Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość emilkazozz

40 tydzień ciąży i totalny brak postepu

Polecane posty

Gość emilkazozz

Hej dziewczyny, właśnie kończy się 40 tydzień mojej ciąży. Jutro termin- ale nie mam objawów zbliżającego się porodu. Termin był wyznaczony z ostatnie miesiączki, USG, oraz z daty zapłodnienia- 3 raz wyszło 1.06.2013r. dziś badała mnie moja położna- stwierdziła, że główka balotuje. Nie chce się wstawić w kanał- możliwe, że dziecko jest za duże, bo z ostatniego USG -4160g. od tygodnia piję herbatkę z liści malin, masują sutki, kochamy się z mężem, jestem dość aktywna- chodzę na spacery, po schodach, ale totalny brak postępu chciałabym urodzić naturalnie, ale boję się, że czeka mnie cesarka- w poniedziałek mam się zgłosić do szpitala i już tam zostanę do porodu- bardzo chciałabym rodzić naturalnie, to moja pierwsza ciąża. Proszę wesprzyjcie mnie jakoś, czy któraś miała podobną sytuacje?

Gość gość
ja latałam sprzątam i nic ,urodziłam równo w 42 tc ,położyli mnie na patologie leżałam 3 dni i kiedy powiedzieli że podadzą oksytocynę ,mi na drugi dzień to sama zaczęłam rodzić o 5 rano ,bez pomocy oxy . Najpierw będą wywoływać ,mi 2 wywoływali w 42 tc ,a jak nie będzie postępu to cc ,nie bój się .Powodzenia .

Gość gość
Miało być 2 poród wywoływali w 42 tc .

Gość gość
to ty lepiej z tak dużym dzieckiem kołuj cesarke kobieto tym bardziej, ze uSG rzadko kiedy prawdziwą wage pokazuje :/ a jeszcze jak Ci posiedzi troche to juz w ogóle kolos bedzie

Gość miałam tak samo
urodziłam 5 tygodni temu. Poród wywoływany 11 dni po terminie. Samo nic nie chciało się zacząc mimo sprzatania, mycia okien, sexu, herbaty z liści malin i oleju z wiesiołka :(

Dzięki dziewczyny za szybki odzew. Martwię się strasznie i do tego męczy mnie to oczekiwanie. Chciałabym już mieć dzidzie na rękach:) W dodatku nie mam skurczy, tzn. tylko nocą i nad ranem, jak wstaje to wszystko przechodzi. W ciągu dnia za to mam straszne kłucie w pochwie. Dosłownie jakby ktoś wbijał mi igłę, ale nie przypomina to ani skurczu ani bólu jak na miesiączkę.

u mnie też nic nie przewidywało ze się zacznie termin miałam na 21.05 i nic zupełnie nic a termin napewno był odpowiedni ciąża planowana.urodziłam następnego dnia poprostu 22.05 o 5 rano obudził mnie ból brzycha zaczęły się skurcze szybko do szpitala a o 6.05 tego samego dnia rano miałąm już synka przy sobie.

taka oto ja: a to pierwszy poród TWÓJ? Duży synek, długi? Strasznie się niepokoję- przede wszystkim dlatego, że "przenoszę" i nie zwrócę uwagi jak będzie się działo coś złego. Albo, że będę musiała leżeć w długo w szpitalu w oczekiwaniu na poród ...

taka oto ja: a to pierwszy poród TWÓJ? Duży synek, długi? Strasznie się niepokoję- przede wszystkim dlatego, że "przenoszę" i nie zwrócę uwagi jak będzie się działo coś złego. Albo, że będę musiała leżeć w długo w szpitalu w oczekiwaniu na poród ...