Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mimiano

zamienniki anty -można wymieniać?

Polecane posty

Gość mimiano

mam pytanie dotyczące zamienników. Skoro mają ten sam skład to nie ma różnicy, że raz wezme oryginał a raz tańszy zamiennik? Chodzi mi o to,że przeszłam z yaz na daylette, bralam daylette dwa miesiące, niestety teraz w aptece nie mieli a potrzebowałam na szybko więc wzielam yaz i sie zastanawiam czy to nie robi, czy organizm reaguje tak jakbym zmienila tabsy?

Gość mimiano
podnosze

Gość mimiano
nikt nie wie?

Gość nie jestesmy lekarzami...
do swojego ginekologa zadzwon i zapytaj, albo choc farmaceuty, ktory zaproponowal zamiane pigulek, czy to bezpieczne..?

Gość mimiano
mi ginekolog mowila,ze to to samo i mogę sobie zmienić bez żadnych "procedur zmiany tabletek" bo daylette to odpowiednik yazu. Tylko nie wiem czy moge brać raz to raz to. Tzn wydaje mi się, że tak skoro mają ten sam skład, ale nie jestem pewna

sama zmiana na tańszy odpowiednik nie jest niczym złym, ale nie jestem pewna czy twojemu lekarzowi chodzi o to żebyś brała sobie raz jedne raz drugie czy jednak trzymała się jednego producenta dłużej

ostatnie tabletki brałam w 2012 roku, miałam przepisany Yasmin na obniżenie testosteronu (wysypywało mnie okrutnie na twarzy, plecach i dekolcie) w połowie pierwszego opakowania przestało, przy drugim opakowaniu już wszystko zeszło, dostałam receptę na kolejne opakowania w aptece niestety nie było Yasminu więc wykupiłam 3pak (bo tylko taki mieli) odpowiednika Asubtela przy 2 opakowaniu Asubteli znów zaczęło mnie wysypywać, na 3cim wyglądałam prawie tak samo jak przed rozpoczęciem brania tabletek, kolejną receptę wykupiłam już Yaz i wszystko jak ręką odjął - nie rozumiem zaistniałego faktu bo te same hormony w tych samych ilościach.

miało być wykupiłam Yasmin (pomyłka wcześniej brałam Yasminelle i Yaz przed pierwszą przerwą)

sporo tego u ciebie rzeczywiście ale uporządkujmy brałaś Yasmin potemAsubtele to jest ten sam skład i ilość hormonów a potem Yaz i Yasminelle któy jest już słabyszy od pierwszych dwóch ale rodzaje hormonów ma tą samą.