zdzichu i tadek osobiście nie podobają, ale to jest tylko moje zdanie. . . ps. co do nikoli to moja córka ma tak na imię i co? :/ może imię oklepane ale mi się zawsze podobało i podobać będzie. . . i nikomu nic do tego. . .

Są jeszcze takie imiona jak Maciej, Robert, Michał, Kamil, Łukasz, Adrian, Marcin, Krzysztof itp. Nie trzeba popadać ze skrajności w skrajność, że jeśli nie Stanisław to koniecznie Brajan.

Gość Antoś, stasiu, Jasiu - najpiek
niejsze imiona na swiecie ❤️