Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie sole i nie słodzę -niczym i niczego-bo mam silna wole a wy?

Polecane posty

Gość gość

no jak?

Gość gość
Ale mi tu wyczyn...

Gość gość
Ja tylko nie słodzę, sól jest zdrowa. :classic_cool:

Gość gość
cukier -samo zło, slodziki-chemiczny syf-miód, melasa, syrop klonowy, syrop z agawy- tak samo jak cukier psuja zeby i maja mnostwo kalorii-wiec to żadna alternatywa-a sól-jest jej duzo w wszystkich produktach gotowych -więc - solenie potraw to rujnowanie sobie zdrowia

a ja solę i słodzę słodzę słodzę bo życie jest krótkie..... :P

Gość gość
sram ze smiechu gdy w piśmidłach czytam -zamiast cukrem -słodz-miodem , melasą fruktoza słodem jęczmiennym syropem ryzowym lub z agawy,syropem klonowym - te produkty sa zdrowsze niz bialy cukier -ale tak samo tuczą i psuja zeby-więc tez powinno sie ich unikać

a ja mam w d***e - jem dużo cukru i pomidory jem tylko solone :)

Gość gość
pamietam z dziecinstwa-ze rodzice idziadkowie -sypią dzieciakowi cukier do herbaty-zamiast od początku uczyc go picia gorzkiej a jak robia kompot lub domowy soczek w sokowirówce -to jeszcze cukier ładuja -dno

Gość gość
a potem zj****e zeby sa-w telewizji gadali ze jakis 6 latek miał 15 zebów z próchnica - coz rodzice a moze i dziadkowie sie nie popisałi

Gość gość
no i solenie -ziemniaków , kaszy, ryzu, makaronu podcza s gotowania i jeszcze solniczka na stole -to rujnowanie zdrowia sobie i domownikom

Gość gość
udowodniono naukowo-ze cukier niszczy kolagen w skórze i przyspiesza starzenie-drażnia mnie ludzie co narzekaja na nadwage, rozn e chooroby , maja zjechane zeby juz w mlodym wieku a sola i slodzą

Gość gość
wszedzie hipopotamy chodza-od slodzenia

Gość gość
w jakims artykule com czytała lata temu-bylo wymienionych 100 skutków szkodliwych spozywania cukru-toz to syf totalny

Gość Olcia..
A ja z tatą nie solimy bo solone jest mniej smaczne i słabiej smak czuć bo sól osłabia smak. A cherbaty nie słodzimy bo to zbrodnia i psucie smaku cherbaty a czasami można dodać miodu lub konfitur, ja malinowe najbardziej lubię a miodu to się daje jak cherbata przestygnie i jest ciepła a nie gorąca i wtedy cherbata z miodem najlepiej smakuje a najbardziej lubię białą gorzką bo jest tak dobra że po godzinie czuć jej smak i kakao bardzo lubię z ciastkami :)

Gość gość
sol i cukier to trucizna

Gość gość
nie uzywam majonezu, keczupu, musztardy ani chrzanu-bo one maja sól cukier i ocet-brrr

Gość gość
j a unikam soli i cukru jak sie da

Gość jak byłam dzieckiem nie słodzi
łam herbaty. Potem poszłam do przedszkola, a tam hurtowo w jednym garze gotowano dla wszystkich dzieciaków herbatę, słodką że przełknąć się tego nie dało (pewnie chcieli tym zabić smak najtańszej "herbaty"), protestowałam, nie chciałam tego pić a więc było wielkie zdziwienie ze strony pań z kuchni i nauczycielek ale robili mi osobno herbatę bez cukru. Potem podstawówka i to samo, ale miałam już dosyć bycia odmieńcem (bo tak na mnie patrzyli, dziwaczka nie lubi słodkiej herbaty) więc jakoś się przełamałam i przez 4 lata piłam to ohydztwo. Teraz nie słodzę, bo nadal uważam, że to zabija smak herbaty, ale chcę zwrócić uwagę na to, jak straszne jest to, że dzieci od małego nawet w przedszkolu uczą niezdrowego jedzenia. I jak tu mamy być szczupli i zdrowi? Wiem, że w tym przedszkolu do dzisiaj podają słodką herbatę wszystkim bez wyjątku.

Gość gość
j a pamietam z zerówki ze cytryne na deser dawano -maczana w cukrze-brr- kazdy dentysta powie ze cukier i cytryna rujnuja zeby -herbaty nie powinno sie slodzic- dzieci juz od malenkosci przyzwyczajac do niesłodzenia i niesolenia niczego -ale coz -skoro matki i babcie debilki daja owoce z cukrem i smietana - choc mozna przeciez dac same owoce- sypia cukier do herbaty, kompotu do racuchów pierogów naleśników makaronów, potraw mlecznych , deserów mleczno owocówych , wszedzie gdzie sie da a same sa grubymi chorymi babami z zniszczonymi zebami

Gość buka na was kuka
co wyw iwecie o miodzie poza tym, że psuje zeby i tuczy? GÓWNO jak widać:o macie zjedzne mózgi przez te z*****e koncerny farmaceutyczne. Jakbyscie wiedzieli jakie zdrowe są produkty pszczele to byscie je wpierdalali tonami i nie musielibyscie latac po lekarzach. Wiem bo przy tym pracuję.

Gość gość
przeczytalam wiele ksiazek o zebach , napisanych przez dentystówzdrowiu i tam jest jasno napisane -miod jest prawie tak samo tuczący jak cukier i psuje zeby nawet bardziej bo jest lepki- chyba z e od razyu po jego spozyciu umyje sie zeby

Gość buka na was kuka
zamiast k***a poszperać, poszukać to bee ani nie słodzą ani nie solą, a słyszeliście c***e o soli z minerałami z morza martwego? o różowym zabarwieniu? to jest zdrowa sól wy tepe mądrale za 5 zł :o

Gość gość
miód, ,melasa, syrop klonowy , z agawy sa strasznie słodkie , maja multum kalorii i psuja zeby -są zdrowsze od cukru ale maja tak samo tuczące i próchnico twórcze dzialanie

Gość gość
a ja sole i słodze nie bede sobie odmawiala przyjemnosci co teraz jest zdrowe ?? keidys soja była zdrowa a wyszlo ze to jeden wielki syf i tak na cos trzeba umrzec ludzie ktorzy nie pala papierosów umieraja na raka płuc i co?

Gość buka na was kuka
tak napisanych przez dentystów, w których interesie jest aby ludzi miodu nie jedli bo wtedy straciliby robote. Miód jest produktem naturalnym od dawien dawna i już słowianie go jedli i jakoś nie narzekali na zęby:o

Gość gość
miod to miod-a sa inne produkty pszczele- pyłek , kit pierzga , mleczko o nie ci chodzi?

Gość buka na was kuka
o wszystkie produkty pszczele, gdyby ludzie to spożywali to większość farmaceutycznych firm by upadła - taka jest prawda