Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przerażony srom

obrzęk i żylaki sromu w ciąży - miałyście?

Polecane posty

Gość przerażony srom

jestem w pierwszej ciąży - zaczęłam 22. tc wczoraj przy myciu wyczułam zgrubienie na wargach sromowych zewnętrznych. Kiedy wzięłam lusterko okazało się, że wargi są opuchnięte a po obu stronach mam nabrzmiałe żyły :O nie takie pokręcone jak żylaki na nogach ale bardzo nabrzmiałe. Podejrzewam żylaki :( Czy któraś z Was to miała i czy one zniknęły po ciąży?

Gość przerażony srom
podnoszę

Gość Lilou_28
ja mam... ale podobno znikaja bez sladu po porodzie.

Gość przerażony srom
ale wygląda to u Ciebie tak jak u mnie? po prostu nabrzmiałe żyły? czy tak jak żylaki na nogach czyli nabrzmiałe i pokręcone żyły?

Gość przerażony srom
bierzesz jakieś leki? ja zapytam lekarza o to dopiero w czerwcu na wizycie kontrolnej

Gość Lilou_28
Małe pokręcone,nabrzmiałe żyły i duża opuchlizna całego wzgórka. Boli najbardziej po leżeniu lub siedzeniu. Nic na to nie biore ale czytałam ze sa jakies specyfiki na to.

Gość jhkbfvgfbgl.jh,
niestety też miałam nabrzmiały, opuchnięty srom. Później nawet wyczuwałam pod palcami zgrubienie na wardze sromowej. W lusterku zobaczyłam, że to żylak !! Po porodzie sprawa się jeszcze pogorszyła bo ten żylak w czasie parcia już całkiem widoczny był. Teraz pół roku po porodzie nie ma śladu... Wszystko odpuchło, pochowało się ;)