Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Katarzyna1986BB

Załóżmy że mam nieograniczone możliwości finansowe.Jak nauczyć się biegle Języka

Polecane posty

Gość Katarzyna1986BB

Chce nauczyć się biegle j. angielskiego. Słownictwa dosyć znam, mature pare lat temu zdałam zarówno pisemną jak i ustną na 80-90% Zakładając że mam nieograniczone możliwości finansowe, moge pozwolić sobie po prostu na wszystko, to co mam wybrać by jak najlepiej i jak najszybciej nauczyć się biegle rozmawiać po angielsku?

Gość schiza.brrrr
Praktyka czyni mistrza - skype, znajdź sobie osobę do konwersacji z angli/usa ... każdy chce mieć znajomego z krajów 3 świata więc nie powinnaś mieć problemów

Gość Nienawidzę angielskiego, no!
z języków, których się uczę lubię chiński i rosyjski, niemiecki nawet choć to już mniej... angielskiego NIENAWIDZĘ! A jakie metody nauki? Najlepiej wyjazd do kraju w którym się tym językiem posługują i codzienne rozmawianie w tym języku, słuchanie go itd + tradycyjna nauka.

Gość gość
Jedź na parę miesięcy gdzieś, gdzie będziesz 24 godziny na dobę w towarzystwie anglojęzycznych mieszkańcow tego kraju. To najlepsza I najszybsza metoda. Szybko można przestawić się na mówienie w danym języku, jeżeli masz ciągły kontakt, przestajesz tłumaczyc a zaczynasz poprawnie stosować zasad językowych. Nie oszukujmy sie, poprawnej wymowy nie nauczysz się od ludzi, którzy nauczyli się drugiego języka na studiach. Poznałam taką jedną dziunie, która studiowała anglistyke, rzekomo.. Owszem, znała gramatyke języka, ale kiedy próbowała rozmawiać z moimi znajomymi, to oni słuchali grzecznie, mruczeli: hmmm... A potem pytali: WTF is she talking about?! Tylko stały kontakt, wyjedź gdzieś!

Gość malachmurka
wiesz co, ja zrobiłam ogromny postęp w nauce francuskiego po kursie "Metoda językowa 5S" i mogę ci go polecić, Dotyczy on nie samego języka, a odpowiedniego sposobu uczenia się go.