Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Polinx

KREW W KALE!!

Polecane posty

Gość Polinx

od dłuższego czasu mam problemy z wypróżnianiem. Zaczęło się od strasznie bolesnych zaparć w trakcie okresu. ostatnio przerzuciło się to na codzienność, wypróżnienie nastepowało co drugi dzień. ostatnio ból w czasie miesiączki nie byl tak intensywny, jednak zaparcia były coraz czestrze. Stolec nie "wylatywał" w całości tylko takimi kawałkami jakby. Na dodatek w ciągu tych dwóch tygodni zauważyłam sluzowata krew. Nie przy każdym wypróznieniu, ale jednak mnie to zaniepokoiło. Staram się zdrowo jeśc, spożywam duzo błonnika więc nie wiem skąd te problemy. Może to nie zbyt dobre, ale jak zaparcia były straszine dokuczliwe pomaglam sobie wkładając namydlony palec do pupy i pomagało. nie robię tak często tylko wtedy jak już naprawdę bardzo to wpływana moje samopoczucie. Mysliciem że mogłam sobie w en sposób coś uszkodzic? mam dopiero 16 lat. Nie wiem co powinnam z tym zrobic.

Gość gość
jeśli krew jest żywa, to sygnał że możesz mieć szczelinę odbytu lub hemoroidy ,szczególnie przy szczelinie krew jest jasna .Nie można również wykluczyć czegoś bardziej poważniejszego związanego ze sprawami gastrycznymi ,powinnaś wspomnieć o tym lekarzowi pierwszego kontaktu .