Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

nie sole i nie słodzę -niczym i niczego-bo mam silna wole a wy?

Polecane posty

Gość gość
ja slodze, ale nie sole, sol jest wszedzie... Wystarczy nie solic 2 tygodnie, a okaze sie, ze wszystko jest slone...

Gość gość
to przekonaj taką stara jędzę że nie chcesz słodkiego - katorga. a cukier uzależnia. moja teściowa to uważa wręcz że jestem nie wychowana że nie chcę nawet posmakować ciasta które upiekła.>>> jutro cie np przejdzie samochod i na co ci bedzie tyle wyrzeczen? Zeby wygladac jak ten szkieletor Rubik?

Gość gość
typowa kobieta od 40 tki wzwyz to maciora zalana sadłem z cyckami i brzuchem do kolan bo żre słodkosci i słodzi co się da

Gość gość
same lochy i maciory

Gość gość
spasione klempy

Gość gość
hhaha

Gość gość
samo sadło

Gość gość
i to maja byc autorytety?

Gość gość
Wiele osób powtarza- " nie będe sobie odmawiać przyjemności". Nie odmawiajcie sobie, być może za kilka lat zmienicie zdanie świadomi głupoty jaką popelnialiście i widząc jej efekty.

Gość gość
typowa baba od 40 tki wzwyz to spasiona macioro sadło ją zalewa a typowy facet w tym wieku to baleron

Gość gość
racja

Gość gość
typowe baby i faceci od 40 tki wzwyz sa zalani sadłem

Gość gość
.. bo przecież "na coś trzeba umrzeć i nie bede sobie odmawiać tego co lubie"

Gość gość
silna wola? dla mnie nie ma ona wiele wspólnego ze smakiem potraw, nieposolonych ziemniaków nie przełknęłabym :/ solę normalnie, cukru unikam.

A ja slodze i sole, sole dosyc duzo bo mi sol potrzebna jest do utrzymania w miare zdrowego cisnienia, ostatnio mialam 85 na 50 wiec. Zeby mam zdrowe, nigdy nie bylam na czyszczeniu zebow, nigdy nie mialam plomby, ostatni raz u dentysty bylam w gimnazjum na kontroli i ze 2 lata temu z moim m, dentysta z ciekawosci sprawdzil moje zeby i powiedxial ze mam zdrowe i zadbane.

Gość gość
Będziesz, ale do czasu. Po latach zauważysz że jednak następują zmiany.

Moze, w kazdym badz razie mam zalecenie od lekarza by solic duzo i pic sporo kawy + zazywac krople z kofeina na moje nidkie cisnienie

Gość gość
Na poprawę ciśnienia to chyba lepsza byłaby jakaś wzmożona aktywność fizyczna a nie sól czy kawa..........

Gość gość
ale typowe osoby od 40 tki wzwyż są spasione i sadło je zalewa-same knury i maciory z cyckami i brzuchami do kolan -sola i słodza co się da żra słodycze a dupa jak szalupa

Gość gość
patrzcie na Madonne- ona ma 55 lat a na scenie nosi body, robi szpagaty i stanie na rękach a typowa kobieta od 40 tki wzwyz body by nie mogła włozyc bez wstydu bo sadło ją zalewa, cycki i brzuch i zad wiszą do kolan i nawet by nie mogła dotknąc glowa kolan bo sadło przeszkadza- dno i wodorosty

Gość gość
typowa kobieta od 40 tki mogłaby Madonnie czyścić buty

Gość gość
W moim otoczeniu kobiety miedzy 40-50 jedza wsystko bez ograniczen, sola, slodza i nie uprawiaja zadnych sportow. Ida jaka im przyswieca to - nie bede sobie odmawic, zycie jest krotkie, lubie solic i slodzic, nikt mi nie zabroni. Nie mam czasu na sport.

Gość gość
na onecie dzisiaj jest super artykuł o cukrze

Gość gość
Tyje sie moje drogie od obżerania się i braku ruchu, to że ktoś zje jedno ciastko albo kawałek ciasta na imprezie nie sprawi, że od razu będzie się ważyć tonę. Zęby owszem, psują się od cukru, ale przede wszystkim psują się z braku higieny. A kucharki, vegety, owszem, benzoesanu sodu może nie ma, ale glutaminian sodu jak najbardziej, a to takie samo świństwo. I nie przesadzajcie. Sól ( właściwie zawarty w niej sód) jest nam potrzebna. Oczywiście w niewielkich ilościach.

Gość gość
życie jest krótkie, nie mam zamiaru sobie odmawiać.Nie wyobrażam sobie niektórych potraw bez soli.

Nie solę, nie słodzę, nie spożywam mięsa, jaj, sera, mleka i temu podobych. I co? I mam czuć się wyjątkowa? Czuję się z pewnością doskonale! 💤

Czyli wynika z twojej wypowiedzi autorko czy inny tym podobnym że macie problem nadwagą i musicie przestrzegać dietę. Czyli masz problem z przemianą materii. Ja tam nie mam takiego problemu i jem to co chce i to co lubię. No ale cóż każdy z nas jest inny i różnie przyswaja różne produkty.

Gość gość
A można zdrowo... cukier z brzozy - naturalnie zdrowy i sól z morza.. ale w życiu trzeba zachować umiar i zdrowy rozsądek. Jak wypijesz na raz 8 l. zwykłej wody to możesz umrzeć... trzeba myśleć i zdobywać wiedze.