Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Skąd młodzi ludzie mają kase na drogie ciuchy, gadżety itp ?!

Polecane posty

Gość gość

Pracuje w duzej galerii handlowej w sklepie odziezowym i sie zastanawiam skąd oni mają kase na to wszystko ? Dwie młodziutkie dziewczyny ostatnio kupily u mnie kilka ubran za laczna kwote 690 zł :/ Ciagle widuje dziewczyny/chlopakow w wieku 12-20 lat z drogimi telefonami, siedzą w kawiarniach, mcdonaldzie, pizzeri, niektorzy chodza bez celu ale wielu cos kupuje...no w glowie mi sie to nie miesci, wszyscy mają bogatych rodzicow? skoro taka bieda jest w Polsce? sama mam 23 lata i gówno zarabiam, nie chodze do kina ani na pizze co weekend bo mnie nie stac

Gość gość
Racja,od rodziców:P W Polsce bieda,ale nie u wszystkich....:P

".no w glowie mi sie to nie miesci, wszyscy mają bogatych rodzicow?" nie wszyscy, tylko Ci co szaleją i wydają kasę na bzdury.

Gość gość
W tym wieku finansują rodzice, nawet jeżeli jakiś nastolatek dorabia sobie w weekendy czy na wakacjach to raczej nie tyle. Chyba, że akurat to ich ulubiony sklep i każde ekstra pieniądze w nim wydają ;-)

Gość Zuzanna Amelia æ
Od rodzicow albo od sponsorow.

od rodziców a skąd mają brać? No przecież biedni ci sie nie bedą pokazywać, stąd bogatych tylko widzisz, galerie to jednak nie są najtańsze sklepy, ale są też droższe rzecz jasna. Wszyscy narzekają nie ważne ile by nie zarabiali :p

Gość gość
Skąd ? ja ci powiem. Telefony - 90% z nich biorą rodzice na abonament, sobie zostawiają stary fon a córce/synowi dają nowego szajsunga, ajfona czy inneg nokje Reszta to rodzice dają, harują jak woły albo zyją na kredyt. Niewielu ludzi stac na rozrzutnosc, niewielu pracuje na kierowniczych stanowiskach , niewielu ma spadki czy duze dobrze prosperujące firmy. To wszystko czesto jest na pokaz. widzisz takich bo pracujesz w centrum handlowym. Większosc jednak zyje skromnie, biedni ludzie po prostu nie rzucają sie w oczy, nie lansują w galeriach

Gość Heniu
"kupily u mnie kilka ubran za laczna kwote 690 zł :/ " - no to faktycznie drogie ciuchy :) pewnie bangladesz sam :) I wychodzi jakieś 350 zł na osobę. Ja tyle na wieczór na mieście potrafię wydać a za 690 nie kupię nawet połowy garnituru, od biedy na dobre buty albo spodnie starczy. Jak rodzice mają normalne posady to żaden problem dać np. córce 500 na urodziny żeby sobie coś kupiła. Na drugi raz zapytaj skąd mają, może powiedzą :)

Gość gość
zuzanna z fiku standardowo, p*****lnely baka jak zwykle x rodzice zyja z kredytow na zasadzie zastaw sie i postaw sie x gowniary do tego zarabiaja w lodziarni w takich galeriach

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] Heniu -----------------jakis ty wielkoduszny i zaradny mieszkasz na Manhatanie?:D

Gość gość
Heniu - nie szpanuj :classic_cool: wiadomo, ze ty wydajesz wiecej bo jestes dorosly, pracujesz a jak przychodzi 15 latka do sklepu i placi za kilka szmatek stówkami to mozna sie zastanawiac skąd na to ma :D?

Gość gość
hahahaha na pewno heniowi gale kreci w sraczu lub na parkingu przed galeria:D x to na pewno ten heniu co go pokazali na polsacie w programie "dlaczego ja" co to mu galerianki loda w kiblu robily, potem portfel z***baly a na koniec na parkingu wp******ily :D

Gość gość
Heniu napisz cos jeszcze posmiejemy my biedacy z kafe :D

Gość gość
;)

Gość Zuzanna Amelia æ
Duza galeria handlowa jest raczej w duzym miescie. Wiecej ludzi , wiekszy ruch. Czy te nastolatki sa ciagle te same ? Rozpoznajesz je ? Bo jesli nie to moze rzeczywiscie malolaty wydaja akurat gotowke , ktora dostaly na imieniny od rodzicow.

"Moze te dziewczyny kupują za tyle raz na pół roku, nie pomyślałaś o tym? " taaaa nastolatki planują zakupy na pół roku, a potem nic nei kupują, na pewno :D

Gość gość
fiiku mikuu - haha widac ,ze one dawno przestaly byc nastkami :D 1. rodzice dają, najczesciej zyjąc na kredyt 2. babcie, dziadkowie, ciotki z tym sponsoringiem nie przesadzajcie, naogladaliscie sie Galerianek i p*********e od rzeczy :O Film Galerianki to jeden wielki pic, autorka tego gniota uslyszala kiedys o jakis maloletnich prostytutkach i chyba doszla do wniosku, ze to norma w Polsce :D sama niedawno skonczylam LO i NIGDY nie slyszalam zeby ktoras dziewczyna sie puszczala za kase, nawet patologia. Takie rzeczy szybko by wyszly na jaw

Ja jestem w Twoim wieku, kasę mam od chłopaka, jakbym miała się sama utrzymywać to 690 zł pewnie byłoby dla mnie sporo kasy, ale obiektywnie patrząc to nie są duze pieniądze.Mysle,ze wiekszosc ma hajs od rodziców.

Gość Zuzanna Amelia æ
Czyli sprawa jasna - od rodzicow albo ze sponsoringu.

Gość gość
[zgłoś do usunięcia] viki022 Ja jestem w Twoim wieku, kasę mam od chłopaka, jakbym miała się sama utrzymywać to 690 zł pewnie byłoby dla mnie sporo kasy, ale " x x x xxxxx i to jest mentalnosc od chlopaka dostaje "za nic" - podtrzymujac, ze nie jest to duza kasa :D laluniu, ale sama nie jestes jej w stanie zarobic chociazby przez miesiac a rym bardziej by tyle tobie zostalo na wlasne wydatki po wszystkich miesiecznych oplatach :D k***a jakie madrosci zyciowe i jakie logiczne :D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D

Jak to skąd z prostytucji. Mam sąsiadkę, z którą chodzę na Mszę i ona sama mówiła, że znam dziewczyne która nosi się jak tylko może. Dlaczego? Bo ma bogatego sponsora, który ma firmę i rodzinę.

Gość goscik
Zuzanna Amelia æ Czyli sprawa jasna - od rodzicow albo ze sponsoringu. od starych a starzy z banku i na pewno nie wlasnego konta raczej z kredytow, ktorych nie sa w stanie spacic ale zaciagaja poki moga i potrafia kombinowac w akcie desperacji:D

fiku, co pół roku taka suma, w międzyczasie mniejsze, to też niemożliwe? mnie to w ogóle nie szokuje, przecież na żywność wydaje się o wiele więcej w ciągu miesiąca

fiku, co pół roku taka suma, w międzyczasie mniejsze, to też niemożliwe? mnie to w ogóle nie szokuje, przecież na żywność wydaje się o wiele więcej w ciągu miesiąca

Gość gość
mnie tez nie szokuje, ale mowa o dziewczynach 12-20 lat i uważam że to dużo na jednorazowe zakupy, oczywiście przypuszczam że te osoby na to stać, znaczy maja rodziców, którzy sa w stanie pokryć takie comiesieczne (opcja optymistyczna) zakupy, ale to nei jest norma. Przeciętnego rodzica nei stać na to by tak rozpieszczać swoje dzieci.