Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość whyemily

Problemy z koncentracją, pamięcią, senność i brak energii.

Polecane posty

Gość whyemily

cześć dziewczyny... Od pewnego czasu mam problemy z koncentracją, cięzko mi się skupić na czymkolwiek, nawet na wyuczonych czynnościach jak np. prowadzenie samochodu czy innych rutynowych sprawach. Oprócz tego jestem senna ciągle, chociaż śpię naprawdę dużo i nic mi się nie chce. Przesilenie wiosenne, zimowe czy jakieś tam? Czy iść z tym do lekarza już? Stan ten trwa od dwóch tygodni

Gość Roman z
Cześć dziewczyno .Sprawa jest prosta ,zwyczajnie się zakochałaś i stad te objawy .U mnie tez ostatnio ciężko z koncentracją przez myślenie o kimś .

Gość mandie27
Hej whyemily, mam nadzieję, że nie potraktowałaś odpowiedzi Romana serio - jak dla mnie to wygląda na coś więcej niż zwykłe objawy zauroczenia. Czy zdarza się, że Twoje samopoczucie pogarsza się w związku ze zmianami pogody i pór roku? To, co opisałaś, rzeczywiście wyglądałoby na objawy związane z przesileniem,gdyby nie to, że pory roku zmieniły się jakiś czas temu :) Nie da się ukryć, że warunki pogodowe tego lata są jednak wyjątkowo niekorzystne i może to powoduje, że tak się czujesz? Ja niestety należę do naprawdę mocno odczuwających zmiany pogody meteopatów, co objawia się dokładnie tym, co opisałaś - ciągła senność, sen przez kilkanaście godzin na dobę, a mimo to chroniczne uczucie zmęczenia, niemożliwość koncentracji na niczym dłużej niż kwadrans, ból mięśni. Dla mnie znakomite w leczeniu tych dolegliwości okazało się światłolecznictwo, przynosi niesamowite poczucie odprężenia i poprawy nastroju oraz niweluje bóle fizyczne. Polecam Ci poszukać wyrobów wykorzystujących jego działanie, chociażby rezonatory biofotonowe - poszukaj możliwości zabiegu w ośrodkach, gabinetach, spa, są też takie przeznaczone do korzystania w domu, np BV Harmonic. Długotrwałe stosowanie przynosi super efekty i zachęcam naprawdę, żebyś ogarnęła się i zaczęła szukać jakiegoś rozwiązania, bo czekanie, aż te objawy same miną, może się okazać prostą drogą do depresjii innych poważnych schorzeń. A na wszelki wypadek radzę Ci odwiedzić lekarza i zrobić hociażby badania krwi, bo może się okaże, że to anemia i przyjmowanie odpowiednich leków pomoże zwalczyć dolegliwości, które opisałaś :) Pozdrawiam!

może to przemęczenie? Lub jakaś anemia, warto zrobić badania żeby sprawdzić co się dzieje

Gość wot
Przeanalizuj swoją dietę i tryb życia z ostatnich tygodni, być może brakuje ci jakichś witamin i minerałów, np. magnezu? Polecam ci Actibion http://www.actibion.pl/ ten preparat powinien Ci pomóc przezwyciężyć taki stan.

Gość antymateria
Zgadzam się z wot, ten preparat Actibion może ci pomóc, dość skuteczny jest. Ale warto także zainteresować się swoja dietą i trybem życia

Problemy z koncentracją i zmęczeniem to typowe objawy niedoboru magnezu. Pewnie każda z nas to kiedyś przerabiała ;) Może spróbuj tak jak ja pić wodę Ustroniankę z magnezem i witaminą B6. To naprawdę prosty, tani i przyjemny sposób, bo woda jest też całkiem smaczna.

Gość olka333
ale za tymi wszystkimi objawami może stać brak potasu, warto przejść sie do lekarza i zrboić jonogram by upewnić się, że mamy odpowieni poziom tego pierwiastka w organizmie, ja niesttey borykam się z jego niedoborem, przyjmuję ketalin+ oraz piję dużo (za dużo bo jest okropny w smaku) soku pomidorowego ;)

Gość gość
Brak celu w zyciu.....

Gość gość
27.02.14 [zgłoś do usunięcia] olka333 A dlaczego nie pijesz magnezu???

Gość KlaudiaJarek
Miałam te same objawy, ale to jak się robiło np. gorąco na dworze. Od razu byłam bez sił, nie chciało mi się pracować, zupełnie nic, echo... w końcu skusiłam się kupić Formentor Plus, bo moja przyjaciółka to brała i jakoś kwitła, a ja usychałam. Skusiłam się i od razu lepiej. Zrobiłam sobie nową fryzurkę, kupiłam ciuszki, wychodziłam ze znajomymi, czułam się o wiele lepiej :) Polecam.

Gość gość
Zmiana diety i jakaś suplementacja by pomogła. Ja przeszłam dwu miesięczną kurację z suplementem Revitalum Mind Plus. Teraz już nie muszę go używać, zostałam przy odpowiedniej diecie i sokach z owoców.

Gość maxima123
Zdrowa żywność i odpowiednie wspomaganie organizmu naturalnymi suplementami powinny pomóc. Na https://www.cosdlazdrowia.pl/ masz spory wybór tego typu produktów, także cenne rady dotyczące diety, zdrowego odżywiania.

Gość gość
Mi przy takim poczuciu rozbicia, znuzenia pomogl revitasens- mozesz obczaic ich program Zostan optymista w 30 dni. U mnie juz jest spoko. poprawila sie pamiec i rpzede wszystkim humor

Gość gość
zapraszam na e-natura.pl, znajdziesz tam lecytyne slonecznikowa na koncentracje, do tego cytrynian magnezu (najlepiej przyswajalny) to powinno pomoc na Twoje przypadlosci. Ja sam sie dodatkowo wspomagam msm i kwasem l-askorbinowym (witamina c)

Gość Natalia_Niemka
@Kaśka_z_klasy przeczytałam i naprawdę trudno mi w to uwierzyć, ale spróbuję i sprawdzę czy to działa, bo dłużej już tak nie można, a sesja tuż tuż.

Gość Kryśkaa
No właśnie... I co pomaga? Ja chyba też sie zdecyduje, chociaż ogólnie to nie ufam takim rzeczom, ale to już któraś osoba mi poleca, więc chyba ok.

Gość gość
ten caly post to jedno wielkie prowo,zeby zareklamowac preparaty wszelkiej masci.a ty zadrzej kiece i lec szybko kupic.komus tam kase placa za te linki.....

Gość talkintt
możesz sobie na wszystkie te dolegliwości zamówić kapsułkę, jedną którą będziesz brać. http://www.uniquella.com/pl/m15/, musisz podać odpowiednie dane i otrzymasz 100 kapsułek, myślę że warto na to postawić, zawsze możesz zadzwonić do nich popytać lekarza.

Gość gość
Mam 31 lat, męża, dwoje dzieci i niczym nie umiałam się cieszyć...Niczym nie potrafiłam się odprężyć, wyluzować...wszystko robiłam z trudem...wymuszałam na sobie każde działanie. Nie płakałam od ładnych paru lat..każdy smutek przeradzał się w złość...wszystko mnie irytowało. Objadałam się do bólu i nienawidziłam siebie za tą słabość...nie czułam się atrakcyjna, warta czegokolwiek...z pomocą przyszła mi magia….chodzi tu o oczyszczenie aury które zamówiłam na http://energiaduchowa.co.pl/?p=21 , dzięki temu moje życie zaczęło się zmieniać. Znowu potrafię poczuć się świetnie i zaczęłam akceptować samą siebie. Przestałam się objadać i schudłam już 7 kg. Czuję że idę z każdym dniem do przodu.

Gość nicelady
Zrób badania, takie podstawowe, wyklucz anemię i tarczycę. Może to zwykłe przemęczenie lub kiepska dieta? Ja też miewam takie stany, ale nie trwają one tak długo. Lepiej iść do lekarza i wykluczyć choroby czy niedobory. Zapraszam na www.nicelady.pl , może nie wyleczy, ale może chociaż umili czas :) Pozdrawiam serdecznie :D

Gość gość
Warto zainwestować w nano złoto Pro Aktiv, świetnie się sprawdza jako lek na choroby stawów, reumatyzm, można się pozbyć uciążliwego bólu, skład jest naturalny bez parabenów i innych takich ulepszaczy.