Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość in-flagranti

czy macie nianie?

Polecane posty

Gość in-flagranti

czy ktos mieszka w malej miejscowosci/miasteczku i ma nianię? czy siedzi ona czasami także wieczorkiem? tak sie zastanawiam nad pracą,np w supermarkecie, gdzie wiadomo praca jest i wieczorami...

Gość gość
Ja mam nianie na wieczor.

wieczorami siedzi?ale czy mieszkasz w duzym meiscie? bo u mnie starsze panie to chyba tylko do 15 chcą siedziec.ale mi chodzi o prace zmianowa typu od 14 do 19 zeby ktos został...

Gość gość
W malej miejscowosci.

Miałam nianie.Ale pracowałam do południa oraz czasami zostawała z dzieckiem wieczorem jak np.raz na dwa miesiące chciałam z meżem wybrać się do kina. Ale moje przyjaciółki,znajome mają nianie i różnie te Panie do opieki nad dzieckiem przychodzą,ponieważ rodzice też róznie pracują.

Gość gość
Piszesz chyba czyli nie wiesz napewno, nie szukalas jeszcze? Moja niania przyhodzi tylko na wieczory. Bo ja pracuje wieczorami. Pasuje jej to bo w dzien moze zajac sie swoimi sprawami. To pani w wieku 60 lat. Kiedy przychodzi do mnie to jej praca jest podanie dziecku kolacji, umycie i polozenie spac. Potem moze ona robic co chce. Wiec ma lepiej niz w dzien kiedy tzeba dzieckiem zajac sie aktywnie. Moja niania oglada tv, czyta ksiazke albo zwyczajnie drzemie na kanapie:) czesto ogarnie mi mieszkanie jak ma wiecej energii danego wieczora, ale tego od niej nie wymagam. Niania jest zadowolona bo ma placone a sie nie narobi:)

czyli np jezeli znajde prace tylko w biedronce-to jest szansa ze jakas niania posiedzi 2razy w tygo do 20godziny?u nas pracy nie ma, a ja nei bede cale zycie przeciez w domu:(

Gość gość
Dziewczyno najpierw znajdz prace a potem martw sie o nianie. Jesli chodzi ci tylko o kilka godzin w tygodniu to napewno ktos sie znajdzie. Tak jak ty chcesz pracowac tak samo inne babki chca, pracy dzisiaj nie ma wiec sadze ze znajdziesz conajmniej kilka kandydatek do wyboru. Tylko to trzeba sie dowiedziec popytac jak sie juz prace znajdzie, ja mialam 4 chetne na te kilka godzin wieczorami az wybralam moja, ludzie cca pracowac.

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja mam nianię od dwóch lat, nie pracuje wieczorami, bo nie ma takiej potrzeby, ale gdybym potrzebowała to nie byłoby problemu. Zdarzało się, że nagle musiałam zostać w pracy i dzwoniłam czy może pobyć zamiast np. do 13 do 16 i nigdy nie odmówiła. Kiedy wyjeżdżałam rok temu to była u nas całymi dniami, nawet o weekend pytała. Jest dyspozycyjna i przychodzi wtedy, kiedy trzeba. Myślę, że możesz wstępnie rozejrzeć się za nianią, będziesz wiedziała jaka jest sytuacja w Twojej miejscowości. W międzyczasie szukaj pracy. Myślę, że nie powinnaś mieć problemów ze znalezieniem opiekunki, praca wieczorami może nawet jest wygodniejsza niż w dzień, na pewno mniej pracy i w domu taka pani może w dzień swoje obowiązki wykonać.

Gość gość
Mozesz znalezc nianie na dwa tygodnie przed. Ale licz sie z tym ze bedziesz jej placic za ten czas kiedy razem bedziecie w domu. Co do pracy to jesli masz rozmowe kwalifikacyjna i wiesz ze masz duze szanse to wtedy sie rozejrzyj. Wczesniej nie ma sensu bo po co? Moze ci kolezanka czy ktos z rodziny chwile dziecko przypilnowac zanim nie znajdziesz niani. Jesli ja znajdziesz a pracy nie dostaniesz to ona bedzie sie czuc oszukana i mozesz miec j niej stracona pozycje. Po co komus robic nadzieje jak nie masz jeszcze pracy? I po co ci niania na te dwa tyg przed? Przeciez nie masz gwarancji od kiedy zaczniesz te prace. Na rozmowie ci powiedza od kiedy mozesz pracowac ( zazwyczaj daja pare dni i nie jest tak ze od jutra) i wtedy zaczniesz szukac.

Gość gość
my mamy nianie, niby pracuje od pn do pt, ale jak chcemy sami gdzies wyskoczyc na weekend tez chetnie przychodzi

Przecież tak jak rodzice o rożnych porach pracują,tak również niania ;) A że mieszkasz w małym mieście nie ma nic do rzeczy.Więc na zapas się nie martw!

chodzi o to, ze u nas pracy nie ma a jak jest to po znajomosci, raz fuksem trafila mi sie w markecie i nie ma co przebierac tylko brac co jest nawet do 22. nei chce za bardzo rodziców obciążac pewnie by pomogli ale to sytuacja na kilka lat, bo mąz pracuje do 18-19 wieczorkiem. oczywiscie pracy nie mam a maly ma 9miesiecy ale tak pytam czy nianie pracuja glownie od 7-15 czy tez w tygodniu 3 razy mogą zostac do 20.

Gość gość
Do 20 to zadna dziwna pora. Moja niania jak przychodzi to jest u mnieod 20 do 24.. Wszystko jest do dogadania.

Gość gość
up