Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość SMUTASNA93.Rrrr

Obawiam sie ze moge byc w ciazy:(

Polecane posty

Gość SMUTASNA93.Rrrr

Witam was:) Obawiam się że moge być w ciaży. Nie mam się komu zwierzyć narazie, znaczy nie chce i postanowialam że napisze tutaj. Mam 19lat skończylam szkołe w kwietniu z dobrymi ocenami LO. Od 6maja pracuje w sklepie zoologicznym po 10 12 godzin, od września mam zaczynać dwie szkoły zaocznie,wspanialy kochany chlopak wszystko sie ukladało super a teraz siedzę w sklepie i zamartwiam się że mogę być w ciaży. OD 5DNI SPÓŹNIA MI SIĘ OKRES, ZAWSZE MIALAM REGULARNY. Od wczoraj mam tylko plamienia i to wyglada na lekki braz, jakby na podpaske dac kilkanascie kropel kawy z mlekiem. Oboje pracujemy Chlopak zarabia 2800zl. Ja w 11 dni mam zarobione 800zl bo pracuje po 10 12 h czasem 8h w najgorszym wypadku:) jezeli mi policzy druga opcja to prawie 900zl. Tazke z utrzymaniem dziecka problemu by nie bylo, jednak mam nadzieje ze jeszcze dostane okres a dziecko za kilka lat. Wiem ze zaraz bedzie duzo wyzwisk itp. a dodam ze z chłopakiem jestem 4lata.

Gość szukajaca germanistka
bedzie co ma być, nie masz tak żle, nie przejmuj się

Gość katiiikaa
Będzie fajnie :). Też wpadłam i nie wyobrażam sobie, żeby tej wpadki mogło nie być. A zapytam z ciekawości, zabezpieczaliście się?

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Tylko stosunek przerywany :). Jest tak samo skuteczny jak inne środki antykoncepcyjne.

najgorsze są te "wyzwiska" tzn. domyślam się co możesz czuć i bać się., choć nie bylam w takiej sytuacji nigdy, ale pomimo to, że masz innych głęboko w d.. to i tak bym się na początku bała o gadkę innych. ale postaraj się o tym nie myśleć, najw. wasze szczeście a nie to co inni durni, nie mający swego życia ludzie powiedzą. nie ma co się na zapas martwić.. zrób test, kup w aptece, co wykaże zobaczymy. a z powodu, że on nie daję 100% gwarancji, tzn. wyniku pewnego, to udaj się do ginekologa.

Gość damulka9543
zrob test, ja tez myslalam kilka dni temu ze zaciazylam bo okres 2 tyg mi sie spoznial ale juz wiem ze to przez stres

Gość sadjbnaskjhgdajhda
czytam i nie wierze. zdania typu: "Tylko stosunek przerywany . Jest tak samo skuteczny jak inne środki antykoncepcyjne." albo "oboje pracujemy Chlopak zarabia 2800zl. Ja w 11 dni mam zarobione 800zl Tazke z utrzymaniem dziecka problemu by nie bylo" macie mieszkanie? swoje wynajmujecie? czy wiesz ile kosztuje wychowanie dziecka? myslisz ze starczy? uwazasz ze nie ma lepszych srodkó antyk niz stosunek przerywany? nie krytykuje cie bzykaj sie z nim ich chcesz i mozesz miec dziecko, ale nabierz trochę rozumu boś jak but głupia!

nie martw się. nie przejmuj się ludzźmi, ich głupią gadką. oni nie mają swojego życia i włażą dlatego z buciorami w innych sprawy. pamietaj, ze oni nie sa teraz najwazniejsi.. (nigdy nie bedą :)) kup sobie test ciążowy może to Cię jakoś uspokoi - zależnie od wyniku. ale lepiej wiedziec niz sie meczyc w niepewnosci. a z powodu, iz on nie daje 100% pewnosci, tzn. wynik - to udaj się do ginekologa. i nie martw się najwazniejsze to miec przy sobie kogos kogo się kocha.. i czuć jego obecnosc, wsparcie. trzymam kciuki !! dziecko to nie choroba, to nie tragedia. rozumiem, ze wolelibyście później, ale nie ma co się martwić.. jeszcze się ucieszycie, że stało się tak jak się stało. około 30 już będziesz miała sporego chłopaka :) / dziewczynę.

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Od 2lat nie zabezpieczalismy się, nasza wspolnie podjeta decyzja. Liczyliśmy się tak może być. Poprostu boje się najbardziej o utrate pracy.

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Nie jestem głupia. Mam dobre oceny w szkole :)

Gość sadjbnaskjhgdajhda
jedno nie wyklucza drugiego. a to ze uwazasz ze ktos jest mądry bo ma piątki w szkole tylko potwierdza moją teorię. naprawde jestes głupiutka jeszcze.

Gość katiiikaa
Dziecko wcale duzo nie kosztuje jak nie kupuje sie nowych wozkow i innych zajebistch rzeczy, np.w reserved albo w h&m. Naprawde! Niektorzy rodzice maja zle w glowach i kupuja dziecku drogie rzeczy, a ono gowno z tego wie i i tak z nich zaraz wyrosnie. Moj maz zarabia 1600zl, ja nie pracuje, miekszamy z rodzicami i rachunki sa na pol. Wystarcza spokojnie kasy, a i zostaje na jakies przyjemnosci.

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Mialam tylko dwie 5, w wiekszosci 4 albo 3. Negatywne oceny to 1 i 2 :)

Gość katiiikaa
Np. na czekoladę z biedronki raz w miesiącu :classic_cool:

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Ja w najgorszym przypadku zarobie miesiecznie 1600 na reke napewno nie mniej z tego co szef mowil. Chlopak 2800zl czyli razem 4400zl. Jezeli chodzi o mieszkanie mamy gdzie mieszkac jedynie dolozyc do pradu czy gazu i jedzenia. Co i tak znając jego babcie nie bedzie chciała żebysmy się dokladali odliczam 400zl na gaz do auta, zostaje 4000tys 1000 nawet dla babci na rachunki i jedzenie i zostaje 3000zl za 3000zl chyba utrzymam dziecko co nie??? moglabys sie zapytac czy wiem ile kosztuje dziecko jakbym napisala ze oboje mamy 1200zl ale okim.

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Ja w najgorszym przypadku zarobie miesiecznie 1600 na reke napewno nie mniej z tego co szef mowil. Chlopak 2800zl czyli razem 4400zl. Jezeli chodzi o mieszkanie mamy gdzie mieszkac jedynie dolozyc do pradu czy gazu i jedzenia. Co i tak znając jego babcie nie bedzie chciała żebysmy się dokladali odliczam 400zl na gaz do auta, zostaje 4000tys 1000 nawet dla babci na rachunki i jedzenie i zostaje 3000zl za 3000zl chyba utrzymam dziecko co nie??? moglabys sie zapytac czy wiem ile kosztuje dziecko jakbym napisala ze oboje mamy 1200zl ale okim.

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Podszyf. Z ocenkami i Nizej

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Poczekam Pare dni i kupie test, albo najlepiej jak sie wybiore do ginekologa.

Gość dix ae
SMUTASNA93.Rrrr Tylko stosunek przerywany . Jest tak samo skuteczny jak inne środki antykoncepcyjne. xx wracaj na biologie, dzieciaku! takie to niedouczone a za ruchanie sie bierze... O_O

Gość SMUTASNA93.Rrrr
Poczekam Pare dni i kupie test, albo najlepiej jak sie wybiore do ginekologa.

Gość katiiikaa
Nie. Nie na czekoladę. Na kino co miesiac, na wyjazd np.raz na pol roku , na wyjscia do restauracji.