Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewa 13443

HIRUDOTERAPIA Leczenie Pijawką Lekarską

Polecane posty

Gość gość
A co to jest Dih ? NIe boj się pijawek, naprawdę nie są straszne.

Gość Inga272727
Na Śląsku mogę polecić Centrum Terapii Naturalnych w Będzinie tel.519790190. Jeżdżę tam na pijawki z Olkusza. Są godni polecenia. Czy ktoś z was miał pijawki stawiane na zapalenie okostnej ? moja siostra ma często wiem ze można , ale jak to wygląda z doświadczenia ? Moze ktoś miał i zechce się podzielić ?

Gość Bashmi
Troszkę się tych pytań nazbierało :) 1. W Warszawie jest kilka gabinetów hirudo. Polecam panią Annę Zieleniewską. Postaram się zdobyć nr tel. 2. Podczas pierwszego zabiegu nie przykładam zwykle więcej jak 4 pijawki, ale jeśli nie ma p/wskazań, można przyłożyć ich nawet 10. Robię tak np. w przypadku stopy cukrzycowej lub miażdżycy. 3. Jeśli trądzik ma ostry przebieg (otwierają się niewielkie ranki), to zdecydowanie odradzam maseczki pijawkowe. Może to doprowadzić do zakażenia. 4. Doroto z Katowic, nie wierz, jeśli ktoś Ci mówi, że coś na 100% pomoże. Każdy organizm inaczej reaguje na hirudozwiązki. Zwykle efekty terapii w przypadku migreny są bardzo dobre, ale nigdy nie ma pewnośc****acjent musi być tego świadomy. To prawda, że po zabiegu (zwłaszcza pierwszym, albo gdy g***townie wstaniesz) może się zakręcić w głowie. Zdarza się to jednak niezwykle rzadko i szybko mija. 1 pijawka na 10 kg, to stara wschodnia szkoła. Teraz stawia się pijawki w zależności od choroby i stanu pacjenta. Czasami wystarczy jedna (krwiak pod paznokciem), a czasami stawiam kilkanaście (zaawansowane objawy niedokrwienia kończyn). 5. Czy Hirudoterapeuta Lekarz Med to pan Piotr K.??? Jeśli tak, to mieliśmy okazję się spotkać :) 6. Inga272727, miałam pozytywne efekty terapii w zapaleniu okostnej. Dokładniej opisz przypadek siostry. Pozdrawiam forumowiczów!

Gość do Bashmi
czy możesz mi podać namiary na tego dr Piotra K., jesli nie tu to na maila: fallballa.fox@onet.pl, bo chce sie wybrac do hirudoterapeuty, ale nie do takiego zwykłego tylko lekarza medycyny. pozdrawiam :)

Gość Bashmi
W jakim rejonie mieszkasz? Podam Ci kontakt do lekarza - hirudologa, którego masz najbliżej.

Gość do Bashmi
mieszkam w Kielcach, woj. świętokrzyskie

Gość Bashmi
Wiadomość wysłana :)

Gość Do Bashmi
Bashmi proszę napisz czy mając przęsła w tętnicach i implant kregosłupa mozna miec postawione pijawki? Ojciec ma mieżdzyce i silnie niedokrwione nogi czy pijawki cos pomogą? jestem z ok Zielonej Góry. Kogo mozesz polecic?

Gość gość
Ojej yo Chelatacje trzeba zroc,bo sie chłop zawapnił,i kuracje magnezową

Gość Bashmi
To nie są p/wskazania do zabiegu. Jeśli nie przyjmuje dużych dawek leków p/zakrzepowych to można stawiać pijawki, ale ostateczną decyzję zawsze powinien podjąć terapeuta po szczegółowym zapoznaniu się z przypadkiem, wywiadzie i analizie wyników badań. Podano za mało informacji, żebym mogła jednoznacznie odpowiedzieć. To kontakt do terapeuty, którego znalazłam najbliżej: Zbigniew Krzywański 691473113 dojazd do klienta Lubin i okolice Można też zadzwonić do firmy BIO-GEN w Namysłowie: BIO-GEN Sp. z o.o. 1 -go Maja 26 46-100 Namysłów (woj. opolskie) tel.: (77) 445 59 04 fax.: (77) 410 04 20 Oni posiadają wykaz terapeutów, więc może znajdziesz kogoś bliżej. Chelatacje są dobre, ale efekty przychodzą wolniej niż w terapii pijawkowej i powinny być przeprowadzane przez kogoś, kto wie co robi. W niektórych przypadkach bywają niebezpieczne. Pomocne może być również ozonowanie krwi.

Gość forumowicz ze śląska
Ja osobiscie polecam pijawki na wszelkie urazy sportowe. Jestem sportowcem i często zdarzają się kontuzje wtedy szybciutko na hirudoterapię , 2-4 zabiegi i wracam do treningów.

Gość gość
Bashmi ty juz lepiej więcej nic nie radź ! BIO GEN ma wykaz hirudoterapeutów. Jasne ma. Tylko w żaden sposób nie sprawdzają ich pod kontem kompetencji i rzetelności. To że pan dr Paruzel wyszkolił razem z BIO GENEM danego terapeutę nie znaczy , iż jest On godny polecenia. A dlaczego to już tłumaczę na swoim przykładzie : Dziś rano po przeczytaniu Twojego wpisu tutaj postanowiłem zadzwonić własnie do BIO GENU w celu otrzymania namiarów na rzetelnego terapeutę z mojej okolicy, powtarzam rzetelnego i kompetentnego. Otrzymałem namiar na panią xxxxx . Nie będę tutaj podawał namiarów , nie chce nikogo krzywdzić , chociaż sam nie wiem czy słusznie. Może własnie powinienem podać namiar , aby przestrzeć przed niekompetentną terapeutką. Mimo wszystko tego nie zrobię. Tak więc zadzwoniłem pod otrzymany numer tel. w celu umówienia się na zabieg . Jestem konkretnym i zdecydowanym na tego typu leczenie człowiekiem. Pani poinformowała mnie , że " dobrze mi radzi , aby zabieg przeprowadzić u mnie w domu , gdyż mój organizm może przeróżnie zareagować na jad z pijawek i mogę zasłabnąć i źle się bardzo czuć dlatego lepiej zabieg przeprowadzić w domu. " Niestety cenię sobie swoją prywatność i nie chciałem , aby terapeutka mnie odwiedziała w celu przeprowadzenia zabiegu, lecz pani przekonywała mnie , że jednak tak będzie lepiej dla mnie , dla niej również bo ona wynajmuje gabinet zabiegowy w jakieś poradni zdrowia i , że nie zawsze jest tam miejsce , aby ona mogła na godzinę go podnająć. Po czym powiedziała , że przyjedzie do mnie i nie doliczy kosztów dojazdu. Dla mnie to nie problem tzn koszta zabiegu i dojazdu. Przekonała mnie do zabiegu w domu bo na zabieg w gabinecie zabiegowym musiałbym czekać kilka dni a dokładnie jeszcze nie wiedziała ile a do mnie mogła przyjechać dosłownie za 2 godz. Zależało mi na czasie wiec przystałem na tą propozycję. Terapeutka przyjechała, wypytała czy biorę leki rozrzedzające krew, zapytała ile ważę i od razu zabrała się do przeprowadzenia zabiegu. Pijawki zostały przystawione w ilości 11 sztuk na brzuch nad wątrobą. 11 sztuk ponieważ ważę 108 kg więc 1 sztuka na 10kg wagi. Jestem kulturystą i ze względu na dietę wysokobiałkową ( sterydów anabolicznych nie zażywam od 5 lat ) i suplementację BCA chciałem oczyścić organizm i wątrobę . Nie bawem zacznę przygotowywać się do zawodów i zanim zacznę ponowną suplementację chciałem wzmocnić i oczyścić organizm . Co mnie zraziło ? Zraziło mnie : 1. Duza ilość pijawek - przed chwilą przeczytałem , że to szkoła staro wschodnia taka ilość pijawek na raz 2.Brak pojemnika na zużyte pijawki , terapeutka zużyte pijawki włożyła do woreczka foliowego i zawiązała go wkładając ten worek pozniej do reklamówki w której miała wszystkie akcesoria. 3. Wszystkie narzędzia ( nozyczki, pinceta , plastikowy talerzyk ) nie zostały niczym zdezynfekowane tylko włozone do worka i do reklamówki , do tej samej w której były zużyte pijawki.Dodam że pijawka jedna jak skonczyła ssać podczas chwytania jej zwrociła mnóstwo krwi zachlapała terapeutki rękawiczki ochronne i pincete. 4. Brak dodatkowej pary ochronnych rękawic , reszta zabiegu +opatrywanie ranek wykonane gołymi rękoma. Ogólne wrażenia : - cały brzuch w rankach po pijawkach tzn cała prawa połowa od rzeber ponizej pępka - sofa i dywan zabrudzony krwią którą pijawka chlapnęła podczas ściagania jej z mojego brzucha ( terapeutka powiedxiała że to norma , że pijawki wymiotują jak się przejedzą ) - czuję się zawiedziony niekompetencją - mam mieszane uczucia i zastanawiam się czy aby na pewno pijawki które zostały mi przyłożone nie były wcześniej przyłożone innej osobie , która mogła być na coś chora - zastanawiam się czy gdzieś tego nie zgłosić tylko gdzie? taka osoba raczej nie powinna wykonywać tak poważnych zabiegów. Jak już pisałem jestem kulturystą i rok temu na zawodach poznałem kolesia z Pomorza , który chwalił terapie pijawkami , od niego się o nich dowiedziałem , że doskonale pomagają na kontuzje i super oczyszczają nawet po sterydoterapii. Niestety ja nie trafiłem na kompetentą osobę.. Tak więc BIO GEN się nie spisał i polecił partacza a raczej partaczkę. cdn.

Gość gość
Tylko proszę Bashmi nie pisz , że zabieg przebiegł poprawnie. A co z pijawkami ? Skąd mam pewność , że nie zostaną uzyte ponownie ? Jak zapytałem czy od razu zostaną zabite pani powiedziała , ze zrobi to gabinecie zabiegowym "jutro bo przecież nie może wozic ze sobą pojemników do utylizacji pijawek bo są pełne i może nastąpić wyciek a to juz może być skarzenie" i że jak jezdzi do pacjentów do domu i na kazdego mialaby miec osobne pojemniki to musialaby w domu ich mieć całe mnóstwo a firma utylizacyjna zabiera jej to raz na miesiąc dlatego ma te pijawki zuzyte w gabinecie zabiegowym i że gwarantuje że te z woreczka się tam znajdą jutro. Przeraziłem się. Gadać każdy może . A jak jest w rzeczywistości ? Być może dr. Paruzel jest dobry w tym co robi , być może jego szkolenia są na wysokim poziomie ,być może szkolą tam najlepsi ( jak twierdzi Bashmi) ale jak widać nie każdy jego uczen czy kursant jest kompetentnym , rzetelnym i godnym polecenia terapeutą.

Gość szok szok szok
Pijawki po zabiegu powinny zostać w obecnośc***acjenta poddane utylizacji czyli włożone do pojemnika , takie w których w szpitalach trzymane są igły i inne odpady , taki czerwony pojemnik wypełniony płynem alkoholowym.W tym zanużone pijawki zostają zutylizowane. U Pacjenta w domu po zabiegu tez powinno się to odbyć. Te pojemniki są też mniejsze , takie malutkie. Ehhh współczuję ci , ale przynam , że jest w tym troszkę twojej winy no bo skoro juz tak nalegała na wizytę w domu to mi to by już podpadło. Ja by jej nie zapłacił i zgłosił do tego całego Bio Genu niech jej odbiorą zezwolenie. Pijawki do woreczka....... normalnie brak słów.

Gość Bashmi
Przykro mi, że tak trafiłeś. Niestety nie jestem w stanie znać wszystkich hirudoterapeutów w Polsce. Niestety również żadna firma przeprowadzająca szkolenia (BIO-GEN, EURO-BION, Centrum Med. Naturalnej w Łodzi) nie jest w stanie weryfikować po czasie fachowości danego kursanta i jego normalnej, ludzkiej uczciwości. Masz prawo zgłosić ten fakt w firmie BIO-GEN. Moim zdaniem to wszystko, co opisałeś w swoim poście powinieneś powiedzieć pani wykonującej zabieg. Tylko wymagający i świadomi pacjenci są w stanie zweryfikować rynek takich usług. Pozdrawiam!

Gość xxxzzzccc
to nie polecaj ludziom aby dzwonili do bio genu skoro nie weryfukują terapeutów! jestes jakąs fanatyczką bio genu czy jak? te hasła " uczą tam nalepsi" "najlepszy dr paruzel" "dam namiary na terapeutę" .. wszystko wiesz najlepiej, wszystkie rozumy pozjadałaś? kim ty kobieto jestes?nie jesteś lekarzem a mądrzysz się jakbyś conajmniej doktorat miała... a moze płacą ci za reklamę na forach? bo z tego co widzę opanowalaś całe forum kafeterii bo na wielu tematach piszesz i mądrzysz się jak nie wiem co.w polsce jest napewno wielu dobrych terapeutów i wierz mi nie są to tylko ci ktorych ty znasz. nie rob się wszechwiedząca bo tak na prawdę malutko wiesz przemądrzała kobieto.żeby była jasność, ja nie jestem z branży pijawkowej ale obserwuję forum bo interesuje mnie ten temat i być moze zrobię sobie kurs wiosną.. oczywistym jest ze ani bio gen ani euro bion nie są w stanie weryfikować terapeutów, kurs to jedno a doświadczenie , rzetelność, wiedza i odpowiedzialność to drugie. i nie mozna powiedzieć ze jesli ktos skonczył kurs u paruzela ze jest dobrym hirudoterapeuta.. tak nie musi być , z całym szacunkiem do dr Paruzela. przykladem jest ta która skonczyła kurs u paruzela a opowiada a jadzie pijawkowym :)

Gość Ja taki fajny gość
Pewnie to jakaś zakompleksiona kobieta z nadwagą - te przeważnie są przemądrzałe i zachowują się jakby zjadły wszystkie rozumy świata.

Gość Bashmi
xxxzzzccc i Ja taki fajny gość, szkoda mojego cennego czasu na komentowanie tych wypowiedzi. Ich poziom mówi sam za siebie.

Gość gość
A to dleczego nie stosowałas najpierw zappera nuczako ,J.Taratajcia i nanosrebro czy terapie Gersona???

Gość gość
Od czegos trzeba zaczac,przyjdzie czas tez i na inne terapie,jak ta nie pomoże

Gość gość
to dleczego nie stosowałas najpierw zappera nuczako ,J.Taratajcia i nanosrebro czy terapie Gersona???

Gość gość
no bo jeszcze nie znałem takich metod ,dobrze ze o tym piszesz,

Gość gość
Terazjajco i nanosrebero w ilu topikach bedziesz jeszcze spamował?!!!

Gość gość
Mósowo stosowac zappera nuczako ,J.Taratajcia i nanosrebro czy terapie Gersona!!!!!!!!

Gość gość
No przeciez po co sie pytasz sama siebie sama spamujesz i sama siebie pytasz,Ty sie dobrze czujesz na umysle???

Gość gość
Mósowo stosowac zappera nuczako ,J.Taratajcia i nanosrebro czy terapie Gersona!!!!!!!!!!!!

Gość gość
07.02.14 masz racje to chyba przedstawiciel handlowy zappera tak agresywnie zachowuje sie na forum

Gość gość
To zaden przedstawiciel handlowy co ty bredziesz to ortograficzna robi zamieszanie wokól naturalnych i skutecznych metod leczenia,Juz nie kombinuj bo az smierdzi tak mieszasz

Gość gość
Mósowo stosowac zappera nuczako ,J.Taratajcia i nanosrebro czy terapie Gersona!!!!!!!!!!!!

Gość gość
No widzisz jak ortograficzna napieprza???rozwala wszystkie topiki