Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hania676

Dlaczego nazywacie dzieci Franek,Stasiek,Ignac ,Hubert,Antoni

Polecane posty

Gość dfjhsdah
Ależ wymyśliłaś, Staś to piękne imię ponadczasowe, mój syn tak się nazywa:P Drugi ma na imię Adam:P

Gość Teee mundra, nie pomyślałaś że
ten Maciej, Robert, Michał, Kamil, Łukasz, Adrian, Marcin, Krzysztof TEŻ BĘDĄ KIEDYŚ DZIADKAMI??? :o

Gość hygjh
gjgju

Gość fbhtfhtgfh
powiem tak: hanna to też staroświckie imie, nie znam zadnej molodej osoby, najmlodsza hanka byla w m jak milosc pozostale to babcie. taka prawda

"Teee mundra" to ty sobie możesz do sąsiadki mówić, a nie do mnie. A co do imion to miałam na myśli to, że można dziecku dać imię które nie jest ani staroświeckie, ani "nowoczesne" (jak Brajan czy Alan).

Gość kocham imię Krzyś:)
Jak będę miała syna to na pewno go tak nazwę, przepiękne imię!!! Rzeczywiście Franek i Staszek to przypałowe imiona, tak samo jakbym nawała córkę Balbinka;/ albo Frania hahaha

Gość kocham imię Krzyś:)
Dodam jeszcze że imię Staszek, Stachu kojarzy mi się z imionami takimi jak Zdzichu, Wiesiek, Mirek, najczęściej można takich gości spotkać pod sklepem na ławeczce na wsi z nalewką w ręku:]

Gość gość
"Koniczynkaaa20jeszcze brakuje wieśka, mietka, włodka, wandy, kazika, eleonory, petroneli i pelagii. . . dajcie spokój. . . nie narzucam nikomu jak ma nazywać swoje dzieci, ale takie staroświeckie imiona są jak dla mnie strasznie przypałowe w tych czasach, co nie wyklucza tego, że każdy nadaje swojemu dziecku imię jakie tylko chce. . . mnie się imiona typu zdzichu i tadek osobiście nie podobają, ale to jest tylko moje zdanie. . . ps. co do nikoli to moja córka ma tak na imię i co? :/ może imię oklepane ale mi się zawsze podobało i podobać będzie. . . i nikomu nic do tego. . "Skoro nic nikomu do tego, iż Twoja córka ma na imię Nikola, dlaczego krytykujesz, wyśmiewasz innych? Tak, jak Tobie to imię się podoba, tak inni wybiorą dla dziecka imię Staś, Franek, Antoś. Ich sprawa, ich dzieci. I pytanie..a cóż za czasy mamy, by imiona uznawać za staroświeckie? Nikt nie pisze o Mieszku, Dobrosławie, Świętopełku, itp. Rozumiem, że Ty i Twój partner macie super nowoczesne imiona ;) I że w całej Waszej rodzinie roi się od nowoczesnych imion :DA tak na marginesie po PS nie stawia się kropki :)

jeszcze brakuje mańka, cześka, kryśki, józka, władka, heńka, felka, waldka, zenka, jurka, elk,i jadżki i bogdana pozdro

Gość no tak ...
tez uwielbiam imie Hubert

Gość hania676
a kto powiedział,że jestem młodziutka ? pytanie do tych które krytykują moje imie

Gość to znaczy sie
pewnie mnie zjada matki farnciszkow i tej calej reszty malych dziadziow ale w szkole pani bedzie sprawdzac obecnosc i bedzie wolac po kolei marek ? jestem ,adam ? jestem, bartek ? jestem, franciszek ? jestem, zdzislaw ? jestem, antoni ? jestem stanislaw ? nie ma stanislawa ,jak dla mnie lepiej brzmia te 3 pierwsze imiona a kazde nastepne strasznie

Gość Stellanna
Nie wszystkie stare imiona są ładne, tak samo jak nie wszystkie nowe. Ale te wymienione w temacie dyskusji są wg mnie OK. Nie są wydziwnione. Są normalne.

Gość upupup;)
up

Gość żę tak powiem
Mnie akurat nie podobają się imiona tu wymienione tzn Franek, Stasiek czy Antoni, ale za nowoczesnymi typu Brajan czy Kevin też nie jestem. Wg mnie najlepsze są imiona ponadczasowe a nie takie na które panuje chwilowa moda no i oczywiście takie, które pasują i do dziecka i starszej osoby, np Michał, Paweł, Piotr, Tomasz. Ale jeśli komuś podoba się imiona: Franek, Stasiek czy Antoni to ja to szanuję

Gość gyfffffyyyyy
stachu to chałupy!!! haha oblesne

Gość Nie rozumiem czemu
Huberta do jednego worka ze Staskiem i Antoskiem wrzuciłas? Piękne imie.

Gość Nie rozumiem czemu
Dla mnie obciachowe imiona to Nikola, Amanda (co druga) ,samanta. Wiecie, ze kiedys będą woźne,kucharki i babcie klozetowe Amandy, julie i Nikole? Dlatego ze jest ich tak dużo

Gość manka barcik
Hubert ?? A zdrobnienie jak? Hupcio - kupcio ?? smiech na sali. To imie dla wsiokow z blokowiska. Imiona takie jak Stanisław, Tadeusz, Kazimierz nie są dla plebsu, wiec dzieci ludzi na poziomie nie beda sie spotykały z waszymi Patrykami i Damiankami w osiedlowej podstawowce

Gość dfdggds
hubert czy robert nie pasuje mi dla dziecka. krzysiu czy michas tak. franek?nie. ale stasiu antek ignas tak

Gość Ale wy mundre
Nie pasuje Wam Hubert czy Robert do dziecka?to do waszej wiadomości TE OSOBY JEDNAK WIĘKSZĄ CZĘŚĆ ŻYCIA BĘDĄ DOROSŁE!!! A imie dajemy na całe życie nie na 10 pierwszych lat!

Gość Ale wy mundre
Kazde imię jest stare. Kilka lat temu moda była na Mateuszów, łukaszów, kacprów, szymonów, to dopiero stare imiona, jeszcze z biblii.

Gość weeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
Kasumii "Są jeszcze takie imiona jak Maciej, Robert, Michał, Kamil, Łukasz, Adrian, Marcin, Krzysztof itp. Nie trzeba popadać ze skrajności w skrajność, że jeśli nie Stanisław to koniecznie Brajan. " A wiesz co moja babcia powiedziała, jak jej prawnuka nazwali Michał. "Taki ładny chłopiec a tak go brzydko nazwali. Dobrze że nie dali Kuba". Bo jej się Michał kojarzył ze starym Michałem którego my nigdy na oczy nie widzieliśmy. To samo z Marcinami czy Kamilami o Jakubach nie chciała nawet słyszeć. Tak to jest, że te "normalne imiona" robią się staroświeckie wraz z tym jak ich posiadacze się starzeją. Teraz w pokoleniu dzisiejszych 30latków jest dużo Marcinów, Michałów, Pawłów, Łukaszów czy Piotrków, jak oni będą mieć wnuki, to te imiona będą staroświeckie ale będą wracać bo imiona Franek, Staś czy Antoś się znudzą i ludzie będą szukać w miarę normalnych ale nie przesadnie popularnych imion i wróci na nie moda. Mnie też się Stanisław kojarzy z dziadkiem (bo mój dziadek miał tak na imię), ale już dla moich dzieci, to imię będzie się kojarzyć z kolegami z podwórka a normalne dla ciebie imię Tomek będzie dla nich imieniem dziadkowym (bo tak na imię ma mój tata).

Gość te matki dają tak na imię
swoim dzieciom z prostej przyczyny-brak wyobraźni!!!!wolą nazwać swoje dziecko tak jak się nazywa milion innych z okolicy........

Gość Mama Agaty Alicji Antoniego
Nie rozumiem czemu bez wyobraźni??? Moje dzieci mają imiona raczej nie spotykane w rodzinie i u znajomych. Statystyki pokazują że to często dawane imiona ale ja mam to w nosie. Ważne że mówiąc o Agatce Alicji i Antonim rodzina i znajomi mają na myśli moją trójeczkę.

Gość do Koniczynkaaa20
osobiscie wole antosia niz nikole...pewnie pisana przez "c" albo "nicole" :D no blagam cie!:D patologiczne imie i w dodatku meskie:D nicola to mikolaj durnoto:D jak moglas dac meskie imie dziewczynce? i jeszcze nie wiadomo skad wziela sie ta "nikola"...heheh:D:D:D wole naprawde antosia niz jakies wymyslne imie...nikola, dzesika, czy brajan to jeden i ten sam worek dziwnych imion...nawet alan-anal...

Gość Mamo Agatki, Alicji...
Akurat Alicja i Antonii to dwa z najbardziej popularnych imion w ostatnich latach.

Gość żę tak powiem
"Kazde imię jest stare. Kilka lat temu moda była na Mateuszów, łukaszów, kacprów, szymonów, to dopiero stare imiona, jeszcze z biblii." I+**************************************************************************************I+************** To prawda, że każde imię jest stare, ale wg mnie są imiona ponadczasowe. Np. wspomniany przez Ciebie Mateusz. Moim zdaniem moda na to imię zawsze będzie, bo znam i starszych ludzi o tym imieniu i rówieśników a i malutkich Mateuszków również. I wcale się nie zgodzę, że moda na to imię była parę lat temu. Popatrz w zestawienia najczęściej nadawanych imion w Polsce, Mateusz od kilku lat jest w czołówce. Podobnie jest np z imieniem ANNA. Co innego jest z Frankami, Stasiami itp. imionami.